Focșa Dumitru-Viorel – declarație politică – “Bolnavii de Covid din Constanța sunt condamnați la moarte!”

Stimate domnule preşedinte,

Stimaţi colegi,

        Vă reamintiți, cu certitudine, de incendiul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța și de imaginile care au făcut înconjurul lumii: medici, asistente și pacienți cățărați pe geamuri, bolnavi infectați cu Covid-19 stând pe băncile din curtea spitalului și așteptând să fie preluați de ambulanțele care se călcau pe cauciucuri.

        A fost o dramă care nu va fi uitată de niciun constănțean, mai ales de familiile celor 12 decedați în încendiu și în perioada următoare acestuia.

        Din păcate, ceea ce nu știți și nu știe o țară întreagă este că, începând cu data de 1 octombrie a.c., Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța a fost închis integral. Da, este închis integral!

        Chiar dacă incendiul a avut loc la parter, acolo unde era situată secția de Terapie Intensivă, atât etajul 1, cât și etajul 2, astăzi sunt închise.

        Consecința este dramatică: mor oameni nevinovați, cu zile, pentru că nu au unde să fie internați și tratați corespunzător.

        Astăzi, cele 160 de locuri de care dispunea SCBI trebuie să fie suplinite atât de Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Andrei”, devenit spital mixt, cât și de restul spitalelor din județul Constanța, în condițiile în care acestea nu și-au mărit capacitatea inițială și nici nu dispun de dotarea specifică tratării bolnavilor de Covid, în special de instalația de oxigen medicinal la pat. Se apelează la tot felul de improvizații care, din păcate, nu reușesc să facă față, pe de o parte numărului zilnic de infectări, iar pe de altă parte deficitului rezultat în urma închiderii SCBI.

        Nici până astăzi, Primăria municipiului Constanța, condusă de liberalul Vergil Chițac, membru al #echipeicâștigătoare, nu a fost în stare să efectueze o evaluare tehnico-financiară a pagubelor provocate de incendiu, nu a alocat un leu reabilitării secției de Terapie Intensivă, nu a găsit o soluție intermediară de preluare și tratare a bolnavilor de Covid din municipiul Constanța și nici nu făcut vreun pas concret pentru redeschiderea în regim de urgență a secțiunilor din spital care nu au fost afectate de incendiu.

        Incompetența celor care conduc astăzi municipiul Constanța este de-a dreptul criminală!

        Doamnelor, domnilor colegi din PNL, sunați-l pe Vergil Chițac, treziți-l din somnul dulce pe care îl doarme de un an, puneți-l la treabă nu pentru procentele partidului din care faceți parte, ci pentru viețile constănțenilor ce sunt puse în real pericol de neputința, indolența și nesimțirea acestuia.

        Este inadmisibil ca la o lună de la incendiu, Constanța să fie singurul județ din România fără Spital de Boli Infecțioase și fără o perspectivă de soluționare a acestei probleme de viață și de moarte!

        Fac un apel la Departamentul Național Anticorupție, serviciul teritorial Constanța, de a-și face treaba și a da curs sesizărilor făcute deja pe acestă temă de constănțeni.

        O asemenea indolență nu trebuie nici ignorată, nici cauționată, ci trebuie corespunzător PENALizată.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Protejarea arborilor remarcabili Stimate domnule Ministru, România nu are, până la acest moment, o legislație […]