Evdochia Aelenei – Declarație politică – Sabotarea  democrației!

Adresată de către doamna senator: Evdochia  AELENEI

Circumscripţia electorală: Nr. 14 Constanța

Grupul Parlamentar:  AUR

Şedinţa Senatului din data de: 20.02.2024

Titlul declaraţiei politice: Sabotarea  democrației !

Doamnelor și  domnilor senatori!

     De câteva săptămâni partidele coaliției de la guvernare în loc să se ocupe de administrarea numeroaselor și gravelor probleme sociale și economice ale țării, pierd vremea cu manevre electorale nedemocratice.

     PSD și PNL sunt mânate să acapareze pentru mult timp toată puterea, sabotând atât pe față, cât și pe ascuns până și bruma de democrație care mai putea fi reperată pe ici pe colo, în ansamblul mecanismelor de fucționare ale statului român.

     În timp ce românilor nu le ajung banii de salarii și pensii pentru cumpărarea celor necesare traiului de zi cu zi, în timp ce nu au medicamente cu care să-și trateaze bolile, în timp ce deficitele și inflația cresc, domnii Ciucă-Ciolacu, acest tandem dăunător vieții democratice, împreună cu profitorii din jurul lor nu găsesc altceva de făcut decât să manevreze datele și procedurile electorale în așa fel încât să-i eternizeze la putere.

     Ridic această problemă a vicierii procedurilor constituționale privind alegerile și mă revolt pentru că alegerile corecte, legale, alături de respectarea rezultatului votului constituie cel mai bun test al unei democrații mature, consolidate așa cum se poate cosidera România europeană.

     Aveam legi bune pentru toate rândurile de alegeri care se cuveneau în acest an. Dar, coaliția de guvernare, în loc să organizeze alegerile în conformitate cu normele și uzanțele în vigoare, se frământă de luni de zile să schimbe legislația în scopul optimizării votului în favoarea partidelor componente și complice.

     În felul acesta, limbajul politic s-a îmbogățit cu noi concepte și expresii, precum comasarea alegerilor, rotarea președinților, planul pe zece ani – tura asta eu, tura viitoare tu – o înțelegere ocultă de împărțire între clanuri a puterii și a țării și așa mai departe.

     Pare că s-a întrecut măsura cu tupeul politicienilor. Cu astfel de manevre avem dovada disprețului profund față de regulile jocului democratic și față de electorat.

     Dacă nu pot pune între paranteze sau interzice alegerile, pot face în așa fel încât prin manevre politicianiste ele să fie golite de democrație. Comasarea, rocada tandemului președinte-premier, listele comune, merg în direcția unei democrații formale, fără conținut, fără suport popular.

     În schimbul participării cetățenești se dă întâietate șmecheriei, superficialității și tupeului fudul.

     Speranța mea este că manevrele de felul acesta nu le garantează rezultatul așteptatat.

     Totuși, recursul pe față la tot felul de mânării politicianiste dă măsura corupției partidelor și liderilor care le pun în act.

     Iar toate acestea au loc sub privirea atentă a președintelui, preocupat și dumnealui cu vacantarea și găsirea uni viitor job, românii fiind chemați să voteze așa cum au decis dumnealor. Harașo Demokrație!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Stadionul Cotroceni Muzeului Risipirii Banului Public
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București, a prezentat un nou exponat din cadrul Muzeului Risipirii Banului Public: stadionul Cotroceni, evaluat la zeci de milioane de euro și abandonat de 15 ani. La inaugurare au participat Lidia Vadim Tudor, candidatul AUR pentru Primăria Sectorului 5, Monica […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, anunță Conferința “Make Europe Great Again” din acest weekend de la Palatul Parlamentului ca fiind cel mai mare si mai important eveniment al mișcării conservatoare organizat până acum în România.   “Institutul Conservator […]
Mihai Enache AUR Primăria capitalei provocare
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre noii candidați ai Coaliției PSD-PNL pentru postul de primar al Bucureștiului. Acesta a subliniat că acum, în loc de un candidat pierzător Coaliția are doi candidați pierzători și a detaliat: […]
Claudiu Târziu președintele CNC al AUR
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a vorbit, în cadrul conferinței de presă a AUR de marți, 23 aprilie, despre evenimentul M.E.G.A., cel mai mare eveniment conservator desfășurat vreodată pe pământ românesc. ”Partidul AUR prin Institutul pentru Studii Politice […]
Deputatul AUR Adrian Axinia atrage atenția că România s-ar putea confrunta în acest an cu o situație economică fără precedent, din cauza măsurilor luate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. „Este o nebunie ce vedem în momentul de față. Practic, cu banii împrumutați, Guvernul încearcă să creeze […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 23.04.2024 Obiectul întrebării: Provocările în aplicarea Planului Național pentru stoparea traficului de deșeuri din lipsa de personal Stimate domnule […]