Focșa Dumitru-Viorel – declarație politică – “Domnilor guvernanţi, nu (mai) aşezaţi România în genunchi!”.

“Domnilor guvernanţi, nu (mai) aşezaţi România în genunchi!”.

Luna octombrie a acestui an pare să devină una dintre cele mai negre din istoria României postdecembriste, o lună în care principalul domeniu care garantează sănătatea osaturii şi prosperitatea unei societăţi, justiţia, se transformă într-un instrument aflat în mâna “băieţilor deştepţi”, în timp ce principalii conducători ai statului român se ploconesc în faţa celui mai promiscuu stat din Uniunea Europeană, Olanda, pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Recent, la propunerea unuia dintre “băieţii deştepţi”, pe numele său, Cătălin Predoiu, Guvernul nostru de slugi la stăpân extern a adoptat legile justiţiei care, din acea justiţie legată la ochi, oarbă, tocmai pentru a nu căuta la feţele celor judecaţi, face o justiţie care va decide fix în funcţie de numele şi funcţia celui acuzat.

Atât asociaţiile magistraţilor, cât şi o parte a mass-mediei au criticat virulent acest atentat la adresa independenţei justiţiei.

De pildă, Deutsche Welle a subliniat că, prin noul pachet legislativ, “procurorilor anticorupţie şi antimafia li se taie din putere, politicul îşi va putea băga nasul în marile dosare cu miză financiară, avansarea procurorilor şi judecătorilor pe criterii meritocratice este exclusă, iar sistemul juridic poate fi condus cu mână forte de magistraţii selectaţi politic”. Adică, asistăm la o întoarcere la justiţia lui Năstase şi Stănoiu, atunci când dosarele se deschideau şi se închideau în urma unor telefoane.

Iar cum un necaz un vine niciodată singur, săptămâna trecută am fost cu toţii martorii unei ploconiri dezgustătoare a celor mai înalţi oficiali ai statului român – şi îi numesc aici pe Klaus Werner Iohannis, Nicolae Ciucă – în faţa prim-ministrului olandez, Mark Rutte, inclusiv pe bani mulţi – achiziţionarea cu 44 de milioane de euro a două nave Damen pentru misiuni de salvare şi stingere a incendiilor.

Domnilor guvernanţi, aderarea la Schengen nu se cumpără şi nici nu se cerşeşte, ea se obţine prin îndeplinirea tuturor condiţiilor instituţionale cerute de partenerii externi, fapt care îţi asigură în lume acea poziţie demnă, verticală, pe care tandemul cocoşat Iohannis-Ciucă posibil să nu o fi cunoscut vreodată.

De când acceptă România lecţii de la un stat în care jurnaliştii incomozi sunt asasinaţi în plină stradă, iar promiscuitatea – mă refer aici la legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri – este la ea acasă? De când trebuie să băgăm în buzunarele celor care ne critică zeci de milioane de euro din banii românilor?

Aceste practici trebuie oprite. Nu le opriţi voi, cei care guvernaţi acum, le vom opri noi, după 2024!

România poate şi trebuie să îşi atingă toate obiectivele europene cu demnitate, punând pe primul loc propria-i stabilitate şi suveranitate.

Numai aşa ne vom câştiga respectul de stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, care nu poate fi pus în genunchi de nimeni!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, solicită președintelui Klaus Iohannis să se prezinte cât mai repede în fața Parlamentului pentru a explica condițiile pe care le-a acceptat, ca urmare a donării sistemului Patriot către Ucraina. „Președintele Iohannis trebuie să […]
„A fost nevoie să moară oameni pentru a conștientiza și Ciolacu și Ciucă și Iohannis faptul că avem o reală problemă cu urșii în România. Abia acum și-au dat seama cât de scăpată de sub control este populația de urși, după ce o tânără și-a pierdut […]
Europarlamentarul AUR Georgiana Teodorescu, cadru didactic universitar, oferă stagii de practică și vizite la Parlamentul European elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat. Absolvenții de liceu care își doresc să acceseze aceste stagii/vizite la Parlamentul European pot trimite e-mail la următoarea adresă: [email protected] „Partidul AUR […]
„Problema urșilor care au devenit tot mai numeroși și, inevitabil, a contactului lor cu oamenii a evoluat în timp. Situația la care s-a ajuns astăzi e una critică, în care urșii atacă oameni. Alianța pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, avertizează despre implementarea unui nou instrument abuziv, care are ca scop controlul populației, fiind astfel aduse grave prejudicii vieții private a românilor. „Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz […]
„De mai bine de o lună, România este una dintre cele mai scumpe piețe spot de energie din Europa. Țara noastră înregistrează prețuri la energia electrică peste media țărilor europene, cu toate că producem mai multă energie decât multe alte state din Uniunea Europeană. România este […]