Dumitrina Mitrea – declarație politică – “Jocuri politice încălcând suveranitatea poporului”.

AUR a inițiat moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, considerând că românii nu mai pot aștepta valul 4 al Covid 19, însoțit de noi restricții absurde, instituite de cei care se prefac că ne conduc. Nu mai putem privi cu nepăsare, cum la un festival, precum Untold  se permite participarea pentru zeci de mii de oameni fără mască , în timp ce copiilor noștri li se impune să poarte masca în școli; nu mai putem aștepta să se mimeze luarea de decizii în timp ce prețurile la energie, gaz, alimente cresc vertiginos în ciuda faptului că salariile, pensiile și alocațiile sunt plafonate.

Și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, partidele primesc milioane de euro subvenții din care se desfata in campanii festiviste de partid, privind ironic asupra poporului care sărăcește cu fiecare zi care trece.

Moțiunea a stârnit un nou val de acuze lansate asupra partidului AUR, PNL, PSD si UDMR acuzându-ne de semnături false, deși copia propriei semnături ne-reprezentând un fals și de comportament necivilizat pentru că am împiedicat un parlamentar să încalce Regulamentul și să facă jocul politic al partidului pe care îl reprezintă.

Partidele politice care au condus Romania timp de 31 de ani, consideră că pot încălca orice reguli, Președintele poate încălca Constituția și suveranitatea poporului, iar faptul că nimeni nu îi trage la răspundere ii face sa poată minți în continuare poporul si ascunzându-se in spatele mantiei imunității parlamentare făcându-se părtași de încălcarea flagrantă a legii.

Unul dintre cele mai mari abuzuri la care a fost supus poporul român, a fost Referendumul din 2009, când cetățenii au fost întrebați dacă își doresc un Parlament unicameral și dacă numărul aleșilor în Legislativul țării trebuie redus la 300 de parlamentari.

Deși cel care a inițiat Referendumul a știut că Parlamentul prin Constituție era declarat bicameral, poporul a fost indus în eroare cu bună știință. Cu toate acestea, la acel Referendum, 70% -anume  6.740.213 dintre români au spus DA unui Parlament unicameral și 80% reprezentând 7.765.573 dintre români au spus DA pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

Referendumul a fost validat de Curtea Constituțională, la vot prezentându-se peste 50% +1 din cetățenii cu drept de vot.

Cu toate acestea, voința poporului nu a fost respectată, deși mai mulți candidați ai partidelor aflate la putere au exploatat doar electoral tema acestui Referendum , fiind conștienți că s-a  încălcat suveranitatea poporului prin neaplicarea rezultatului Referendumului, implicit și a Constituției României, conform art. 2 din Legea Fundamentală care spune că:

” Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative constituite prin alegeri libere, periodice și corecte precum și prin Referendum”

Referendumul, are puterea juridică cea mai mare, o putere mai mare decât votul individual dat la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale.

De ce nu s-a pus în aplicare voința poporului?

Deoarece, președintele la acea dată, Traian Băsescu, a spus că a fost o consultare a poporului și nu un referendum decizional.

Cine minte?

Dacă ce a spus Traian Băsescu este adevărat, atunci acest om, prin manipulare și minciună  s-a folosit de poporul român în toate campaniile din 2009 până în 2020, doar pentru a obține beneficiile conferite de demnitățile publice pentru care a cerut votul românilor.

Dacă Referendumul trebuia pus în aplicare, ținând cont că poporul român este suveran, ar fi trebuit ca la alegerile din 2012, Parlamentul sa aibă 300 de parlamentari si o singura camera, iar Traian Băsescu, Klaus Iohannis să fie acuzați de încălcarea art. 2 din Constituție prin nepunerea în aplicare a acestui Referendum.

Astfel, 288 de parlamentari din legislatura  2012-2016, 156 parlamentari din legislatura 2016-2020, 166 parlamentari din legislatura 2020-2024, au fost și sunt plătiți  necuvenit din bani publici  prin încălcarea suveranității poporului român, aducând un prejudiciu in acest răstimp de peste 224.000.000 euro.

Și astăzi,  veniți voi, cei care v-ați bătut joc de legile țării, cei care ați încălcat și încălcați  cu tupeu orice regulă, crezând că cetățenii sunt neștiutori și neinformați, cei care desconsiderați suveranitatea poporului prin încălcarea Constituției și ne spuneți nouă că suntem huligani, extremiști și needucați?

Iar dacă nu mai există o altă cale să vă oprim să mai nesocotiți voința poporului,

DA- suntem extremiști deoarece apărăm drepturile românilor;  suntem huligani doar când  trebuie să luptăm cu oameni fără scrupule; suntem needucați doar când trebuie să răspundem unor neaveniți lipsiți de caracter.

Vom continua să ne urmăm crezul, să respectăm jurământul de credință pe care l-am depus față de țară și popor cu justa valoare de a face Dreptate pentru România!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]