Dorinel Cosma – Declarație politică – Opinia publică nu iartă. Încă vă mai puteți salva

Adresată de către domnul senator: COSMA Dorinel

Circumscripția electorală: nr.07, Botoșani

Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)


Titlul declaraţiei politice: Opinia publică nu iartă. Încă vă mai puteți salva

Stimați colegi,

Se știe că, dintotdeauna, arsenalul și strategiile militare au schimbat cursul războaielor. De circa trei decenii, războinicii cocoțați în fruntea statului, cu drapelul dezrobirii și dezvoltării acestui neam arborat pe turela schelăriei politice, folosesc și arme neconvenționale.

Dezinformarea, minciuna, promisiunea electorală continuă, reinventată, cu inovații ingenioase uneori, jupuirea și umilirea poporului, sfidarea sau dictatura în forme incipiente și subtilă, sunt domeniul în care, din păcate, excelează, de trei decenii, cei trimiși în structurile superioare ale statului să gestioneze nevoile și aspirațiile neamului românesc.

Conform principiilor teologice, întreaga lume a fost zidită prin cuvânt. Doar prin cuvânt. Aleșii românilor din ultimii 30 de ani au reușit și ei ceva. Tot cu cuvântul. Să surpe un destin, o țară, un neam. Prin cuvântul scris, convertit în lege și alte acte normative cu caracter imperativ pentru cei mulți și fără drept la cuvânt, dar aplicate prost sau concepute cu dedicație pentru clanurile dubioase care decid în numele poporului. Dar au uitat de cel mai mare adversar al lor. Opinia publică.

Pe vremuri, casta șefilor statului își permitea să ignore suveran opinia celor supuși. Astăzi opinia publică poate fi mai puternică decât orice arme, convenționale sau neconvenționale. Și tocmai acest aspect este trecut cu vederea de către cei ce ar trebui să contribuie la dezvoltarea țării, la construirea unui viitor mai bun pentru toți românii. Milioanele de români care vă votează și de care vă veți reaminti la anul, nu mai sunt doar o simplă masă de manevră, care ascultă ordinele sinucigașe venite de sus. Acumularea frustrărilor acestui popor izbucnește în spațiul public și în media tot mai des. Dar aleșii țării încă sunt orbiți de putere. În vreme ce până și bunica Aglaia din cătunul Baranca sesizează și înțelege tot mai bine disfuncționalitățile vieții politice, sociale și economice a acestui stat care, culmea ironiei, încă mai ascunde Grădina Maicii Domnului.

Opinia publică este cea care, la vot, va decide cine merge mai departe. Să nu uitați acest lucru, stimați guvernanți, cum nu trebuie să ignorați nici că mai aveți foarte puțin nisip în clepsidra timpului, dar încă mai puteți face ceva bun pentru această țară. Încă mai puteți face ceea ce trebuia să faceți de mult timp și ceea ce românii așteaptă de la dumneavoastră. Cu atât mai mult cu cât oferta politică este cam searbădă, mai ales dacă partidele ce ne-au condus până acum vor fi trecute la erată.

Iată de ce, prietenește și solidar cu toți românii, vă atrag atenția că deciziile dumneavoastră nu mai trebuie să fie de ordin strict politic și mai degrabă ar trebui  să se orienteze spre politici publice viabile, imediate.

Nu uitați că poporul român din ultimul deceniu, infuzat cu imaginea și exemplul evoluției din alte țări, este repede schimbător de opinie și vă veți trezi cu carul politic răsturant în drum.

Adevărații oameni de stat, în istoria oricărui popor, au fost cei care au dat o direcție țărilor lor, nu doar partidelor sau alianțelor prin intermediul cărora s-au cocoțat în vârful piramidei politice. Dumneavoastră, cei ce ne-ați condus în ultimele decenii, sunteți deja în malaxorul mediatic al acțiunilor cu termen de valabilitate determinat sau expirat. Să nu uitați acest aspect.

Și mai trebuie să țineți minte ceva. Încă nu e târziu. Încă mai puteți face ceva pentru românii care încă mai speră. Încă mai puteți să vă salvați!

 

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]