Gianina Șerban – declarație politică – Certificatul verde, o formă de segregare impusă de Guvern, neconstituțională.

Vedem în ultimele zile frământări ale cetățenilor din toată țara, care își strigă neajunsurile, durerile și teama pentru ceea ce va urma, teama față de direcția greșită în care ne îndreptăm.

Oradea, Timișoara, Cluj Napoca, București – sunt doar câteva din orașele unde oamenii sunt în stradă, dar nimeni nu ia act de acțiunile lor, cu excepția Jandarmeriei.

Vineri 24 septembrie, guvernul a decis introducerea așa-zisului certificat verde, un document care îngrădește drepturile și libertățile fundamentale ale celor care aleg să nu se vaccineze, obligându-i să depună eforturi financiare pentru a putea participa la viața publică, fiind nevoiți să își facă teste pentru a putea fi prezenți la diverse evenimente.

Domnul Arafat, șeful IGSU, afirmă că toată lumea poate participa la evenimente, însă trebuie să îndeplinească niște condiții, înscrise în acest certificat verde. Condiționarea desfășurării vieții constituie un grav atac la drepturile omului, drepturi prevăzute în Declarația Universală a Drepturilor omului și în Constituția României.

Vă atrag atenția domnilor și doamnelor că orice acțiune care pune sub semnul întrebării drepturile și libertățile românilor trebuie să fie supusă dezbaterii și votului nostru, al parlamentarilor, noi fiind reprezentanții lor. Orice altă formă de restrângere a drepturilor și libertăților cetățenești care nu are statutul de lege este neconstituțională!

Astăzi românii sunt apăsați de greutăți pe care nu și le-au imaginat, plata utilităților devine un coșmar, salariile nu mai acoperă demult costurile vieții. Stimați guvernanți, călcând pe Constituție vreți să atentați și la dreptul la viață? Educația nu mai există de un an și jumătate. S-au pierdut și se pierd în continuare locuri de muncă.

Stimați colegi, domnilor guvernanți, românii merită doar deznădejde și suferință? V-am mai întrebat, când vor conta românii, când vă veți apleca asupra nevoilor lor?

Domnilor, doamnelor, suntem aici pentru a apăra drepturile românilor și pentru a le asigura o viață, o viață normală, bună, nu de a le ataca drepturile. Asta trebuie să o înțelegem cu toții și să luptăm cu toate forțele pentru un viitor.

Respectarea Constituției nu e facultativă, însăși art. 16, alin. 2 spune că „nimeni nu este mai presus de lege”. Nici măcar cei aflați vremelnic la putere! Așadar, puneți moțiunea de cenzură în dezbatere și supuneți-o la vot, pentru a reintra în cadrul constituțional și a se încheia perioada în care statul de drept a fost suspendat, măcar în cel de-al treisprezecelea ceas.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă publicarea unei prime forme a unui document intern al Comisiei Europene, adresat traducătorilor, care recomandă evitarea referirii la Crăciun și înlocuirea numelor biblice în limbajul oficial. „Niște birocrați nealeși de nimeni și care par că nu mai reprezintă pe nimeni […]
tricolor
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl invită pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naționale, pentru a constata la fața locului cât de dorit mai este de români în funcția prezidențială. „Dacă vrea să fie președintele tuturor românilor, și nu doar al PNL, […]
becuri
A doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România, ELECTRICA S.A., a anunțat creșterea substanțială, de la 1 ianuarie 2022, a prețurilor de distribuție. Acestea urmează a fi majorate cu până la 84%. La fel au […]
Președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi invită românii la “Marșul Unirii” de la Alba-Iulia pe 1 decembrie. “Alba Iulia, capitala Unirii tuturor românilor va găzdui și în acest an serbările la 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Ca în […]
Reprezentanţii Bucovinei au declarat unirea cu România la 28 noiembrie 1918 în Sala Sinodală a Palatului Mitropolitan din Cernăuţi. Iar acest episod istoric fericit se datorează în principal boierului Iancu Flondor, jurnalistului Valeriu Branişte, profesorului Sextil Puşcaru, medicului Isidor Bodea sau ofiţerului Ilie Lazăr. Iancu Flondor, […]
Către: Domnul Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor De la: Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării:Clarificări privind situația economică a României                                       Stimate Doamnule Ministru, Având în vedere că noul Guvern al României a fost investit pe clasica procedură de repede-înainte, cu dezbateri minime […]