Focșa Dumitru-Viorel – declarație politică – “Domnilor guvernanţi, nu (mai) aşezaţi România în genunchi!”.

“Domnilor guvernanţi, nu (mai) aşezaţi România în genunchi!”.

Luna octombrie a acestui an pare să devină una dintre cele mai negre din istoria României postdecembriste, o lună în care principalul domeniu care garantează sănătatea osaturii şi prosperitatea unei societăţi, justiţia, se transformă într-un instrument aflat în mâna “băieţilor deştepţi”, în timp ce principalii conducători ai statului român se ploconesc în faţa celui mai promiscuu stat din Uniunea Europeană, Olanda, pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Recent, la propunerea unuia dintre “băieţii deştepţi”, pe numele său, Cătălin Predoiu, Guvernul nostru de slugi la stăpân extern a adoptat legile justiţiei care, din acea justiţie legată la ochi, oarbă, tocmai pentru a nu căuta la feţele celor judecaţi, face o justiţie care va decide fix în funcţie de numele şi funcţia celui acuzat.

Atât asociaţiile magistraţilor, cât şi o parte a mass-mediei au criticat virulent acest atentat la adresa independenţei justiţiei.

De pildă, Deutsche Welle a subliniat că, prin noul pachet legislativ, “procurorilor anticorupţie şi antimafia li se taie din putere, politicul îşi va putea băga nasul în marile dosare cu miză financiară, avansarea procurorilor şi judecătorilor pe criterii meritocratice este exclusă, iar sistemul juridic poate fi condus cu mână forte de magistraţii selectaţi politic”. Adică, asistăm la o întoarcere la justiţia lui Năstase şi Stănoiu, atunci când dosarele se deschideau şi se închideau în urma unor telefoane.

Iar cum un necaz un vine niciodată singur, săptămâna trecută am fost cu toţii martorii unei ploconiri dezgustătoare a celor mai înalţi oficiali ai statului român – şi îi numesc aici pe Klaus Werner Iohannis, Nicolae Ciucă – în faţa prim-ministrului olandez, Mark Rutte, inclusiv pe bani mulţi – achiziţionarea cu 44 de milioane de euro a două nave Damen pentru misiuni de salvare şi stingere a incendiilor.

Domnilor guvernanţi, aderarea la Schengen nu se cumpără şi nici nu se cerşeşte, ea se obţine prin îndeplinirea tuturor condiţiilor instituţionale cerute de partenerii externi, fapt care îţi asigură în lume acea poziţie demnă, verticală, pe care tandemul cocoşat Iohannis-Ciucă posibil să nu o fi cunoscut vreodată.

De când acceptă România lecţii de la un stat în care jurnaliştii incomozi sunt asasinaţi în plină stradă, iar promiscuitatea – mă refer aici la legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri – este la ea acasă? De când trebuie să băgăm în buzunarele celor care ne critică zeci de milioane de euro din banii românilor?

Aceste practici trebuie oprite. Nu le opriţi voi, cei care guvernaţi acum, le vom opri noi, după 2024!

România poate şi trebuie să îşi atingă toate obiectivele europene cu demnitate, punând pe primul loc propria-i stabilitate şi suveranitate.

Numai aşa ne vom câştiga respectul de stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, care nu poate fi pus în genunchi de nimeni!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

România continuă să fie țara contrastelor între cei care ne conduc vremelnic, care sunt niște îmbuibați în funcții publice, și între românii obișnuiți, care trăiesc cu grija zilei de mâine. În vreme ce președintele țării și foștii președinți, prim-miniștrii și miniștrii, alături de alți demnitari ai […]
După ce timp de 34 de ani a creat o legislație întreagă care favorizează Uniunea Democrată Maghiară din România, o organizație xenofobă, anti-românească, care acționează în România în coordonarea serviciilor secrete ungurești și rusești pentru a altera ordinea constitutională din România, PSD îi propune infamului Kelemen […]
Acum doi ani, la 24 februarie 2022, Rusia putinistă a declanșat un război de agresiune împotriva Ucrainei, după ce în 2014 ocupase ilegal peninsula Crimeea. Războiul numit de Moscova „Operațiune Militară Specială” a făcut sute de mii de victime omenești de ambele părți în ultimii doi […]
La 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat COVID-19 pandemie mondială, iar din acel moment întreaga lume a intrat într-o cursă acerbă pentru a face față noului coronavirus despre care nu se știa prea multe, nici cum a apărut, nici de unde, a fost […]
În continuarea demersurilor făcute în Statele Unite ale Americii, vicepreședintele AUR, doctorul Sorin Muncaciu, a participat ieri în Senatul SUA la o masă rotundă organizată de senatorul Ron Johnson. Politicianul american Ron Johnson a organizat ieri, în Senatul SUA, o masă rotundă la care au participat […]
,,Comasări și modificări electorale în avantajul unui singur partid (PNL) țin de țări bananiere, nu democratice așa cum îmi place mie să cred că este in Romania. În iunie 2024 vom avea alegeri europarlamentare și Comisia europeană nu permite comasarea alegerilor europarlamentare cu nici un tip […]