Dumitrina Mitrea – declarație politică – “Cum au fost induse în eroare Comisia Europeană, cetăţenii României şi închise minele”.

“Cum au fost induse în eroare Comisia Europeană, cetăţenii României şi închise minele”.

Pe 8 noiembrie 2022 s-a votat Legea decarbonizării, cu majoritate de voturi PNL-PSD-UDMR şi cu abţinere USR, în Camera Deputaţilor.

În aceeaşi zi, pe 8 noiembrie, am participat la o întâlnire de lucru cu directorul general RECOVER, doamna Céline Gauer, privind modul de implementare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR.

În cadrul discuţiei, doamna Gauer ne-a clarificat faptul că Legea decarbonizării, aflată ca obiectiv de atins în PNRR, nu înseamnă închiderea minelor; reprezentanţii Comisiei Europene şi cei ai României au convenit asupra unui traseu prin care se pun în exploatare, prin investiţii, noi tehnologii de producere a energiei verzi, apoi, treptat, se va trece la eliminarea tehnologiilor vechi care produc poluare.

Legea decarbonizării a fost văzută ca o modalitate de punere în păstrare a capacităţilor de producţie a energiei prin folosirea cărbunelui şi huilei, nicidecum de închidere sau distrugere a minelor, ele putând fi utilizate în cazuri de maximă urgenţă, când capacitatea de energie nu poate fi acoperită din sursele verzi.

S-a convenit că este necesară dezvoltarea unui mix energetic, la nivelul fiecărui stat membru al Uniunii Europene, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon, că se vor lua măsuri stabilite de comun acord pentru a îndeplini acest obiectiv, fără a se ajunge la destabilizarea unui stat în ceea ce priveşte securitatea energetică.

Doamna Gauer a mai menţionat că Ministerul Energiei a asigurat Comisia Europeană că există în acest moment noi tehnologii puse în funcţiune, care acoperă scoaterea din exploatare a celor bazate pe producerea energiei prin folosirea cărbunelui şi a huilei.

Domnule Popescu, ne spuneţi care sunt noile tehnologii puse în funcţiune, cu care aţi minţit Bruxelles-ul, cele care au înlocuit 1.700 MW scoşi din funcţiune în 2021 şi care vor fi noile tehnologii care vor acoperi producţia de 660 MW energie pe care o veţi închide la sfârşitul anului 2022?

Daţi vina pe Europa, dar vina este strict a incompetenţei sau a ticăloşiei dumneavoastră!

Cui faceţi jocurile, domnule Popescu? Pentru cine trădaţi România?

Voi, cei de la PNL, ce faceţi?

Iar voi, cei de la PSD, cum îi apăraţi pe români?

USR se abţine, ştiind ce stă scris în planul pentru România, conceput tocmai de ei, când erau la guvernare.

Nu spuneţi nimic pentru că ştiţi care este miza!

Împărţirea banilor veniţi din Europa pentru reconstrucţia României nu se vor găsi în dezvoltarea acestei ţări, ci se vor găsi în propriile voastre buzunare!

Români, aveţi dreptul să îi întrebaţi ce fac cu banii veniţi din afară. Întrebaţi-i ce fac cu banii din taxele pe care le plătiţi, opriţi-i să mai jefuiască România, faceţi-i răspunzători pe aceşti trădători de ţară pentru toate neajunsurile suferite de voi!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]