Dănuț Aelenei – declarație politică – Opriți distrugerea sistemului energetic românesc! Păstrați minele deschise!

Opriți distrugerea sistemului energetic românesc! Păstrați minele deschise!

    Săptămâna  trecută,  în Camera Deputaților, coaliția majoritară PSD-PNL, a votat proiectul de lege pentru acordarea unui ajutor de stat destinat închiderii minelor din Valea Jiului. Lor li s-au alăturat și deputații USR.

     Este incredibil cum coaliția de guvernare își bate joc de 23% din sistemul energetic național prin aceiași oameni care îl serveau și pe Virgil Popescu.

     Marcel Ciolacu se laudă peste tot că nu închide minele, dar ce face? Își bate joc de mii de oameni care sunt acum în Valea Jiului, dar, mai mult, își bate joc de o țară întreagă! Și pune în pericol sistemul energetic național.

     După falimentarea minelor printr-o administrare defectuoasă, cu toate că s-au “pompat” sute și sute de miloane de euro pentru retehnologizare, acum le închideți pur și simplu mințind cu nerușinare.

     Nu numai asta, dar ați coborât discursul politic la un nivel atât de jos, acuzând partidul AUR de putinism și alte gogomănii.

     Domnule Virgil Popescu!

     Domnilor de la conducerea PNL și PSD!

     Nu uitați că odată și odată dreptatea va fi înfăptuită și că veți plăti pentru toată activitatea dumneavoastră îndreptată împotriva României și a cetățenilor ei.

     Singurul partid care s-a opus și se opune închiderii minelor, precum și închiderii capacităților de producere a energiei bazate pe cărbune este partidul AUR!

     Avem nevoie de cât mai multă energie ieftină, curată, indiferent de ce combustibil folosim (cărbune, apă, nucleară, fotovoltaică, eoliană etc).

     Prin păstrarea, dezvoltarea și retehnologizarea acestor capacități, avem oportunitatea de a asigura energie nu numai pentru România, dar și pentru o parte din țările europene.

      Deputații PNL, PSD, USR au uitat de faptul că ar trebui să reprezinte românii,  Romania și nu sunt decât instrumente ieftine ale cercurilor de interese europene votând pentru închiderea minelor și centralelor electrice bazate pe cărbune. 

      Ce mai vreți să tăiați? Ce mai vreți să închideți?  

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]