De la Maramureș dăm tonul în toată țara, de aici va porni schimbarea în România

Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare.

Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile europarlamentare și a candidaților partidului pe plan local.

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, le-a spus celor prezenți că maramureșenii sunt avangarda mișcării de renaștere națională a cărei expresie politică este Partidul AUR.

Claudiu Târziu, candidat pentru un post de europarlamentar, le-a precizat celor prezenți că Uniunea Europeană este amenințată de chiar cei care o diriguiesc, de cei care o conduc, și că riscă să devină o nouă URSS, o nouă închisoare a popoarelor, în care libertățile și drepturile noastre să dispară.

”În loc ca Uniunea Europeană să rămână, așa cum au gândit-o fondatorii ei, un spațiu al păcii și al prosperității, un spațiu de conlucrare între națiuni suverane și creștine, astăzi tot mai mult este un soi de suprastat care se vrea cu un guvern unic, o armată unică, o politică externă unică, care să hotărască asupra vieților noastre, asupra sănătății noastre, asupra educației generațiilor noi”, a explicat Claudiu Târziu.

Darius Pop, candidatul AUR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș, le-a mulțumit în începutul discursului său tuturor colegilor săi pentru prezență, pentru cuvintele frumoase pe care i le-au acordat și le-au acordat tuturor maramureșenilor.

”Transmit un mesaj de aici din Maramureșul voievodal, din Maramureșul lui Bogdan, Maramureșul lui Pintea și al multor alți eroi care ne stau de strajă astăzi. Suntem mulți, suntem puternici, suntem uniți, suntem AUR Maramureș! Unde sunt presa și televiziunile aservite? Unde este Partidul Comasat? Unde sunt hoardele de mercenari care le împart mita electorală la fiecare patru ani? Pentru că la fiecare patru ani, atunci își scot capetele printre oameni, pentru a ne cumpăra din nou viitorul. Uitați-vă bine în jur, pentru că asta este oastea de AUR a Maramureșului! Alături de voi, fraților, în toți acești ani am lucrat, am luptat umăr la umăr ca noi astăzi să fim unul dintre cele mai importante județe de unde soarele va răsări pentru schimbarea în România. De aici, de la Maramureș, vom da tonul în toată țara, de aici va porni unitatea, de aici va porni schimbarea în România. Cu toții ne luptăm astăzi cu același balaur cu două capete, un capăt roșu și unul galben. Ăsta este Partidul Comasat, ăsta este balaurul pe care noi, în 9 iunie, îl vom învinge, doar împreună. Așa cum au spus și colegii mei, 5 buletine de vot, 5 degete la mână! Fiecare, separat, este slab, dar împreună formează un pumn, iar cu acest pumn vom zdrobi sistemul și mafioții care au distrus țara în ultimii 34 de ani!”, a spus, pe scenă, Darius Pop.

Profesorul Avram Fițiu, candidat pentru Parlamentul European, le-a vorbit celor prezenți spunând că marea provocare care stă în fața unui candidat AUR la Primăria din comuna X, Y, Z din Maramureș este cum să transformi acest tezaur cultural al zonei într-un tezaur economic.

”Cum să transformăm Maramureșul din capitala culturală a Europei în capitala economică a Europei? Pentru asta aveți exemple în istorie care vă arată că acest element numit cultură este cel mai important element de performanță economică a unei țări. Doar trei exemple să vă dau. Statele Unite când au creat un val cultural numit Hollywood, Coreea de Sud când au creat un val cultural numit Hallyuwood sau India când au creat un val cultural de miliarde de euro numit Bollywood. Astăzi, locomotiva de mișcare a unei națiuni o reprezintă actul cultural. Iar voi aveți două locomotive culturale. Una se numește Dragoș și a doua se numește Bogdan. Voievozii voștri din Maramureșul istoric”, a explicat Avram Fițiu.

”Ați făcut primul pas! Ați introdus în UNESCO bisericile din lemn. Unice în Europa. Dar n-ați introdus în UNESCO casele din lemn din Maramureș, puținele care au mai rămas, pentru că prin ele am putea mâine să transformăm acest Maramureș într-un tezaur turistic extraordinar la nivel mondial. Și n-ați introdus în UNESCO nici porțile din Maramureș, cu o simbolistică aparte, unică în lume. Și va trebui să le introducem. Eu am experiență că am introdus transhumanța în UNESCO acu’ trei ani de zile. Pentru a putea să deveniți capitala economică a Europei, va trebui ca portul vostru popular, straiele voastre populare, să fie introduse în UNESCO, pentru că sunt unice în lume. Deci jocul este fundamental. Muzica voastră trebuie protejată juridic, internațional, pentru a putea să atrageți milioane de turiști ca la Zakopane în Polonia. Și nu în ultimul rând, mâncarea voastră trebuie introdusă în UNESCO, pentru că, dacă te duci într-un sat francez, n-o să găsești, ca în Maramureș, 100 de feluri de mâncare diferită. Dar francezul și-a introdus mâncarea țărănească în UNESCO și nu Maramureșul. Am fo’ și-om fi! Am fo’ și-om fi!”, le-a mai transmis profesul Fițiu celor prezenți.

Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR pentru Primăria Baia Mare, susținut frenetic de cei prezenți la eveniment, a precizat că AUR reprezintă viitorul și speranța tuturor românilor.

„Baia Mare poate deveni capitala turismului maramureșean. Și asta vom face împreună cu dumneavoastră. În 9 iunie vă îndemn, dragii mei, frații mei, cele 5 ștampile pe care va trebui să le puneți, pe cele 5 buletine de vot, pe AUR. Numai împreună putem să reclădim Baia Mare! Cei aici de față, pe care îi vedeți pe scenă, dar și ceilalți, pentru că suntem mult mai mulți, cu toții ne vom aduce aportul la această schimbare care trebuie să vină din interiorul nostru”, a spus Costel Pîrvănoiu.

Alteța Sa Dimitrie Sturdza, candidat AUR pentru Parlamentul European, a spus că Maramureșul nu este un județ obișnuit, ci este un județ aparte pe care îl iubește din toată ființa sa.

”Voi, maramureșenii, sunteți oameni extraordinari, care din toată ființa voastră faceți tot ce puteți și ține de voi pentru a păstra toate tradițiile noastre strămoșești, pentru a duce mai departe moștenirea pe care ați primit-o de la moșii și strămoșii voștri. În calitatea mea de candidat pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, împreună cu colegii mei din lista de candidați pentru europarlamentare înțeleg și înțelegem să mergem și să vă reprezentăm în Parlamentul European într-un mod hotărât, demn, cu fruntea sus, astfel încât să punem capăt tradiției ce a fost până acum, de a trimite din 2007 și până astăzi doar reprezentanți români care să accepte absolut orice, cu capul plecat, fără să gândească, fără să simtă, fără să iubească poporul român”, le-a spus acesta oamenilor din fața sa.

”Mergem acolo, în Parlamentul European, pentru a spune STOP! Pentru a bloca, pentru a corecta toate aberațiile impuse României și altor state ale Uniunii Europene de către Comisia Europeană. Mergem acolo pentru a ne lupta, pentru ca agricultorii români să primească subvenție egală cu agricultorii din țările vest-europene. Mergem acolo împotriva unei Uniuni Europene cu mai multe viteze.
Așadar, data de 9 iunie este un moment crucial în care veți alege între a vota globaliști neomarxiști sau patrioți suveraniști.
Pe data de 9 iunie, dumneavoastră, familiile dumneavoastră, prietenii dumneavoastră, mergeți masiv la vot și ajutați-ne să ajungem în pozițiile de a vă putea ajuta la rândul nostru!”, a explicat Dimitrie Sturdza.

Laura Gherasim, candidat AUR pentru Parlamentul European, le-a spus oamenilor prezenți la evenimentul din Baia Mare că, deși este moldoveancă, este o moldoveancă îndrăgostită de Maramureș.

”Oameni, români, România s-a vărsat ca un pahar cu apă. V-ați împrăștiat și ne-am împrăștiat în toată lumea. Care sunt plecați în Italia, care sunt plecați în Anglia, care sunt plecați peste tot, dar mai puțin… Aici, în România. Eu sunt femeie și sunt mamă și am învățat să lupt pentru valorile în care cred.
Credința, familia, portul meu tradițional, nu doar de la străbunii mei, dar să știți că am învățat de la voi, maramureșenii.
Oameni buni, vremurile acestea care vin, grele, nu trebuie să ne sperie și nu trebuie să ne fie frică. De ce? Pentru că am rezistat. V-au împiedicat și nu v-au dat voie să vă faceți biserici din piatră. Le-ați făcut din lemn înalte până la Dumnezeu. Nu v-au dat cuie. Le-ați făcut cu acele prinderi în codițe de rândunică. Și nu sunt orice fel de prinderi. Sunt antreprenor și constructor și am fost fascinată. Sunt prinderi șlefuite special ca să țină legăturile strânse între ele. Asta trebuie să facem noi. Să găsim acele prinderi care să țină legăturile strânse între noi. Și asta mi-arată că Maramureșul este aici piatra de temelie pentru România. Și avem obligația morală cu toții să ne susținem valorile și cu fruntea sus să ne prezentăm cu mândrie așa cum ne șade bine nouă, și moldovencelor, și maramureșencelor în portul nostru tradițional, de fiecare dată când se poate sau cel puțin măcar atunci când mergem la biserică și la evenimentele noastre importante.

Avem obligația pentru toți acești români care au plecat în afara granițelor să le arătăm că aici există acces la educație, nu simulări de educație.
Eu tare am impresia că de 34 de ani tot simulăm nu doar educația în România, simulăm grija statului față de români, simulăm grija statului față de românii care au plecat în afara granițelor, care vor să crească diaspora, nu să întărească legătura cu românii noștri. Și de fapt ne cam simulăm viața aici pe teritoriul României. Iată de ce 9 iunie nu trebuie să mai fie o simulare. Da, este un examen prin care putem schimba soarta noastră, a românilor.
Și este momentul să punem mână de la mână, să ieșim la vot și să exercităm acest drept fundamental!
Sunt 5 poziții, să punem ștampila pe toate cele 5 poziții, ștampila pe AUR!”, a spus Laura Gherasim.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]