Gianina Șerban – declarație politică – Certificatul verde, o formă de segregare impusă de Guvern, neconstituțională.

Vedem în ultimele zile frământări ale cetățenilor din toată țara, care își strigă neajunsurile, durerile și teama pentru ceea ce va urma, teama față de direcția greșită în care ne îndreptăm.

Oradea, Timișoara, Cluj Napoca, București – sunt doar câteva din orașele unde oamenii sunt în stradă, dar nimeni nu ia act de acțiunile lor, cu excepția Jandarmeriei.

Vineri 24 septembrie, guvernul a decis introducerea așa-zisului certificat verde, un document care îngrădește drepturile și libertățile fundamentale ale celor care aleg să nu se vaccineze, obligându-i să depună eforturi financiare pentru a putea participa la viața publică, fiind nevoiți să își facă teste pentru a putea fi prezenți la diverse evenimente.

Domnul Arafat, șeful IGSU, afirmă că toată lumea poate participa la evenimente, însă trebuie să îndeplinească niște condiții, înscrise în acest certificat verde. Condiționarea desfășurării vieții constituie un grav atac la drepturile omului, drepturi prevăzute în Declarația Universală a Drepturilor omului și în Constituția României.

Vă atrag atenția domnilor și doamnelor că orice acțiune care pune sub semnul întrebării drepturile și libertățile românilor trebuie să fie supusă dezbaterii și votului nostru, al parlamentarilor, noi fiind reprezentanții lor. Orice altă formă de restrângere a drepturilor și libertăților cetățenești care nu are statutul de lege este neconstituțională!

Astăzi românii sunt apăsați de greutăți pe care nu și le-au imaginat, plata utilităților devine un coșmar, salariile nu mai acoperă demult costurile vieții. Stimați guvernanți, călcând pe Constituție vreți să atentați și la dreptul la viață? Educația nu mai există de un an și jumătate. S-au pierdut și se pierd în continuare locuri de muncă.

Stimați colegi, domnilor guvernanți, românii merită doar deznădejde și suferință? V-am mai întrebat, când vor conta românii, când vă veți apleca asupra nevoilor lor?

Domnilor, doamnelor, suntem aici pentru a apăra drepturile românilor și pentru a le asigura o viață, o viață normală, bună, nu de a le ataca drepturile. Asta trebuie să o înțelegem cu toții și să luptăm cu toate forțele pentru un viitor.

Respectarea Constituției nu e facultativă, însăși art. 16, alin. 2 spune că „nimeni nu este mai presus de lege”. Nici măcar cei aflați vremelnic la putere! Așadar, puneți moțiunea de cenzură în dezbatere și supuneți-o la vot, pentru a reintra în cadrul constituțional și a se încheia perioada în care statul de drept a fost suspendat, măcar în cel de-al treisprezecelea ceas.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]