Gianina Șerban – declarație politică – Certificatul verde, o formă de segregare impusă de Guvern, neconstituțională.

Vedem în ultimele zile frământări ale cetățenilor din toată țara, care își strigă neajunsurile, durerile și teama pentru ceea ce va urma, teama față de direcția greșită în care ne îndreptăm.

Oradea, Timișoara, Cluj Napoca, București – sunt doar câteva din orașele unde oamenii sunt în stradă, dar nimeni nu ia act de acțiunile lor, cu excepția Jandarmeriei.

Vineri 24 septembrie, guvernul a decis introducerea așa-zisului certificat verde, un document care îngrădește drepturile și libertățile fundamentale ale celor care aleg să nu se vaccineze, obligându-i să depună eforturi financiare pentru a putea participa la viața publică, fiind nevoiți să își facă teste pentru a putea fi prezenți la diverse evenimente.

Domnul Arafat, șeful IGSU, afirmă că toată lumea poate participa la evenimente, însă trebuie să îndeplinească niște condiții, înscrise în acest certificat verde. Condiționarea desfășurării vieții constituie un grav atac la drepturile omului, drepturi prevăzute în Declarația Universală a Drepturilor omului și în Constituția României.

Vă atrag atenția domnilor și doamnelor că orice acțiune care pune sub semnul întrebării drepturile și libertățile românilor trebuie să fie supusă dezbaterii și votului nostru, al parlamentarilor, noi fiind reprezentanții lor. Orice altă formă de restrângere a drepturilor și libertăților cetățenești care nu are statutul de lege este neconstituțională!

Astăzi românii sunt apăsați de greutăți pe care nu și le-au imaginat, plata utilităților devine un coșmar, salariile nu mai acoperă demult costurile vieții. Stimați guvernanți, călcând pe Constituție vreți să atentați și la dreptul la viață? Educația nu mai există de un an și jumătate. S-au pierdut și se pierd în continuare locuri de muncă.

Stimați colegi, domnilor guvernanți, românii merită doar deznădejde și suferință? V-am mai întrebat, când vor conta românii, când vă veți apleca asupra nevoilor lor?

Domnilor, doamnelor, suntem aici pentru a apăra drepturile românilor și pentru a le asigura o viață, o viață normală, bună, nu de a le ataca drepturile. Asta trebuie să o înțelegem cu toții și să luptăm cu toate forțele pentru un viitor.

Respectarea Constituției nu e facultativă, însăși art. 16, alin. 2 spune că „nimeni nu este mai presus de lege”. Nici măcar cei aflați vremelnic la putere! Așadar, puneți moțiunea de cenzură în dezbatere și supuneți-o la vot, pentru a reintra în cadrul constituțional și a se încheia perioada în care statul de drept a fost suspendat, măcar în cel de-al treisprezecelea ceas.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Protejarea arborilor remarcabili Stimate domnule Ministru, România nu are, până la acest moment, o legislație […]