George Simion, președinte AUR: „Avem cea mai bună listă pentru Parlamentul European”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat duminică, 22 octombrie, la Iași, lista pe care o propune pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. AUR propune o listă compusă din profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România.

Președintele AUR, George Simion, a transmis participanților la evenimentul de la Iași faptul că AUR luptă pentru dreptate, pentru egalitate, pentru ca toate națiunile europene să fie egale și să fie demne într-o Europă corectă a națiunilor.

„Eu nu sunt anti-european și nici colegii mei nu sunt anti-europeni. Însă, a critica umilința la care națiunea noastră a fost supusă este un act politic european. Noi luptăm pentru dreptate, noi luptăm pentru egalitate, noi luptăm pentru ca toate națiunile europene să fie egale și să fie demne într-o Europă corectă a națiunilor. Aceasta este promisiunea noastră către români. Și, nu în ultimul rând, indiferent cât de grele vor fi bătăliile în 2024, începând cu 9 iunie, ce vă promitem este că versul din imnul nostru național „Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină, Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!” va fi literă de lege pentru noi” a spus președintele AUR.

În cadrul discursului său, George Simion a făcut un apel la Rareș Bogdan să meargă „împreună, umăr la umăr, în fiecare localitate din România, în orice comunitate din diaspora vrea el, merg împreună cu el și, mergând așa pe stradă, cred că o să își dea seama că are nevoie de bodyguard, cineva să îl apere pentru minciunile pe care le-a spus și pentru felul în care a păcălit românii în 2019. Asta este batjocură, este bătaie de joc la adresa românilor de 33 de ani”.

Președintele AUR a declarat că mesajul AUR către Europa este acela că „nu suntem ruda săracă! Nu suntem cetățeni de mâna a doua. Cred că ne confundați. Este dreptul nostru să fim cetățeni egali cu toți ceilalți cetățeni europeni. Umilința Schengen pe care ne-ați dat-o voi o să fie plătită scump! Mesajul nostru către Europa: cred că ne confundați – noi suntem români! Nu suntem conduși de Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Werner Iohannis! Și, ca români, este datoria noastră să stăm alături de toți ceilalți români. (…) Marcel Ciolacu, dacă trebuie, România trebuie să fie și Crucea Roșie! Pentru România este important fiecare român! Ce vă promitem noi este că nu lăsăm pe niciun român în urmă”.

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, candidat din partea AUR la alegerile europarlamentare, a reafirmat angajamentul pus în slujba românilor și obligația de a reda demnitatea românilor în relația cu Bruxelles-ul.

„Împreună și numai împreună vom reuși să ajungem la toate obiectivele pe care ni le-am fixat și să ne vedem idealurile îndeplinite. Astăzi ne confruntăm cu o ofensivă distrugătoare a neomarxismului. Un torent de răutate, o cultură a morții care își propune să distrugă tradiția noastră, credința noastră, civilizația noastră. Noi avem datoria să apărăm aceste temeiuri ale vieții noastre naționale și o putem face numai și numai dacă dăm, într-adevăr, viață acestor valori pe care le avem pe frontispiciul partidului nostru: credință, familie, națiune și libertate! Aceste vremuri tulburi nu ne pot opri, nu ne pot demobiliza. Și nu trebuie să o facă. Dimpotrivă, ar trebui să ne determine să luptăm. (…) Trebuie să ne ridicăm cu toții într-o rezistență creștină și să trimitem cât mai mulți apărători ai patriei române la Bruxelles. Ajutați-ne să facem acest lucru și toată țara va avea de câștigat”, a afirmat Claudiu Târziu.

La evenimentul de prezentare de la Iași, europarlamentarul Cristian Terheș a subliniat că alegerile de anul viitor sunt despre România, despre Iași, despre Moldova, despre familiile fiecărui român, pentru că 75% din legile pe care le votează parlamentarii din România sau de care iau notă sunt legi care vin de la Bruxelles.

„Anul viitor, în luna iunie, vor avea loc alegeri europarlamentare. Îi veți auzi pe foarte mulți de la București și pe foarte mulți europarlamentari spunându-vă că aceste alegeri sunt despre Europa. Fals! Alegerile de anul viitor sunt despre România, despre Iași, despre Moldova, despre familia dumneavoastră și despre fiecare dintre dumneavoastră, pentru că 75% din legile pe care le votează parlamentarii din România sau de care iau notă sunt legi care vin de la Bruxelles. (…) Țineți minte două lucruri pentru anul viitor: 33 la puterea a șasea! România este a șasea putere ca drept de vot la nivelul Uniunii Europene. Din păcate, nu suntem a șasea putere nici economică, nici politică, nici diplomatică. Suntem aici din cauza acestei clase politice slab pregătite. Contează ce vine după ei. Și ce vine după ei suntem noi! Această echipă. (…) Pentru a fi a șasea putere avem doar 33 de opțiuni. Atâtea locuri are România în Parlamentul European. De fiecare român depinde câți dintre noi trimiteți la Bruxelles ca să lupte pentru dumneavoastră”, a spus Cristian Terheș, candidat AUR la alegerile pentru Parlamentul European.

AUR a ales să prezinte lista de candidați cu un an înainte de alegeri. Este o premieră pentru scena politică din România, unde partidele vechi ne-au obișnuit să ne prezinte candidații cu o lună sau două înainte de alegeri. Facem acest demers deoarece ne dorim ca toți cetățenii, precum și societatea civilă, să cunoască candidații pe care noi îi propunem.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]