Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: ”Suntem împotriva violenței și împotriva folosirii suferinței copiilor ca vehicul politic”

Într-o notă populistă, fără pic de jenă, Kelemen Hunor manipulează cu nerușinarea caracteristică pe Facebook că un băiat de 15 ani de etnie maghiară a fost torturat în cantonament de colegii lui din cauza „discursului de ură al Alianței pentru Unirea Românilor”.

O afirmație total deplasată din partea unui politician care își ia ordinele din altă capitală decât cea de la București și al cărui singur scop este acela de a propaga dezbinare și învrăjbire.

Spre deosebire de liderii UDMR care folosesc un discurs periculos, prin care incită constant la ură, AUR condamnă orice gest de violență, mai ales asupra minorilor. Tentativa UDMR de a stârni tensiuni și de a mai câștiga ceva electorat, fără să existe vreo dovadă că acel conflict are conotații etnice este de-a dreptul jalnică.

În realitate, nicio autoritate sau părinții copilului nu au spus că ceea ce s-a întâmplat în turneu ar avea conotații etnice. Liderul UDMR vorbește de funie în casa spânzuratului, alegând să folosească un incident tragic, în centrul căruia a fost implicat un minor, în jocul lor politic abject.

Unde a fost Kelemen Hunor în 2011, atunci când hocheiștii maghiari au bătut un jucător român?

Unde a fost Kelemen Hunor în 2023, când s-au descoperit ororile din orfelinatul din Mureș, condus de Kolozsvari Tibor, membru UDMR? Timp de peste 10 ani, acei copii au fost malnutriți, torturați și violați, fără ca nimeni să plătească.

Unde a fost Kelemen Hunor când colegii săi premiau condamnați pentru terorism?

Să nu uităm nici de știrile apărute în presă despre cum Ungaria și Rusia aveau acțiuni concentrate împotriva României cu sprijinul UDMR.

Tot UDMR l-a pus la conducerea ministerului Sportului din Guvernul României pe Eduard Novak, cel care îi încuraja pe hocheiștii din Naționala României să cânte imnul unui inventat ținut secuiesc, iar atunci când a fost pus să cânte versurile imnului național al țării a zâmbit ironic. Azi este revoltat nevoie mare.

AUR a apărut în urmă cu patru ani, din dorința de a fi alături de români. În schimb, UDMR incită la ură de 34 de ani, iar PNL și PSD îi lasă pe liderii formațiunii maghiare să se dezlănțuie, doar pentru a se folosi de voturile din Parlament.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru a prezenta candidații la alegerile din data de 9 iunie, a fost prezentă, luni seară, în Suceava, la Cetatea de scaun! Candidații AUR la alegerile europarlamentare, dar și la cele locale, alegeri comasate neconstituțional de frica AUR, au […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent duminică, 19 mai, la Baia Mare, în Maramureș, în cadrul Caravanei Patrioți în Europa, prin care AUR își prezintă candidații la alegerile din data de 9 iunie, a subliniat importanța acestor alegeri și diferențele dintre ceea […]
Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare. Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]