Dănuț Aelenei – declarație politică – Opriți distrugerea sistemului energetic românesc! Păstrați minele deschise!

Opriți distrugerea sistemului energetic românesc! Păstrați minele deschise!

    Săptămâna  trecută,  în Camera Deputaților, coaliția majoritară PSD-PNL, a votat proiectul de lege pentru acordarea unui ajutor de stat destinat închiderii minelor din Valea Jiului. Lor li s-au alăturat și deputații USR.

     Este incredibil cum coaliția de guvernare își bate joc de 23% din sistemul energetic național prin aceiași oameni care îl serveau și pe Virgil Popescu.

     Marcel Ciolacu se laudă peste tot că nu închide minele, dar ce face? Își bate joc de mii de oameni care sunt acum în Valea Jiului, dar, mai mult, își bate joc de o țară întreagă! Și pune în pericol sistemul energetic național.

     După falimentarea minelor printr-o administrare defectuoasă, cu toate că s-au “pompat” sute și sute de miloane de euro pentru retehnologizare, acum le închideți pur și simplu mințind cu nerușinare.

     Nu numai asta, dar ați coborât discursul politic la un nivel atât de jos, acuzând partidul AUR de putinism și alte gogomănii.

     Domnule Virgil Popescu!

     Domnilor de la conducerea PNL și PSD!

     Nu uitați că odată și odată dreptatea va fi înfăptuită și că veți plăti pentru toată activitatea dumneavoastră îndreptată împotriva României și a cetățenilor ei.

     Singurul partid care s-a opus și se opune închiderii minelor, precum și închiderii capacităților de producere a energiei bazate pe cărbune este partidul AUR!

     Avem nevoie de cât mai multă energie ieftină, curată, indiferent de ce combustibil folosim (cărbune, apă, nucleară, fotovoltaică, eoliană etc).

     Prin păstrarea, dezvoltarea și retehnologizarea acestor capacități, avem oportunitatea de a asigura energie nu numai pentru România, dar și pentru o parte din țările europene.

      Deputații PNL, PSD, USR au uitat de faptul că ar trebui să reprezinte românii,  Romania și nu sunt decât instrumente ieftine ale cercurilor de interese europene votând pentru închiderea minelor și centralelor electrice bazate pe cărbune. 

      Ce mai vreți să tăiați? Ce mai vreți să închideți?  

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]
“Antreprenorii români, care ar trebui să fie motorul economic al țării, nu sunt doar împovărați cu tot felul de taxe, impozite și alte biruri gândite de către guvernul PNL-PSD, ca să aibă bani pentru campania electorală și armatele de orci liberalo-pesediste care au sufocat administrația centrală, […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, 16 mai, în Alba Iulia. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului participanții au ajuns în Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România, care stă […]