Extremismul este astăzi la guvernare, nu în opoziție

Sorin_Muncaciu

Deputat AUR, Sorin Muncaciu


Recent, domnul Sebastian Burduja, deputat PNL București a semnat un articol în care acuză partidul AUR ca fiind extremist. Este o asociere pe cât de absurdă, pe atât de hilară.

Am să-i răspund domnului Burduja, în calitate de membru fondator al filialei PNL Constanța (înființată pe 5 ianuarie 1990) și în calitate de fost șef al acestei filiale în perioada 1990-1991. În plus, spre informarea domnului Burduja, sunt și cetățean american, având o cunoaștere extinsă a democrației și Constituției SUA.

Sebastian Burduja susține că AUR a dezinformat populația și participanții la protestul din 21 decembrie cu privire la introducerea pe ordinea de zi a certificatului verde.

Vă aduc aminte, domnule Burduja, că propunerea legislativă privind obligativitatea certificatului verde este pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților din 8 noiembrie 2021, sub rezerva depunerii raportului.

Vă mai aduc aminte, domnule Burduja, că deja de două ori majoritatea din Parlament a impus membrilor comisiei pentru sănătate să înceapă dezbaterile pentru redactarea raportului, în timpul plenului Camerei Deputaților, fără să fi fost pe ordinea de zi a comisiei. Cine dezinformează și prezintă trunchiat lucrurile, domnule Sebastian Burduja?

Extremism este atunci când Constituția țării este încălcată grosolan de coaliția PNL-PSD-UDMR și când în Biroul Permanent se oprește cursul constituțional al unei moțiuni de cenzură, o acțiune legitimă și constituțională în orice stat democratic modern.

Extremism a fost atunci când politicienii din coaliția PNL-USRPLUS–UDMR au mituit mass-media românească cu peste 30 milioane euro în campania pro-vaccinare și au blocat vocile critice față de politica de restricții și vaccinare de-a valma a populației, îngrădindu-se astfel pluralismul și libertatea exprimării opiniilor.

Extremism este atunci când coalițiile din care a făcut și face parte PNL au votat bugete de austeritate, inclusiv împotriva amendamentelor, care prevedeau bani pentru instalațiile de optimizare și supraveghere a ATI-urilor, situație care a contribuit la numărul mare de decese înregistrate în secțiile de terapie intensivă din spitalele din România în ultimii doi ani.

Extremism este când se închid mine și termocentrale, populații întregi ale unor orașe rămânând fără căldură pe timp de iarnă, cum ar fi de exemplu, Deva.

Extremism este atunci când centralele hidroelectrice de pe Jiu nu sunt puse în funcțiune, termocentrala Mintia este închisă, producția de energie este micșorată, iar populația se confruntă cu explozia prețurilor la energie și cu inflația prețurilor la celelalte produse și servicii.

Extremism este atunci când se impun măsuri absurde împotriva pandemiei, mizând totul pe vaccinare și întorcând spatele medicinei tradiționale, cum a fost în valul 4. Rezultatul acestor măsuri a fost peste 500 de decese/zi în lunile octombrie și noiembrie.

Extremism este atunci când guvernul controlat de PNL guvernează prin ordonanțe de urgență care restrâng sau anulează libertăți fundamentale ale cetățenilor.

Extremism este să condamni populația la o lipsă acută de medicamente antivirale pe timp de pandemie și să condamni o parte a populației, care are nevoie de asistență medicală alta decât anti-covid, la restricționarea accesului în spitale.

În fine, extremism este când după moarte, celor decedați le sunt sunt refuzate drepturile la o înmormântare creștinească.

Când un guvern se teme de cetățeni, e democrație. Când cetățenii se tem de guvern, este dictatură, zicea Thomas Jefferson.

Protestul nostru din 21 decembrie împotriva certificatului verde a fost de fapt protestul împotriva vaccinării forțate, prin anularea dreptului fundamental la existență prin muncă.

Extremiști sunt toți acei care impun o procedură experimentală asupra membrilor societății, uitând că prin aceasta se încalcă Constituția și toată jurisprudența secolului 20, principiile de la Nuremberg, Convenția de la Oviedo și Siracuza.

Extremism este atunci când democrația este interpretată ca fiind dictatura majorității, chiar cu încălcarea legii fundamentale.

În ceea ce privește cele trei rezoluții ale domnului Sebastian Burduja pentru anul 2022, îi amintesc următoarele lucruri.

În primul rând, îngrădirea unui drept fundamental constituțional nu este nicidecum o jertfă pentru libertate. Cei care acum își închipuie că jertfesc libertatea pentru o cauză de securitate medicală colectivă, se înșeală. Îi aduc aminte domnului Burduja vorbele lui Benjamin Franklin: cei care sunt gata să sacrifice libertatea pentru securitate, nu merită nici libertate, nici securitate.

A doua rezoluție a domnului Burduja, „angajamentul ferm al României față de Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii” este adevărată numai în condițiile în care aceste entități urmează calea democrației și propășirii popoarelor lor.

Ce cale dorește să urmeze domnul Burduja, atunci când UE a impus politic certificatul verde, iar 24 de state americane au interzis un astfel de certificat? Mergem pe calea libertății sau a impunerii unui pseudo-bine cu forța?

Și a treia rezoluție a domnului Burduja, referitoare la democrație și demagogie: demagogie este atunci când PNL adoptă un narativ în orb, conform căruia vaccinarea cu seruri experimentale va rezolva pandemia, guvernul PNL ostracizând pe toți cei care au alte opinii, fie ei medici, pacienți sau oponenți politici.

Sunt de acord, însă, cu ultimul punct al domnului Burduja: democrația e grea, pentru că nu poate fi concepută în afara unui stat de drept, în care Constituția este chezășia împotriva extremismului și nicio majoritate vremelnică și conjucturală nu poate încălca esența statului de drept: LEGEA.

One response

 1. Apropo de Progromul de la Iasi, ce afirma un israelian in 2020. AUR poate sa verifice stirea asta??? “Dragă domnule Coja,
  În urmă cu câteva zile a fost semnat la Berlin un acord de despăgubiri între Israel și Germania, acord în care cea din urmă își recunoaște vina și implicarea directă în evenimentele sângeroase care s-au petrecut la Iași în iunie 1941. Prin acest acord, Germania se obligă să plătească despăgubiri tuturor evreilor români care pot dovedi că au fost victime ale acestui sângeros pogrom. Tardivă recunoaștere, după 76 de ani, dar mai bine mai târziu decât niciodată.
  Dragă domnule Coja, prin saitul dumneavoastră ați susținut timp de ani de zile această versiune care, astăzi, s-a transformat în fapt istoric. Toate acestea în pofida puternicii împotriviri a coreligionarilor mei ( eu inclusiv ) și chiar a multor istorici români care susțineau responsabilitatea directă a autorităților românești, și doar a acestora, în desfășurarea acestor tragice evenimente. Acesta este motivul pentru care, simțind o enormă datorie morală, vă trimit acest mesaj împreună cu… mea culpa !!!
  Acest acord a fost publicat printr-un comunicat oficial de câte presă israeliană, intră în vigoare imediat și are efecte retroactive.
  Cei care se cred îndreptățiți să beneficieze de roadele acestui acord, se pot adresa printr-o cerere la adresa:

  COMISIA PENTRU CERERI DE DEPĂGUBIRI
  STR.CARLIBACH 25
  TEL AVIV
  TEL: 03-5194400/1
  FAX:03-6241056
  E-MAIL: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Deputatul AUR, Dumitru-Viorel Focșa, a declarat că AUR a inițiat un proiect de lege care a fost în această săptămâna dezbătut în Comisia pentru Energie de la Senat și care prevede fuziunea dintre 2 coloși de producere a energiei electrice: CE Oltenia și Hidroelectrica. Potrivit deputatului […]
Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a declarat, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că AUR își dorește să vadă în bugetul de stat și acele proiecte benefice pentru țară pe care le va depune opoziția. Liderul deputaților AUR a precizat că AUR se va opune unui buget […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a declarat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că pretextul invocat de Cancelarul Austriei că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranți ilegal este unul rușinos din punctul de vedere al AUR. Liderul […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă cu fermitate limbajul extremist și xenofob exprimat în spațiul public de sociologul Gelu Duminică și atrage atenția asupra încercării de resuscitare a unor practici de represiune din perioada nazistă și din comunism. Gelu Duminică a evocat posibilitatea deportării deputatului George […]
Ordonanța care introduce taxa pe soare este un nou tun marca Virgil Popescu! Este uluitor tupeul cu care ministrul Energiei dă românilor asigurări că nimeni, niciodată, nu va plăti taxe pentru energia solară, în același discurs în care enumeră situațiile în care statul se angajează să […]
Basarabia e Romania
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită guvernelor de la București și Chișinău inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete în vederea reunificării statului și a națiunii române. Congresul național al Alianței pentru Unirea Românilor […]