Flucuș Dumitru – declarație politică – Politicieni care au adus prejudicii țării

Politicieni care au adus prejudicii țării

          Personal, consider că în urma rotativei din guvern de săptămâna trecută, s-au întâmplat și două lucruri bune.

          În primul rând: Mă bucur că din Guvern nu mai face parte dl. Bogdan Aurescu în calitate de Ministru de Externe. Domnul Aurescu a avut o activitate  în care nu a reprezentat deloc interesele statului român. Ba chiar dimpotrivă, prin acțiunile sale a adus deservicii și prejudicii enorme intereselor naționale.

          Vă amintesc, pe scurt, câteva din acțiunile sale necorespunzătoare.

  1. A dat acordul la solicitarea Ucrainei să adâncească canalul Reni-Chilia, permițând crearea unui canal navigabil concurent brațului Sulina, încălcând prevederile tratatului Dunării de la Belgrad.

A ținut secret solicitarea Ucrainei și a răspuns afirmativ tot în secret. Nici acum opinia publică nu cunoaște termenii acordului emis de Ministerul de Externe sub conducerea lui Bogdan Aurescu.    

Prejudiciile economice ale României (statul ale căror interese trebuia să le apere acest ministru de externe) sunt uriașe.

  • Nu a intervenit deloc pentru apărarea drepturilor românilor din Ucraina atunci când s-au închis școlile de predare în limba română și atunci când preoților li s-a interzis să folosească limba română în biserici. Ucrainenii din România au toate drepturile la învățământ, religie și reprezentare în Parlament.

Românii din Ucraina nu au nici un drept și sunt supuși unui proces violent de denaționalizare.

De asemenea, nu a făcut absolut nimic pentru apărarea drepturilor românilor din Valea Timocului, Serbia, care nu au dreptul nici la educație, nici la servicii religioase în limba română.

  • La întâlnirea de la Kiev din august 2021 când a reprezentat România, împreună cu Florin Cîțu, premierul de atunci, nu au avut nici o reacție la declarațiile președintelui Ungariei care a spus că înțelege pierderea Crimeei de către Ucraina, deoarece așa a pierdut și Ungaria Transilvania.

Condițiile au fost total diferite în cazul Transilvaniei, existând documente juridice și recunoașterea tuturor părților, inclusiv a marilor puteri după pierderea războiului de către Ungaria.

  • S-a alăturat unui grup de 9 țări (toate fondatoare ale U.E.) solicitând renunțarea la dreptul de VETO în luarea deciziilor privind securitatea și relațiile externe în U.E.

Acest lucru aduce deservicii majore țării noastre, renunțându-se practic la singurul mijloc de presiune pe care îl avem și noi.

  • A permis autorităților ucrainene ca la reorganizarea administrativă, românii să fie împărțiți în mai multe unități administratave, lucru care contravine Convenției-cadru privind protecția minorităților naționale. Spre exemplu, Bulgaria a contestat această reorganizare și a forțat autoritățile ucrainene să lase toți etnicii bulgari în aceeași unitate teritorială.

          După cum spuneam, observ două lucruri bune în rotativa guvernamentală, iar al doilea este înlocuirea din postul de consilier al primului ministru pentru probleme de antisemitism al domnului Alexandru Muraru, președintele filialei PNL Iași.

Pe parcursul activității sale, Alexandru Muraru a adus deservicii majore României, exagerând în mod conștient așa-zisul pericol antisemit în țara noastră.

În România nu există activități antisemite. Pot exista cel mult aspecte izolate de huliganism sau alte fapte care contravin liniștii publice, care sunt efectuate de indivizi izolați și care deranjează pe toată lumea.

Sunt sigur că Serviciile Secrete Israeliene, care sunt foarte informate, cunosc realitățile din România.

Cred că românii sunt poate cel mai îngăduitor și iertător popor și dacă amintim doar câteva nume dintre conducătorii celor mai importante instituții ale statului, ne dăm seama că numărul reprezentanților minorităților în conducerea țării este foarte mare.

– Klaus Iohannis – Președintele țării

– Kelemen Hunor – până de curând prim viceprim-ministru

– Edward Helwig – șeful S.R.I.

– Codruța Kovesi – fost procuror șef

– Raed Arafat – șef I.S.U.

– Clotilde Armand – primar sect. 1

– Dominic Fritz – primar Timișoara

          Și lista poate continua.

          Faptul că aceste două persoane nu mai fac parte din noul guvern este un semn foarte bun.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, solicită președintelui Klaus Iohannis să se prezinte cât mai repede în fața Parlamentului pentru a explica condițiile pe care le-a acceptat, ca urmare a donării sistemului Patriot către Ucraina. „Președintele Iohannis trebuie să […]
„A fost nevoie să moară oameni pentru a conștientiza și Ciolacu și Ciucă și Iohannis faptul că avem o reală problemă cu urșii în România. Abia acum și-au dat seama cât de scăpată de sub control este populația de urși, după ce o tânără și-a pierdut […]
Europarlamentarul AUR Georgiana Teodorescu, cadru didactic universitar, oferă stagii de practică și vizite la Parlamentul European elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat. Absolvenții de liceu care își doresc să acceseze aceste stagii/vizite la Parlamentul European pot trimite e-mail la următoarea adresă: [email protected] „Partidul AUR […]
„Problema urșilor care au devenit tot mai numeroși și, inevitabil, a contactului lor cu oamenii a evoluat în timp. Situația la care s-a ajuns astăzi e una critică, în care urșii atacă oameni. Alianța pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, avertizează despre implementarea unui nou instrument abuziv, care are ca scop controlul populației, fiind astfel aduse grave prejudicii vieții private a românilor. „Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz […]
„De mai bine de o lună, România este una dintre cele mai scumpe piețe spot de energie din Europa. Țara noastră înregistrează prețuri la energia electrică peste media țărilor europene, cu toate că producem mai multă energie decât multe alte state din Uniunea Europeană. România este […]