Dorinel Cosma – Declarație politică – Opinia publică nu iartă. Încă vă mai puteți salva

Adresată de către domnul senator: COSMA Dorinel

Circumscripția electorală: nr.07, Botoșani

Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)


Titlul declaraţiei politice: Opinia publică nu iartă. Încă vă mai puteți salva

Stimați colegi,

Se știe că, dintotdeauna, arsenalul și strategiile militare au schimbat cursul războaielor. De circa trei decenii, războinicii cocoțați în fruntea statului, cu drapelul dezrobirii și dezvoltării acestui neam arborat pe turela schelăriei politice, folosesc și arme neconvenționale.

Dezinformarea, minciuna, promisiunea electorală continuă, reinventată, cu inovații ingenioase uneori, jupuirea și umilirea poporului, sfidarea sau dictatura în forme incipiente și subtilă, sunt domeniul în care, din păcate, excelează, de trei decenii, cei trimiși în structurile superioare ale statului să gestioneze nevoile și aspirațiile neamului românesc.

Conform principiilor teologice, întreaga lume a fost zidită prin cuvânt. Doar prin cuvânt. Aleșii românilor din ultimii 30 de ani au reușit și ei ceva. Tot cu cuvântul. Să surpe un destin, o țară, un neam. Prin cuvântul scris, convertit în lege și alte acte normative cu caracter imperativ pentru cei mulți și fără drept la cuvânt, dar aplicate prost sau concepute cu dedicație pentru clanurile dubioase care decid în numele poporului. Dar au uitat de cel mai mare adversar al lor. Opinia publică.

Pe vremuri, casta șefilor statului își permitea să ignore suveran opinia celor supuși. Astăzi opinia publică poate fi mai puternică decât orice arme, convenționale sau neconvenționale. Și tocmai acest aspect este trecut cu vederea de către cei ce ar trebui să contribuie la dezvoltarea țării, la construirea unui viitor mai bun pentru toți românii. Milioanele de români care vă votează și de care vă veți reaminti la anul, nu mai sunt doar o simplă masă de manevră, care ascultă ordinele sinucigașe venite de sus. Acumularea frustrărilor acestui popor izbucnește în spațiul public și în media tot mai des. Dar aleșii țării încă sunt orbiți de putere. În vreme ce până și bunica Aglaia din cătunul Baranca sesizează și înțelege tot mai bine disfuncționalitățile vieții politice, sociale și economice a acestui stat care, culmea ironiei, încă mai ascunde Grădina Maicii Domnului.

Opinia publică este cea care, la vot, va decide cine merge mai departe. Să nu uitați acest lucru, stimați guvernanți, cum nu trebuie să ignorați nici că mai aveți foarte puțin nisip în clepsidra timpului, dar încă mai puteți face ceva bun pentru această țară. Încă mai puteți face ceea ce trebuia să faceți de mult timp și ceea ce românii așteaptă de la dumneavoastră. Cu atât mai mult cu cât oferta politică este cam searbădă, mai ales dacă partidele ce ne-au condus până acum vor fi trecute la erată.

Iată de ce, prietenește și solidar cu toți românii, vă atrag atenția că deciziile dumneavoastră nu mai trebuie să fie de ordin strict politic și mai degrabă ar trebui  să se orienteze spre politici publice viabile, imediate.

Nu uitați că poporul român din ultimul deceniu, infuzat cu imaginea și exemplul evoluției din alte țări, este repede schimbător de opinie și vă veți trezi cu carul politic răsturant în drum.

Adevărații oameni de stat, în istoria oricărui popor, au fost cei care au dat o direcție țărilor lor, nu doar partidelor sau alianțelor prin intermediul cărora s-au cocoțat în vârful piramidei politice. Dumneavoastră, cei ce ne-ați condus în ultimele decenii, sunteți deja în malaxorul mediatic al acțiunilor cu termen de valabilitate determinat sau expirat. Să nu uitați acest aspect.

Și mai trebuie să țineți minte ceva. Încă nu e târziu. Încă mai puteți face ceva pentru românii care încă mai speră. Încă mai puteți să vă salvați!

 

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

“Polemică mare ieri pe internet, după ce un lector al universității București, bărbat, a venit la muncă îmbrăcat în haine de femeie. Românii au reacționat așa cum ar fi reacționat oricare alt om normal la cap, exprimându-și dezgustul si nedumerirea in privința acestui cadru didactic. Dar […]
„Un nou caz revoltător de abuz și neglijență a ieșit la lumină în județul Neamț, dezvăluind condițiile inumane din Centrul de Abilitare și Reabilitare „Casa Colibri” din Războieni. Saltele și haine murdare, fecale pe pereți și mâncare neadecvată sunt doar câteva dintre neregulile descoperite recent. Această […]
După ore îndelungate de discuții cu reprezentanții autorităților locale britanice, la care au luat parte și parlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Gheorghe Adrian Cătană, copiii familiei de români care au fost luați din sânul familiei se întorc acasă. Antonio Andrușceac este deputat, dar și specialist în […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]