George Simion, președinte AUR: Nu trebuie să existe două legi care să reglementeze același serviciu

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 11 iulie 2023, la Palatul Parlamentului, dezbaterea „Ridesharing-ul în România – provocări și soluții privind activitățile de transport alternativ”.

Scopul dezbaterii a fost acela de a iniția și media întâlniri cu reprezentanții puterii legislative, în vederea expunerii situației în care se află acest sector de activitate, sector care asigură unitatea și coerența funcționării întregii comunități urbane și nu numai.

Președintele AUR, George Simion, a spus, la începutul dezbaterii, că discuția ar trebui să înceapă de la protestele numeroase care au avut loc în toate orașele țării, de la nemulțumirile celor care au ieșit în stradă, pe care, până acum, Guvernul Ciolacu a ales să îi ignore.

„Sperăm ca în urma dezbaterii de astăzi, premierul Ciolacu să deschidă ușile unor oameni care practică o meserie ce, probabil, dacă se continuă în ritmul acesta, în doi – trei – patru ani nu va mai exista în România, meseria de taximetrist. În reglementatorul meseriilor nu am văzut meseria de uberist. Poziția AUR este următoarea: în momentul în care Alianța pentru Unirea Românilor preia guvernarea nu vor mai exista două legi care să reglementeze același serviciu, va exista una singură, căreia trebuie să i se supună toată lumea!”, a afirmat președintele AUR.

George Simion a mai spus că, dacă Guvernul Ciolacu în momentul acesta nu știe de unde să mai găsească bani și nu mai are fonduri la buget, „poate se uită cineva din consilierii domnului prim-ministru și o să vadă, în urma dezbaterii noastre, câți bani sunt scoși din țară, luați de la firmele românești care practică taxi și duși la firma Uber și firma Bolt, care nu respectă legea existentă în momentul acesta pentru ei. Au o firmă care are 15 – 20 de angajați și face numai servicii de marketing, dar nu au și firmă care să facă serviciile de transport aici în România”.

Acesta a subliniat că a avut în ultima lună „delegații din partea reprezentanților șoferilor de taxi, din partea dispeceratelor, din partea asociațiilor care s-au format sau se formează și au reușit să creeze o alianță la nivel național, care să tragă un semnal de alarmă pe aceste aspecte”.

Liderul AUR a dat exemplul Ungariei, acolo unde toată lumea face taxi. „Poate să îi zică companiei cum vrea: Speed Taxi, Star Taxi, Clever, Bolt, Uber, toți fac taxi. Dacă s-a putut în Ungaria, cred că se poate și în România, iar chestiunea asta este asumată de noi și nu ne îndoim după cum bate vântul, pentru simplul motiv că avem nevoie de bani la bugetul României pentru învățământul din România, pentru infrastructura din România, pentru sănătatea din România, pentru azilele de bătrâni din România”.

La rândul său, liderul grupului AUR din Camera Deputaților, Antonio Andrușceac, a subliniat că scopul acestor întâlniri nu este acela de a diviza, ci acela de a uni tot ceea ce înseamnă transport în România. „Ne dorim o legislație unică, astfel încât să fie inclusivă, nu exclusivă. Ne dorim să înțelegem problemele tuturor și să le soluționăm într-un fel care să fie în folosul, în primul rând, al consumatorilor, al celor care sunt beneficiarii serviciilor dumneavoastră. (…) Ne dorim cu toții o reglementare echitabilă a acestei profesii și niște soluții care să vă pună pe toți cei care lucrați în acest domeniu pe picior de egalitate și într-o competiție corectă”, a spus Antonio Andrușceac.

În intervenția sa, deputatul AUR, Adrian Axinia, a precizat că, în urma analizei unui raport al Consiliului Concurenței, a fost contrariat că această instituție, deși constată o practică de încălcare a dreptului concurențial la aceste firme de ridesharing, face doar niște recomandări, nu aplică legea.

Pe parcursul dezbaterii, președintele AUR l-a contactat pe ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan, pentru a-i solicita să primească în audiență o delegație a reprezentanților sindicatelor din România care activează în transportul public în regim de taxi şi în regim de închiriere, pentru a le răspunde acestora cum monitorizează Guvernul aceste aplicații de ridesharing. Ministrul Bogdan Ivan a acceptat să primească în audiență reprezentanții sindicatelor.

În cadrul dezbaterii s-a discutat despre necesitatea modificării Ordonanței de Urgență nr. 49 din 25 iunie 2019, care reglementează activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, precum și despre problemele organizatorice și economice cu care se confruntă cei care activează în domeniul transportului.

La evenimentul organizat de AUR au participat reprezentanți ai sindicatelor din România care activează în transportul public în regim de taxi şi în regim de închiriere – Asociatia Nationala a Patronatului Operatorilor de Transport in regim de Taxi ANPOTRT, Info Taxi, Asociatia Banat Taxi, Asociația Taximetriștilor Independenți jud. Sibiu, Asociatia Taxi Transilvania, FORT, Asociatia Clubul taximertistilor liberi de pretutindeni, Asociatia Soferilor de Taxi AST, Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania, Asociația de Monitorizare Taxi Iași -, precum și reprezentanți ai Serviciului Autorizări Auto din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București. 

6 Responses

  1. Din modul in care e redata problema, sunt sanse maxime ca Simion si partidul lui sa fi luat spsga de la taximetristi.

  2. AUR este un partid nou dar de ce apar politicieni vechi sau membrii altor partide si trec in functii de conducere in detrimentul celor care de ani de zile cred si sustin acest partid? Nu vreau sa fim rampa de relansare a unor politicieni doar pentru ca au bani sa isi sustina singuri campania. Oamenii pun intrebari si isi pierd increderea in noi. La voi in oras este la fel? AUR ajunge doar o rezerva PSD datorita celor infiltrati. Cei din AUR au venit pentru ca asteapta altceva si nu din lipsa sa plateasca o cotizatie. Deci daca vor altceva au dreptul sa isi spuna parerea si sa corecteze ce vad ca nu este bine. La Bacau s-au instalat deja si ne-au furat sperantele.

  3. In propunerile electorale de la AUR citi sunt de la alte partide? Nu avem nevoie sa probam daca isi vor face datoria fostii politicieni de la alte partide in AUR si neamurile lor. Eu am curaj sa cer cont. Tu de ce esti in AUR? Sa asculti de altii sau alti vor sa te asculte? Am pierdut 32 de ani acum ce pierdem? Promisiuni? Vrem fapte si faptele nu sunt cele care le asteptam. Haideti sa ne impotrivim traseistilor politici sa se infiltreze in AUR. Daca doreau sa faca ceva puteau face in partidele de unde provin. Acesti “oameni buni” din alte partide ne pacalesc de 32 de ani. Eu zic sa il lasam pe Simion cu ei daca le sunt asa dragi sau fara ei si cu noi toti. Alegerea este a lor.

  4. Nu am dat spaga nimanui … Si nici nu o sa dam vrodata . Ala e adevarul … Doare stim dar aia e … Nu sa rezolvat nimic de atunci deci daca dadeam bani ramaneam si cu bani dati si cu …. Dar nu e stres … Asteptati-va sa nu mai puteti ajunge la munca din cauza noastra ca dam startul unui nou val de proteste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginilor, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]
Adresată:  Către Mircea FECHET  – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către: Senator  AUR Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: nr. 14 ConstanțaŞedinţa Senatului Romaniei din data de: 20.02.2024  Obiectul înterpelării: ”Automatele de reciclare – ne pare rău, nu funcționează!” Domnule Ministru,      Am numit obiectul prezentei interpelări […]
Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]