DECLARAȚIE COMUNĂ: PARTIDELE PATRIOTICE CONDAMNĂ PUBLIC OLIGARHIA PSD-PNL CARE SUPRIMĂ DEMOCRAȚIA ÎN ROMÂNIA

România se află, de pe data de 8 martie, în fața celui mai grav derapaj constituțional din ultimii 34 de ani. Comasarea intempestivă a alegerilor locale cu cele europarlamentare prin ordonanță de urgență reprezintă o gravă încălcare a ordinii constituționale de către coaliția de guvernare PSD-PNL. Sunt aproape trei săptămâni de când instituțiile statului care ar fi trebuit să apere Constituția, să apere drepturile românilor, au ales să tacă și să nu aibă nicio reacție cu privire la acest abuz de putere practicat de PSD și PNL.

Modificarea gravă și nepermisă a legislației electorale, prin afectarea drepturilor electorale, este specifică unui regim dictatorial ce caută prin toate mijloacele să împiedice derularea unor alegeri libere și corecte.

În fața acestui abuz ce sfidează orice exigențe democratice constituționale, douăzeci și patru de partide conservatoare, creștin-democrate și suveraniste din România, împreună cu importanți membri ai societății civile, s-au reunit la București, în data de 27 martie 2024, cu prilejul zilei Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, pentru a condamna public procesul de capturare a Statului român de către conducerile PSD-PNL în disprețul total al Constituției și al drepturilor cetățenești.

În momentul în care Avocatul Poporului și Curtea Constituțională au refuzat să își exercite prerogativele fundamentale de garanți ai drepturilor și libertăților fundamentale față de lovitura constituțională a Coaliției PSD-PNL, devine automat necesară în mod obiectiv coagularea tuturor forțelor patriotice împotriva oligarhiei PSD – PNL care suprimă democrația în țara noastră.

Protestăm împotriva deciziei de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, deoarece îngrădește dreptul românilor de a alege. Procedura birocratică restrictivă face ca milioane de cetățeni care nu au domiciliul sau reședința în localitatea unde trăiesc (studenții, bunăoară) sunt împiedicați să voteze la alegerile locale.

Protestăm față de numărul uriaș de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri. Dacă vrem să trăim într-o democrație, atunci numărul de 200.000 de semnături pentru a putea candida în cadrul alegerilor trebuie redus. România este printre țările europene cu cel mai mare număr de semnături necesar pentru a putea candida în cadrul alegerilor, fapt care împiedică partidele mici și candidații independenți să se înscrie în cursa electorală.

Protestăm față de alegerea primarilor și a președinților de consilii județene într-un singur tur, proces prin care oligarhii PSD-PNL își consolidează puterea feudală și discreționară asupra comunităților locale.

Protestăm împotriva deciziei guvernanților care, după ce au cumpărat deja presa, anunță cenzurarea și eliminarea vocilor disidente din importante platforme de socializare.

La instigarea sfidătoare a faraonului Klaus Werner Iohannis, PSD-PNL calcă-n picioare litera și spiritul Constituției naționale care garantează exprimarea suveranității poporului prin participarea la alegeri libere, corecte și periodice.

Suntem conștienți că, în aceste momente dificile pentru democrația românească, nu putem sta deoparte, ci, dimpotrivă, trebuie să tragem un semnal de alarmă și să acționăm față de abuzul de putere al PSD și PNL, față de lovitura constituțională pe care o orchestrează în aceste zile.

Ori ne unim și luptăm împreună pentru a ne apăra Constituția, Țara și democrația, ori ne condamnăm la un viitor în care toată puterea va fi monopolizată de acest nou FSN. Destinul României se va decide acum, în următoarele săptămâni: fie vom fi liberi într-o țară care ne aparține, fie vom fi subjugați pentru următoarele decenii.

În primăvara anului 2024, la 35 ani de la Revoluția anticomunistă din 22 decembrie 1989, când mii de compatrioți au murit pentru organizarea de alegeri democratice în țara noastră, PSD-PNL suprimă vocea societății civile și atacă suveranitatea poporului prin încălcarea caracterului liber, corect și periodic al alegerilor.

Regimul oligarhic PSD-PNL de astăzi netezește drumul României către tiranie.

Organizațiile prezente la această reuniune cheamă toate forțele democratice, candidații independenți și cetățenii liberi la constituirea unui pol patriotic, creștin-democrat, conservator și suveranist, care va lupta în toate alegerile din 2024 pentru salvarea libertății și pentru reconstrucția economică a României.

Chemăm românii de pretutindeni, de acasă și din străinătate, să susțină acest demers vital pentru salvarea democrației.

Cerem tuturor patrioților sătui de batjocura și aroganța PSD-PNL să se alăture și să se implice conștient în dărâmarea acestui regim dictatorial și în reconstrucția țării.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Marcel Ciolacu a organizat astăzi o ședință de urgență la Guvern din cauza riscului de blackout. O întâlnire care, dacă nu ar fi fost politicile distructive din domeniul energetic ale PSD și PNL din ultimii 34 de ani, nu ar fi trebuit să aibă loc. Care […]
Claudiu Târziu Parlamentul European Ursula von der Leyen
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat, în contextul sesiunii plenare desfășurate la Strasbourg în cadrul căreia Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 401 voturi din 707 valabil exprimate pentru conducerea Comisiei Europene, […]
Delegația AUR în Parlamentul European a votat astăzi împotriva desemnării Ursulei von der Leyen pentru încă un mandat de președinte al Comisiei Europene. În schimb, europarlamentarii PSD – PNL – USR – UDMR au susținut-o entuziaști și au ridicat mâna aprobator pentru continuarea tuturor politicilor de […]
Parlamentul European a votat în 17 iulie, cu o largă majoritate, rezoluția privind sprijinul continuu al Ucrainei. Europarlamentarii AUR, din rândurile cărora face parte și Gheorghe Piperea,  au votat CONTRA acestei rezoluții. Gheorghe Piperea explică ce trebuie să știe românii despre rezoluția privind sprijinul continuu al […]
AUR votat împotriva implicării militare a UE în Ucraina
Delegația AUR din Parlamentul European s-a poziționat împotriva unei rezoluții privind „necesitatea ca UE să sprijine Ucraina continuu”. Textul redactat de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte atât partidul Ursulei von der Leyen, cât și PNL, propune aruncarea Europei în haos economic și aducerea frontului […]
Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii la alegerile europarlamentare! Astăzi, europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European! Nu putem să fim de acord cu politica dusă de doamna Metsola în ultimii ani, o politică ce a […]