Dumitru Flucuș, deputat AUR: Sunt milioane de familii care depind de lemnul de foc pentru încălzire! Ce păzește coaliția de guvernare?

Deși PSD, PNL și UDMR au o majoritate covârșitoare în Parlament, atât în Senat, cât și în Camera Deputaților, una care le permite să adopte orice corecție, orice act normativ, aceștia au refuzat să dezbată săptămâna aceasta în Senat ordonanța de urgență prin care a fost plafonat prețul lemnelor de foc.

Proiectul privind adoptarea ordonanței a trecut de Senat în mod tacit, adică fără niciun fel de discuție, urmând ca în perioada următoare să intre în dezbaterea Camerei Deputaților. Însă, trebuie avut în vedere faptul că la Camera Deputaților nu a ajuns nici acum, după mai bine de 2 luni, ordonanța de urgență cu privire la prețurile la energie! Așadar, când va ajunge ordonanța privind lemnele de foc în dezbatere, dacă mergem în același ritm?

Suntem la mijlocul lunii noiembrie, temperaturile scad. Românii din mediul rural nu au acces la lemne de foc, fie din cauza prețului, fie din cauza lipsei acestuia. Situația cu care ne confruntăm anul acesta nu a avut loc anul trecut, ceea ce demonstrează că totul e cauzat de către guvernanți și ordonanța lor.

Încă din momentul în care s-a discutat despre această măsură a plafonării prețului la lemnele de foc, oricine privea ordonanța știa că nu va produce efecte pozitive. Sunt milioane de familii care depind de lemnele de foc pentru încălzire. Prețul acestora putea fi gestionat de conducerea țării sau chiar de conducerea Romsilva.

AUR a propus, ca partid aflat în opoziție, o serie de soluții concrete care ar ajuta de mâine. Dar nu putem să le punem în aplicare pentru că nu suntem la guvernare.

Ceea ce am propus noi:

1) Elaborarea unui ordin de ministru sau hotărâre de guvern care să le permită românilor să intre în pădure și să adune vreascuri sau crengi, fără a fi sancționați.

2) Toate ocoalele silvice din țară să primească ordin prin care să poată atinge nivelul maxim al cotelor de tăiere prevăzut pentru anul acesta.

3) Pe termen lung, ne gândim la modalități prin care putem modifica Codul Silvic, astfel încât să revenim la situația din 2010.

Dar până când vom reuși să punem aceste lucruri în aplicare, sperăm ca actualii guvernanți să țină cont și de ideile bune din partea AUR, soluții concrete.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Deputatul AUR, Dumitru-Viorel Focșa, a declarat că AUR a inițiat un proiect de lege care a fost în această săptămâna dezbătut în Comisia pentru Energie de la Senat și care prevede fuziunea dintre 2 coloși de producere a energiei electrice: CE Oltenia și Hidroelectrica. Potrivit deputatului […]
Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a declarat, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că AUR își dorește să vadă în bugetul de stat și acele proiecte benefice pentru țară pe care le va depune opoziția. Liderul deputaților AUR a precizat că AUR se va opune unui buget […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a declarat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că pretextul invocat de Cancelarul Austriei că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranți ilegal este unul rușinos din punctul de vedere al AUR. Liderul […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă cu fermitate limbajul extremist și xenofob exprimat în spațiul public de sociologul Gelu Duminică și atrage atenția asupra încercării de resuscitare a unor practici de represiune din perioada nazistă și din comunism. Gelu Duminică a evocat posibilitatea deportării deputatului George […]
Ordonanța care introduce taxa pe soare este un nou tun marca Virgil Popescu! Este uluitor tupeul cu care ministrul Energiei dă românilor asigurări că nimeni, niciodată, nu va plăti taxe pentru energia solară, în același discurs în care enumeră situațiile în care statul se angajează să […]
Basarabia e Romania
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită guvernelor de la București și Chișinău inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete în vederea reunificării statului și a națiunii române. Congresul național al Alianței pentru Unirea Românilor […]