Evdochia Aelenei – Declarație politică – Susținerea industriei HoReCa! Educație în afaceri turistice!

Adresată de către doamna senator: Evdochia  AELENEI

Circumscripţia electorală: Nr. 14 Constanța

Grupul Parlamentar:  AUR

Şedinţa Senatului din data de: 27.02.2024

Titlul declaraţiei politice:  Susținerea industriei HoReCa! Educație în afaceri turistice!

Doamnelor și  domnilor senatori!

     Prezenta declarație mi-a fost sugerată de un comunicat de presă recent al Academiei de Sustenabilitate[1].

     Salut cu respect și satisfacție inițiativa acestei instituții de a oferigranturi şi conţinut educaţional dedicat industriei HoReCa. Potrivit sursei citate, programul de granturi este asociat lansării unui nou modul de învățare electronică în ritm propriu (self-paced e-learning) disponibil prin platforma Academia de Sustenabilitate dezvoltată de Social Innovation Solutions.

     Acest modul educaţional este dedicat antreprenorilor din HoReCa interesaţi să îşi transforme afacerea într-una mai sustenabilă. Într-un limbaj mai popular, este vorba de un  modul centrat pe nevoile specifice din industria HoReCa.

     Este cunoscut faptul că noi, în România, dispunem de un potențial mare de dezvoltare a industriei ospitaliere, a turismului, dar care este puțin valorificat. 

     De asemenea, sunt cunoscute și eforturile,  în mod repetat reluate, de a stimula dezvoltarea turismului la noi în țară, dar rezultatele încă se lasă așteptate.

     Firmele românești de turism funcționează în regim de avarie, sub spectrul permanent al sărăciei și falimentului. În acest context este cu atât mai lăudabilă decizia Academiei de Sustenabilitate de a veni în ajutorul antreprenorilor din domeniul în discuție.

     Prin oferirea acestui program, așa cum promit reprezentanții Academiei, antreprenorii vor putea învăţa cum să îşi îmbunătăţească operaţiunile, să reducă efortul generat de schimbările legislative din domeniu, să îşi creeze prima strategie de sustenabilitate pentru afacerea lor şi să îşi îmbunătăţească reputaţia brandului.

     Totodată, se oferă  companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro şi conţinut educaţional dedicat, ceea ce le dă posibilitatea să îşi creeze atât prima strategie de sustenabilitate pentru afacerea lor, cât şi să îşi îmbunătăţească reputaţia brandului.

     Cei care umează programul sunt ajutați să îşi creeze propriul lanţ de aprovizionare local, să gestioneze consumul de resurse sau chiar să acceseze noi fonduri de finanţare.

     Am abordat această temă pentru că, în calitate de parlamentar de Constanța, nu îmi sunt indiferente informațiile privind dezvoltarea turismului românesc, date fiind condițiile pe care le oferă stațiunile de la Marea Neagră.

     În același timp, îi îndemn  pe oamenii de afaceri din domeniu să consulte și să acceseze acest modul oferit cu atâta generozitate de Academia de Sustenabilitate, căreia îi mulțumesc pe această cale.

     După avalanșe de știri negative, am bucuria de a recepta și una pozitivă pe care doresc s-o împărtășesc cetățenilor români, celor din Dobrogea în special, și s-o trăim împreună cu antreprenorii industriei ospitalității.

     Închei cu speranța unui an turistic excelent deopotrivă pentru turiști și pentru cei care le oferă servicii de odihnă, masă, casă și distracții.


Academia de Sustenabilitate este platforma creată de Social Innovation Solutions cu scopul de a ajuta antreprenorii din România să se alinieze la noile cerințe din piață. Platforma își propune să prezinte cum sustenabilitatea poate fi transformată într-o oportunitate de business, indiferent de domeniu

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Stadionul Cotroceni Muzeului Risipirii Banului Public
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București, a prezentat un nou exponat din cadrul Muzeului Risipirii Banului Public: stadionul Cotroceni, evaluat la zeci de milioane de euro și abandonat de 15 ani. La inaugurare au participat Lidia Vadim Tudor, candidatul AUR pentru Primăria Sectorului 5, Monica […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, anunță Conferința “Make Europe Great Again” din acest weekend de la Palatul Parlamentului ca fiind cel mai mare si mai important eveniment al mișcării conservatoare organizat până acum în România.   “Institutul Conservator […]
Mihai Enache AUR Primăria capitalei provocare
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre noii candidați ai Coaliției PSD-PNL pentru postul de primar al Bucureștiului. Acesta a subliniat că acum, în loc de un candidat pierzător Coaliția are doi candidați pierzători și a detaliat: […]
Claudiu Târziu președintele CNC al AUR
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a vorbit, în cadrul conferinței de presă a AUR de marți, 23 aprilie, despre evenimentul M.E.G.A., cel mai mare eveniment conservator desfășurat vreodată pe pământ românesc. ”Partidul AUR prin Institutul pentru Studii Politice […]
Deputatul AUR Adrian Axinia atrage atenția că România s-ar putea confrunta în acest an cu o situație economică fără precedent, din cauza măsurilor luate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. „Este o nebunie ce vedem în momentul de față. Practic, cu banii împrumutați, Guvernul încearcă să creeze […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 23.04.2024 Obiectul întrebării: Provocările în aplicarea Planului Național pentru stoparea traficului de deșeuri din lipsa de personal Stimate domnule […]