Gianina Șerban – declarație politică – Certificatul verde, o formă de segregare impusă de Guvern, neconstituțională.

Vedem în ultimele zile frământări ale cetățenilor din toată țara, care își strigă neajunsurile, durerile și teama pentru ceea ce va urma, teama față de direcția greșită în care ne îndreptăm.

Oradea, Timișoara, Cluj Napoca, București – sunt doar câteva din orașele unde oamenii sunt în stradă, dar nimeni nu ia act de acțiunile lor, cu excepția Jandarmeriei.

Vineri 24 septembrie, guvernul a decis introducerea așa-zisului certificat verde, un document care îngrădește drepturile și libertățile fundamentale ale celor care aleg să nu se vaccineze, obligându-i să depună eforturi financiare pentru a putea participa la viața publică, fiind nevoiți să își facă teste pentru a putea fi prezenți la diverse evenimente.

Domnul Arafat, șeful IGSU, afirmă că toată lumea poate participa la evenimente, însă trebuie să îndeplinească niște condiții, înscrise în acest certificat verde. Condiționarea desfășurării vieții constituie un grav atac la drepturile omului, drepturi prevăzute în Declarația Universală a Drepturilor omului și în Constituția României.

Vă atrag atenția domnilor și doamnelor că orice acțiune care pune sub semnul întrebării drepturile și libertățile românilor trebuie să fie supusă dezbaterii și votului nostru, al parlamentarilor, noi fiind reprezentanții lor. Orice altă formă de restrângere a drepturilor și libertăților cetățenești care nu are statutul de lege este neconstituțională!

Astăzi românii sunt apăsați de greutăți pe care nu și le-au imaginat, plata utilităților devine un coșmar, salariile nu mai acoperă demult costurile vieții. Stimați guvernanți, călcând pe Constituție vreți să atentați și la dreptul la viață? Educația nu mai există de un an și jumătate. S-au pierdut și se pierd în continuare locuri de muncă.

Stimați colegi, domnilor guvernanți, românii merită doar deznădejde și suferință? V-am mai întrebat, când vor conta românii, când vă veți apleca asupra nevoilor lor?

Domnilor, doamnelor, suntem aici pentru a apăra drepturile românilor și pentru a le asigura o viață, o viață normală, bună, nu de a le ataca drepturile. Asta trebuie să o înțelegem cu toții și să luptăm cu toate forțele pentru un viitor.

Respectarea Constituției nu e facultativă, însăși art. 16, alin. 2 spune că „nimeni nu este mai presus de lege”. Nici măcar cei aflați vremelnic la putere! Așadar, puneți moțiunea de cenzură în dezbatere și supuneți-o la vot, pentru a reintra în cadrul constituțional și a se încheia perioada în care statul de drept a fost suspendat, măcar în cel de-al treisprezecelea ceas.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Adresată: Domnului Lucian ROMAȘCANU, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 05/10/2022 Obiectul întrebării: Înlăturărarea statuii lui Avram Iancu, Erou al […]
Adresată:  Domnului Ionel Nicolae CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Bogdan AURESCU, ministru al Afacerilor Externe                    Domnului Barna TÁNCZOS, ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor                    Domnului Petre DAEA, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile […]
Adresată: Domnului Alexandru RAFILA – Ministrul Sănătăţii, Domnului CSEKE Attila-Zoltán – Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei De către Domnul senator: Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Grupul Parlamentar: A.U.R. Ședința Senatului din data de: 05.10.2022 Obiectul întrebării – Clarificări asupra anchetei de la Spitalul […]
Adresată:  Domnului Ionel Nicolae CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Lucian Nicolae BODE, ministrul Afacerilor Interne                    Domnului Raed ARAFAT, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: […]
În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm ”Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile […]
În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm ”Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind […]