Focșa Dumitru-Viorel – întrebare către Ministerul Economiei – Revenire la întrebarea înregistrată la nivelul Secretariatului General al Guvernului cu numărul 11958/2022, având ca obiect ”ocuparea post inexistent de director economic în cadrul Societății Naționale a Apelor Minerale SA de către un reprezentant al unui partid politic”

Către: Ministerul Economiei,

           Domnului ministru Florin Spătaru

De la: Dumitru-Viorel Focșa,

Deputat AUR, circumscripția electorală Constanța

           Subiectul întrebării: Revenire la întrebarea înregistrată la nivelul Secretariatului General al Guvernului cu numărul 11958/2022, având ca obiect ”ocuparea post inexistent de director economic în cadrul Societății Naționale a Apelor Minerale SA de către un reprezentant al unui partid politic”

                             Stimate domnule ministru,

          Deoarece răspunsul furnizat de către reprezentanții Ministerului Economiei nu are nicio legătură cu întrebarea menționată anterior, mă văd nevoit să revin solicitarea de a obține răspunsuri punctuale la următoarele solicitări:

 1. În organigrama SNAM SA este prevăzut postul de director economic? a) Dacă este prevăzut, vă rog să îmi puneți la dispoziție Convocatorul transmis către reprezentantul AGA, prin care se solicită modificarea organigramei, precum și hotărârea AGA prin care se abrobă noua organigramă, care are prevăzut postul de director economic.
 2.  Dacă postul de director economic nu este prevăzut în organigrama SNAM SA, vă rog să solicitați punctele de vedere INDIVIDUALE referitor la această situație la toți membrii Consiliului de Administrație, directorului general Udriște Alin Iuliu, șefului de departament  Resurse Umane Ifrim Monica Gabriela și numitului Zainea Laurențiu, care, în acest moment, ocupă un post inexistent în organigrama companiei.

În materiale întocmite, ținând cont de faptul că membrii CA și directorul general răspund de realitatea și legalitatea documentelor transmise către reprezentantul AGA, rog să se facă referire strict la numirea lui Zainea Laurențiu pe postul inexistent de directorr economic în cadrul SNAM SA!

 • Vă rog să îmi explicați cum este posibil ca un post inexistent să fie bugetat în mod ilegal, iar acest fapt să nu fie semnalat de instituțiile care au efectuat controale periodice la nivelul companiei aflate în portofoliul Ministerului Economiei (Curtea de Conturi, Corp Control Ministerul Economiei). Vă rog să îmi puneți la dispoziție toate documentele aflate în posesia Ministerului Economiei, referitoare la rezultatele controalelor efectuate la nivelul SNAM SA, în perioada 2020-2022.
 • Deoarece apectele sesizate către reprezentanții Ministerului Economiei reprezintă fapte ilegale săvârșite de către conducerea SNAM SA, vă rog să îmi comunicați dacă ați întreprins vreun demers în vederea verificării acestora și, în situația în care ați constatat că sunt reale, dacă ați sesizat organele de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare și abuz în serviciu de către directorul general Alin Iuliu Udriște, Zainea Laurențiu și membri CA al SNAM SA.
 • Deoarece, în perioada octombrie-decembrie 2022, au apărut în presa scrisă mai multe materiale referitoare la comportamentul deviant al numitului Alin Iuliu Udriște, director general în cadrul SNAM SA, vă rog să îmi comunicați care sunt măsurile luate de către reprezentantul AGA și membrii CA în vederea protejării persoanelor hărțuite sexual și moral de către acesta.

Totodată, vă rog să îmi comunicați dacă a fost inițiată cercetarea administrativă sau disciplinară a aspectelor menționate anterior, în condițiile în care numitul Alin Tiberiu Nicolicea afirmă că a fost obligat de către directorul general Alin Iuliu Udriște să antedateze documente referitoare la achiziții publice.

 • Vă rog să îmi comunicați temeiul legal în baza căruia li s-a permis numiților Zainea Laurențiu și Gășpărel Diana suspendarea din funcțiile deja deținute în cadrul SNAM SA, pentru a ocupa funcții în cadrul aceleiași companii. 
 • Deoarece directorul general al SNAM SA, Alin Iuliu Udriște, în complicitate cu membrii CA, utilizează modificarea organigramei companiei ca o metodă de a îndepărta din instituție persoanele neagreate, vă rog să îmi transmiteți următoarele documente:
 • Documentele care au stat la baza modificării organigramei SNAM SA în cursul anului 2020 (nota de fundamentare, impact bugetar, semnalarea unor litigii referitoare la posturi care vor fi desființate etc).
 • Documentele transmise către reprezentantul AGA de către CA al SNAM SA, în cursul anului 2022, prin care se solicită o nouă modificare a organigramei.
 • Vă rugăm să ne comunicați dacă conducerea SNAM SA a inițiat demersuri în vederea recuperării prejudiciilor  financiare generate de concedierile abuzive ale angajaților ”neagrați” de numitul Alin Iuliu Udriște. Este vorba de concedierea abuzivă a angajaților Prioteasa Sorin și Capanu Robert, care, deși au obținut, în instanță, anularea deciziilor de reintegrare, conducerea SNAM SA le-a pus la dispoziție posturi care nu erau echivalente, aspect ce face obiectul unui dosar penal la nivelul Direcției Naționale Anticorupție.
 • Totodată, vă rugăm să ne puneți la dispoziție toate hotărârile AGA și documentele asumate de CA al SNAM SA, începând cu data de 15.01.2020 până în prezent.  

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Ministerul transporturilor și infrastructurii, domnului Ministru Sorin-Mihai GRINDEANU De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Demararea procedurii de transferare a 15 spitale și a 20 de policlinici din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților […]
Către: Ministerul Sănătății, domnului Ministru, prof. univ. Dr. Alexandru RAFILA De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR, circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Necesitatea construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în județul Iași Stimate domnule Ministru, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară din județul Iași, […]
George Simion, președintele AUR, a solicitat conducerii comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei să demareze lucrările acesteia în cel mai scurt timp, astfel încât cei responsabili să vină să ofere explicații în fața parlamentarilor cu privire la achizițiile din pandemie. „Tragem un […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că una dintre prioritățile legislative pentru prima sesiune a Parlamentului în 2023 vizează reducerea taxării muncii. În acest sens, AUR va iniția un proiect de lege care va modifica impozitarea muncii. „Nu mai […]
Către: Ministerul Sportului Domnului Răzvan BURLEANU, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Incidente la meciul de fotbal SEPSI – „U” CRAIOVA 1948 Stimate domnule Președinte, Chiar dacă seamănă identic cu sute de alte manifestări condamnabile, […]
Către: Domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministrul Guvernului României   De la: Doamna Raisa ENACHI, Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 39 Vaslui Subiectul întrebării: Verificările la domiciliu. Românii rămân fără carte de identitate? Se anulează cartea de identitate? Stimate Domnule Prim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, pe data de […]