Georgiana Teodorescu, candidat AUR, despre noi fraude electorale: ”Lăsați românii să voteze liber”

Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare.

”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și a fost și mediatizată în presă vizează o situație care se desfășoară la Satu Mare, acolo unde un număr foarte mare de alegători de etnie maghiară, romă și alții sunt aduși cu mașinile să voteze venind de peste graniță. Deci, sunt oameni care și-au făcut viză de flotant în Satu Mare și acum sunt transportați și aduși să voteze în România, după care, firește, se întorc la ei acasă. Foarte mare atenție! Pentru alegerile europarlamentare nu se poate vota decât într-o singură țară. Dacă sunteți în România și votați la alegerile europarlamentare în România, nu puteți să mai mergeți să votați și în Ungaria sau în altă țară a Uniunii Europene pentru acel stat. Altfel, se cheamă că săvârșiți infracțiuni.

Alte situații de fraudă: s-au descoperit cazuri grave de mită electorală. De exemplu, în județul Ilfov, în Vârteju, la câțiva metri de gardul secției de votare, o mașină se află staționată de mai multe ore cu portbagajul deschis, plin de diverse bunuri, în vreme ce 2-3 cetățeni abordează oamenii care ajung la secția de votare.

Aparent, acest autoturism ar aparține unui consilier în funcție din partea unuia din cele două partide de guvernare.

Un caz recent, cu o prindere în flagrant, îl vizează pe șoferul primarului din Mediaș,, care a fost luat de polițiști, acum,, recet, în ultimele două ore în parcul din cartierul Vitrometan în timp ce oferea bani cetățenilor pentru voturi.

În ceea ce privește amenințări, intimidări, manipulări și influențări, din păcate nici acestea nu au încetat în ultimele două ore de când am făcut ultima conferință de presă.

Avem la Bihor, la secția 631, toată echipa primarului în funcție se află în fața secției de votare și le sugerează oamenilor ce să voteze înainte să intre în secții. Facem apel către toți primarii în funcție din țară. Nu mai stați în fața secțiilor de votare. Nu vă mai trimiteți consilierii să stea să păzească secțiile de votare pentru a intimida oamenii.

Orice cetățean este liber să voteze și voința sa nu trebuie în niciun fel influențată. În momentul în care treci pe lângă primarul în funcție ca să intri în secția de votare și acesta te salută, îți mai și sugerează ce să faci, îți bate apropouri, nu ești liber să votezi ce vrei. Toate astea sunt ilegalități.

Lăsați românii să voteze așa cum își doresc. Tot din această categorie a amenințărilor și intimidărilor: în Iași, la Hălăucești, reprezentanta noastră din secția de votare 485 ne-a semnalat următoarea speță: o persoană apropiată primarului le indică bătrânilor unde să pună ștampila. Reprezentanta noastră a protestat, a făcut scandal, a chemat poliția, firește. Votul s-a anulat. După care, extinzând investigația, am reușit să stabilim că președinta secției de votare lucrează chiar în primărie, este angajat al primăriei, la registru agricol sau de cadastru. Prin urmare, îl favorizează pe primarul în funcție, care face parte firește din cele două partide aflate la guvernare.

La Argeș, în Humele, actualul primar și consilierii săi fac muncă de taxi, îi transportă pe votanți cu mașinile proprii la vot și, de asemenea, îi încurajează ce să voteze.

În ceea ce privește situația votanților decedați, iată că nu ne-am potolit nici din această metodă de fraudare și ea se întâmplă în continuare în România astăzi când vorbim.

La Bacău, în municipiu Bacău, la secția 2, sunt oameni decedați pe listele de votare de circa 22 de ani. Vă dați seama? Morți de 22 de ani care încă figurează pe listele de vot. Aceeași situație și în comuna Măgura din județul Bacău. Unde primarul este o persoană condamnată definitiv pentru infracțiuni și în cadrul acestei comune sunt persoane decedate de peste 10 ani.

În ceea ce privește situația de introducere a unor buletine de vot în secții. Și acest lucru se întâmplă în continuare. Recent a fost prins un tânăr într-o comună din județul Galați care venise de acasă cu propriile buletine de vot în buzunare. A fost obligat să arate ce are în buzunare, a scos și, ce să vedeți, erau pline buzunarele de buletine de vot împăturite.

De unde au oamenii ăștia buletine de vot stimaților? Cine le-a dat cetățenilor și le-a sugerat să fraudeze alegerile? Vedeți că persoanele care se ocupă cu aceste activități săvârșesc la rândul lor infracțiune de instigare la fraudă în ceea ce privește alegerile. Și instigarea se pedepsește cu exact aceeași pedeapsă ca și fapta autorului care fraudează.

Mai departe, în ceea ce privește manevrele care țin de ștampilă sau semnătură:

La Moșnița Nouă, în Timiș, la secția 480, membrii au fost puși de președintele secției să semneze în alb procesele verbale. La Buzău, la secția 59, aceeași situație. La Sinaia, secția 259, aceeași situație. Și în Ilfov, la secția 7, Bragadiru, aceeași situație.

Cu procese verbale semnate în alb. Este o ilegalitate și deschide calea pentru frauda votului.

Dragi români, de dimineață de când am pornit seria acestor conferințe de presă și de când vă ținem informați în legătură cu fraudele care se desfășoară,  constatăm cu multă dezamăgire și amărăciune că ele nu se opresc.

În ciuda faptului că și noi și presa le arată și le promovează la televizor și facem cu toții apel la vigilență și la respectarea legii, fraudele nu se opresc. Singura soluție pentru a lupta împotriva fraudelor și pentru a împiedica acest furt la vot este să ieșiți din case și să votați. Credeți-mă, nu pot ei să fure cât puteți voi cu toții să votați!

Fiecare vot contează, al fiecărui cetățean în parte. Nu-i mai credeți pe cei care v-au mințit că alții hotărăsc în locul vostru. Dacă fiecare om va ieși din casă și va vota, atunci nu se va mai putea fura. Și cei care iau decizia la final și stabilesc viitorul României, viitorul nostru și al copiilor noștri veți fi voi! Ieșiți la vot, încă mai este timp! Este momentul să ieșiți și să votați!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]