Delegația AUR în Statele Unite s-a întâlnit la New York cu reprezentanții Camerei de Comerț Româno-Americană

O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor formată din europarlamentarul Cristian Terheș și avocatul Gheorghe Piperea, candidați AUR la alegerile pentru Parlamentului European, s-a întâlnit la New York (Statele Unite ale Americii) cu reprezentanții Camerei de Comerț Româno-Americană (Romanian-American Chamber of Commerce) pentru a discuta cu precădere despre cum aceasta poate ajuta firmele românești să pătrundă pe piața americana.

Camera de Comerț Româno-Americană, reprezentată în prezent de Elias Wexler, președinte și director executiv, este cea mai veche asociație bilaterală de comerț dedicată dezvoltării unor relații de afaceri prospere între România și Statele Unite.

Tema centrală a discuției a fost reprezentată de sprijinirea și consilierea reprezentanților mediului de afaceri românesc în vederea extinderii activității acestora pe piața americană. Din acest punct de vedere, expertiza Camerei de Comerț Româno-Americană este una foarte valoroasă, aceasta putând oferi sprijin oricărui întreprinzător român care dorește să își extindă afacerea în Statele Unite.

În cadrul discuției, cei doi reprezentanți au scos în evidență faptul ca AUR a organizat pe data de 15 decembrie 2023 o conferință cu peste 2000 de antreprenori români, mulți exprimându-și dorința de a-ți extinde afacerile și în afara României.

Pornind de la acel eveniment de succes, reprezentanții AUR au propus organizarea unei întâlniri între reprezentanții Camerei de Comerț Româno-Americană și reprezentanți ai mediului de afaceri românesc care doresc să cunoască mai multe informații despre extinderea afacerilor în Statele Unite.

Europarlamentarul Cristian Terheș a subliniat că, în felul acesta, se va fructifica un pilon de bază din cadrul parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, care prevede, printre domeniile de cooperare, “comerţul şi investiţiile, inclusiv prin facilitarea contactelor între comunităţile de afaceri, în paralel cu reafirmarea angajamentului pentru principiile pieţei, statul de drept, un mediu de afaceri sănătos, transparenţă şi integritate publică”.

În cadrul discuției reprezentații Camerei de Comerț Româno-Americane s-au plâns că mulți oameni de afaceri româno-americani care doresc să facă afaceri în România întâmpină enorm de multe blocaje birocratice atât în ceea ce privește pornirea unei afaceri, cât și derularea acesteia, cum ar fi controale arbitrare din partea autorităților.

În acest context avocatul Gheorghe Piperea a subliniat că în România sunt peste 20 de organisme de control care fie protejează anumite companii, fie le fac viața un calvar altora. De aceea în programul de guvernare AUR, a spus Gheorghe Piperea, se numără și desființarea celei mai mari părți a acestor organe de control redundante și, pe de altă parte, restaurarea autorității statului și a eficienței acestor instituții în apărarea intereselor cetățenilor.

Reprezentanții Camerei de Comerț Româno-Americană și-au arătat deschiderea pentru a veni în România și a se întâlni cu reprezentanții mediului de afaceri, urmând ca detalii să fie stabilite în săptămânile următoare.

Pe parcursul discuției a fost subliniată importanța implicării comunității româno-americane în tot ceea ce înseamnă consolidarea relației bilaterale dintre România și Statele Unite la toate nivelurile, iar Camera de Comerț Româno-Americană reprezintă un exemplu în acest sens.

În cadrul vizitei, delegația AUR s-a întâlnit și cu doamna Gloria Starr Kins, membru fondator și vicepreședinte al Camerei de Comerț Româno-Americane. Întâlnirea cu domnia sa a reprezentat o adevărată onoare, având în vedere că aceasta este una dintre cele mai influente figuri ale scenei publice din New York.

AUR, împreună cu toate partidele din alianță, rămâne deschis la a colabora cu orice organizație românească din diasporă în vederea promovării intereselor României și a românilor. Mulțumim pe această cale Camerei de Comerț Româno-Americane pentru determinarea dovedită pe parcursul timpului în vederea sprijinirii mediului de afaceri românesc.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]