George Simion, președinte AUR: Nu trebuie să existe două legi care să reglementeze același serviciu

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 11 iulie 2023, la Palatul Parlamentului, dezbaterea „Ridesharing-ul în România – provocări și soluții privind activitățile de transport alternativ”.

Scopul dezbaterii a fost acela de a iniția și media întâlniri cu reprezentanții puterii legislative, în vederea expunerii situației în care se află acest sector de activitate, sector care asigură unitatea și coerența funcționării întregii comunități urbane și nu numai.

Președintele AUR, George Simion, a spus, la începutul dezbaterii, că discuția ar trebui să înceapă de la protestele numeroase care au avut loc în toate orașele țării, de la nemulțumirile celor care au ieșit în stradă, pe care, până acum, Guvernul Ciolacu a ales să îi ignore.

„Sperăm ca în urma dezbaterii de astăzi, premierul Ciolacu să deschidă ușile unor oameni care practică o meserie ce, probabil, dacă se continuă în ritmul acesta, în doi – trei – patru ani nu va mai exista în România, meseria de taximetrist. În reglementatorul meseriilor nu am văzut meseria de uberist. Poziția AUR este următoarea: în momentul în care Alianța pentru Unirea Românilor preia guvernarea nu vor mai exista două legi care să reglementeze același serviciu, va exista una singură, căreia trebuie să i se supună toată lumea!”, a afirmat președintele AUR.

George Simion a mai spus că, dacă Guvernul Ciolacu în momentul acesta nu știe de unde să mai găsească bani și nu mai are fonduri la buget, „poate se uită cineva din consilierii domnului prim-ministru și o să vadă, în urma dezbaterii noastre, câți bani sunt scoși din țară, luați de la firmele românești care practică taxi și duși la firma Uber și firma Bolt, care nu respectă legea existentă în momentul acesta pentru ei. Au o firmă care are 15 – 20 de angajați și face numai servicii de marketing, dar nu au și firmă care să facă serviciile de transport aici în România”.

Acesta a subliniat că a avut în ultima lună „delegații din partea reprezentanților șoferilor de taxi, din partea dispeceratelor, din partea asociațiilor care s-au format sau se formează și au reușit să creeze o alianță la nivel național, care să tragă un semnal de alarmă pe aceste aspecte”.

Liderul AUR a dat exemplul Ungariei, acolo unde toată lumea face taxi. „Poate să îi zică companiei cum vrea: Speed Taxi, Star Taxi, Clever, Bolt, Uber, toți fac taxi. Dacă s-a putut în Ungaria, cred că se poate și în România, iar chestiunea asta este asumată de noi și nu ne îndoim după cum bate vântul, pentru simplul motiv că avem nevoie de bani la bugetul României pentru învățământul din România, pentru infrastructura din România, pentru sănătatea din România, pentru azilele de bătrâni din România”.

La rândul său, liderul grupului AUR din Camera Deputaților, Antonio Andrușceac, a subliniat că scopul acestor întâlniri nu este acela de a diviza, ci acela de a uni tot ceea ce înseamnă transport în România. „Ne dorim o legislație unică, astfel încât să fie inclusivă, nu exclusivă. Ne dorim să înțelegem problemele tuturor și să le soluționăm într-un fel care să fie în folosul, în primul rând, al consumatorilor, al celor care sunt beneficiarii serviciilor dumneavoastră. (…) Ne dorim cu toții o reglementare echitabilă a acestei profesii și niște soluții care să vă pună pe toți cei care lucrați în acest domeniu pe picior de egalitate și într-o competiție corectă”, a spus Antonio Andrușceac.

În intervenția sa, deputatul AUR, Adrian Axinia, a precizat că, în urma analizei unui raport al Consiliului Concurenței, a fost contrariat că această instituție, deși constată o practică de încălcare a dreptului concurențial la aceste firme de ridesharing, face doar niște recomandări, nu aplică legea.

Pe parcursul dezbaterii, președintele AUR l-a contactat pe ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan, pentru a-i solicita să primească în audiență o delegație a reprezentanților sindicatelor din România care activează în transportul public în regim de taxi şi în regim de închiriere, pentru a le răspunde acestora cum monitorizează Guvernul aceste aplicații de ridesharing. Ministrul Bogdan Ivan a acceptat să primească în audiență reprezentanții sindicatelor.

În cadrul dezbaterii s-a discutat despre necesitatea modificării Ordonanței de Urgență nr. 49 din 25 iunie 2019, care reglementează activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, precum și despre problemele organizatorice și economice cu care se confruntă cei care activează în domeniul transportului.

La evenimentul organizat de AUR au participat reprezentanți ai sindicatelor din România care activează în transportul public în regim de taxi şi în regim de închiriere – Asociatia Nationala a Patronatului Operatorilor de Transport in regim de Taxi ANPOTRT, Info Taxi, Asociatia Banat Taxi, Asociația Taximetriștilor Independenți jud. Sibiu, Asociatia Taxi Transilvania, FORT, Asociatia Clubul taximertistilor liberi de pretutindeni, Asociatia Soferilor de Taxi AST, Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania, Asociația de Monitorizare Taxi Iași -, precum și reprezentanți ai Serviciului Autorizări Auto din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București. 

6 Responses

  1. Din modul in care e redata problema, sunt sanse maxime ca Simion si partidul lui sa fi luat spsga de la taximetristi.

  2. AUR este un partid nou dar de ce apar politicieni vechi sau membrii altor partide si trec in functii de conducere in detrimentul celor care de ani de zile cred si sustin acest partid? Nu vreau sa fim rampa de relansare a unor politicieni doar pentru ca au bani sa isi sustina singuri campania. Oamenii pun intrebari si isi pierd increderea in noi. La voi in oras este la fel? AUR ajunge doar o rezerva PSD datorita celor infiltrati. Cei din AUR au venit pentru ca asteapta altceva si nu din lipsa sa plateasca o cotizatie. Deci daca vor altceva au dreptul sa isi spuna parerea si sa corecteze ce vad ca nu este bine. La Bacau s-au instalat deja si ne-au furat sperantele.

  3. In propunerile electorale de la AUR citi sunt de la alte partide? Nu avem nevoie sa probam daca isi vor face datoria fostii politicieni de la alte partide in AUR si neamurile lor. Eu am curaj sa cer cont. Tu de ce esti in AUR? Sa asculti de altii sau alti vor sa te asculte? Am pierdut 32 de ani acum ce pierdem? Promisiuni? Vrem fapte si faptele nu sunt cele care le asteptam. Haideti sa ne impotrivim traseistilor politici sa se infiltreze in AUR. Daca doreau sa faca ceva puteau face in partidele de unde provin. Acesti “oameni buni” din alte partide ne pacalesc de 32 de ani. Eu zic sa il lasam pe Simion cu ei daca le sunt asa dragi sau fara ei si cu noi toti. Alegerea este a lor.

  4. Nu am dat spaga nimanui … Si nici nu o sa dam vrodata . Ala e adevarul … Doare stim dar aia e … Nu sa rezolvat nimic de atunci deci daca dadeam bani ramaneam si cu bani dati si cu …. Dar nu e stres … Asteptati-va sa nu mai puteti ajunge la munca din cauza noastra ca dam startul unui nou val de proteste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
Importanți lideri conservatori din Europa îl susțin pe liderul AUR, George Simion, în cursa pentru Cotroceni. Printre ei se află și Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului „Lege și Justiție”, din Polonia, care a transmis, de altfel, un videoclip în care își arată aprecierea față de lupta pe […]
În vizita sa în Munchen cu ocazia Campionatului European de Fotbal, George Simion s-a întâlnit și cu românii stabiliți în Germania, cărora le-a mulțumit pentru susținere și le-a vorbit despre sistemul corupt care a acaparat țara. „Mulțumesc că ne-ați votat, mulțumesc că mulți dintre voi sunteți […]
Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]