George Simion, președinte AUR: „Avem cea mai bună listă pentru Parlamentul European”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat duminică, 22 octombrie, la Iași, lista pe care o propune pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. AUR propune o listă compusă din profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România.

Președintele AUR, George Simion, a transmis participanților la evenimentul de la Iași faptul că AUR luptă pentru dreptate, pentru egalitate, pentru ca toate națiunile europene să fie egale și să fie demne într-o Europă corectă a națiunilor.

„Eu nu sunt anti-european și nici colegii mei nu sunt anti-europeni. Însă, a critica umilința la care națiunea noastră a fost supusă este un act politic european. Noi luptăm pentru dreptate, noi luptăm pentru egalitate, noi luptăm pentru ca toate națiunile europene să fie egale și să fie demne într-o Europă corectă a națiunilor. Aceasta este promisiunea noastră către români. Și, nu în ultimul rând, indiferent cât de grele vor fi bătăliile în 2024, începând cu 9 iunie, ce vă promitem este că versul din imnul nostru național „Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină, Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!” va fi literă de lege pentru noi” a spus președintele AUR.

În cadrul discursului său, George Simion a făcut un apel la Rareș Bogdan să meargă „împreună, umăr la umăr, în fiecare localitate din România, în orice comunitate din diaspora vrea el, merg împreună cu el și, mergând așa pe stradă, cred că o să își dea seama că are nevoie de bodyguard, cineva să îl apere pentru minciunile pe care le-a spus și pentru felul în care a păcălit românii în 2019. Asta este batjocură, este bătaie de joc la adresa românilor de 33 de ani”.

Președintele AUR a declarat că mesajul AUR către Europa este acela că „nu suntem ruda săracă! Nu suntem cetățeni de mâna a doua. Cred că ne confundați. Este dreptul nostru să fim cetățeni egali cu toți ceilalți cetățeni europeni. Umilința Schengen pe care ne-ați dat-o voi o să fie plătită scump! Mesajul nostru către Europa: cred că ne confundați – noi suntem români! Nu suntem conduși de Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Werner Iohannis! Și, ca români, este datoria noastră să stăm alături de toți ceilalți români. (…) Marcel Ciolacu, dacă trebuie, România trebuie să fie și Crucea Roșie! Pentru România este important fiecare român! Ce vă promitem noi este că nu lăsăm pe niciun român în urmă”.

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, candidat din partea AUR la alegerile europarlamentare, a reafirmat angajamentul pus în slujba românilor și obligația de a reda demnitatea românilor în relația cu Bruxelles-ul.

„Împreună și numai împreună vom reuși să ajungem la toate obiectivele pe care ni le-am fixat și să ne vedem idealurile îndeplinite. Astăzi ne confruntăm cu o ofensivă distrugătoare a neomarxismului. Un torent de răutate, o cultură a morții care își propune să distrugă tradiția noastră, credința noastră, civilizația noastră. Noi avem datoria să apărăm aceste temeiuri ale vieții noastre naționale și o putem face numai și numai dacă dăm, într-adevăr, viață acestor valori pe care le avem pe frontispiciul partidului nostru: credință, familie, națiune și libertate! Aceste vremuri tulburi nu ne pot opri, nu ne pot demobiliza. Și nu trebuie să o facă. Dimpotrivă, ar trebui să ne determine să luptăm. (…) Trebuie să ne ridicăm cu toții într-o rezistență creștină și să trimitem cât mai mulți apărători ai patriei române la Bruxelles. Ajutați-ne să facem acest lucru și toată țara va avea de câștigat”, a afirmat Claudiu Târziu.

La evenimentul de prezentare de la Iași, europarlamentarul Cristian Terheș a subliniat că alegerile de anul viitor sunt despre România, despre Iași, despre Moldova, despre familiile fiecărui român, pentru că 75% din legile pe care le votează parlamentarii din România sau de care iau notă sunt legi care vin de la Bruxelles.

„Anul viitor, în luna iunie, vor avea loc alegeri europarlamentare. Îi veți auzi pe foarte mulți de la București și pe foarte mulți europarlamentari spunându-vă că aceste alegeri sunt despre Europa. Fals! Alegerile de anul viitor sunt despre România, despre Iași, despre Moldova, despre familia dumneavoastră și despre fiecare dintre dumneavoastră, pentru că 75% din legile pe care le votează parlamentarii din România sau de care iau notă sunt legi care vin de la Bruxelles. (…) Țineți minte două lucruri pentru anul viitor: 33 la puterea a șasea! România este a șasea putere ca drept de vot la nivelul Uniunii Europene. Din păcate, nu suntem a șasea putere nici economică, nici politică, nici diplomatică. Suntem aici din cauza acestei clase politice slab pregătite. Contează ce vine după ei. Și ce vine după ei suntem noi! Această echipă. (…) Pentru a fi a șasea putere avem doar 33 de opțiuni. Atâtea locuri are România în Parlamentul European. De fiecare român depinde câți dintre noi trimiteți la Bruxelles ca să lupte pentru dumneavoastră”, a spus Cristian Terheș, candidat AUR la alegerile pentru Parlamentul European.

AUR a ales să prezinte lista de candidați cu un an înainte de alegeri. Este o premieră pentru scena politică din România, unde partidele vechi ne-au obișnuit să ne prezinte candidații cu o lună sau două înainte de alegeri. Facem acest demers deoarece ne dorim ca toți cetățenii, precum și societatea civilă, să cunoască candidații pe care noi îi propunem.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

După ore îndelungate de discuții cu reprezentanții autorităților locale britanice, la care au luat parte și parlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Gheorghe Adrian Cătană, copiii familiei de români care au fost luați din sânul familiei se întorc acasă. Antonio Andrușceac este deputat, dar și specialist în […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]
Marcel Ciolacu a organizat astăzi o ședință de urgență la Guvern din cauza riscului de blackout. O întâlnire care, dacă nu ar fi fost politicile distructive din domeniul energetic ale PSD și PNL din ultimii 34 de ani, nu ar fi trebuit să aibă loc. Care […]
Claudiu Târziu Parlamentul European Ursula von der Leyen
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat, în contextul sesiunii plenare desfășurate la Strasbourg în cadrul căreia Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 401 voturi din 707 valabil exprimate pentru conducerea Comisiei Europene, […]