Dan Tanasă (AUR): „Solicităm PSD și PNL să uite că ne aflăm într-un an electoral și să ia măsurile cele mai urgente pentru ca moartea tinerei ucisă de urs să fie ultimul astfel de eveniment”

„Problema urșilor care au devenit tot mai numeroși și, inevitabil, a contactului lor cu oamenii a evoluat în timp. Situația la care s-a ajuns astăzi e una critică, în care urșii atacă oameni.

Alianța pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în ultimii 30 de ani de impotență criminală în actul de guvernare și de neglijență criminală.

Partidele expirate au practicat politici de mediu nesăbuite, protejând urșii și neglijând oamenii. Rarele încercări de gestionare a afectivelor de urși au fost abandonate din motive electorale, iar acest lucru este de așteptat și în acest an, al alegerilor. Cu lașitate, responsabilii guvernamentali cheamă la dezbateri publice abia acum, după ce li s-a tot atras atenția că problema urșilor trebuie rezolvată.

PSD și PNL, alături de UDMR și USR, au făcut, de-a lungul timpului, concesii nejustificate unor ONG-uri cu intenții și finanțări dubioase. Odată cu recensământul necesar al urșilor este de dorit și un inventar al acestor ONG-uri și a surselor lor de finanțare.

Vocile specialiștilor au fost ignorate, la fel ca și pozițiile exprimate de AUR în ultimii ani de activitate parlamentară. A venit vremea faptelor, deși nu ne facem iluzii cu privire la potența guvernanților de a rezolva o problemă deosebit de gravă.

Înmulțirea excesivă a urșilor, extinderea arealului acestora mult dincolo de habitatul lor firesc au dus, în cele din urmă la moartea unor oameni. Chemăm guvernanții și în primul rând pe ministrul mediului să prezinte deîndată un plan cuprinzător de control a populației de urși, cu măsuri imediate și termene de îndeplinire a lor asumate.

Alianța pentru Unirea Românilor nu a fost la guvernare pentru a putea repara o situație gravă, la care nu a contribuit. Cu toate acestea, putem pune la dispoziția guvernanților un plan alcătuit de specialiștii noștri de marcă și consultanța necesară, având în vedere incapacitatea Guvernului de a gestiona o problemă atât de gravă.

De asemenea, cerem partidelor din alianța PSD-PNL, precum și anexei acestora UDMR, să uite că ne aflăm într-un an electoral și să ia măsurile cele mai urgente – unele poate nepopulare – pentru ca moartea recentă a tinerei ucisă de urs să fie ultimul astfel de eveniment, o tragedie pentru care ar trebui să răspundă inclusiv cu funcția cei aflați în fruntea Ministerului Mediului”, a afirmat deputatul Dan Tanasă, purtătorul de cuvânt al AUR.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

„A fost nevoie să moară oameni pentru a conștientiza și Ciolacu și Ciucă și Iohannis faptul că avem o reală problemă cu urșii în România. Abia acum și-au dat seama cât de scăpată de sub control este populația de urși, după ce o tânără și-a pierdut […]
Europarlamentarul AUR Georgiana Teodorescu, cadru didactic universitar, oferă stagii de practică și vizite la Parlamentul European elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat. Absolvenții de liceu care își doresc să acceseze aceste stagii/vizite la Parlamentul European pot trimite e-mail la următoarea adresă: [email protected] „Partidul AUR […]
„Problema urșilor care au devenit tot mai numeroși și, inevitabil, a contactului lor cu oamenii a evoluat în timp. Situația la care s-a ajuns astăzi e una critică, în care urșii atacă oameni. Alianța pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, avertizează despre implementarea unui nou instrument abuziv, care are ca scop controlul populației, fiind astfel aduse grave prejudicii vieții private a românilor. „Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz […]
„De mai bine de o lună, România este una dintre cele mai scumpe piețe spot de energie din Europa. Țara noastră înregistrează prețuri la energia electrică peste media țărilor europene, cu toate că producem mai multă energie decât multe alte state din Uniunea Europeană. România este […]
Aflat la Bruxelles, în aceste zile, pentru niște ședințe premergătoare preluării oficiale a mandatelor, Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și Liderul delegației AUR din Parlamentul European, europarlamentarul Claudiu Târziu, atrage atenția asupra acțiunilor nedemocratice ale stângii majoritare, care urmărește izolarea opoziției, […]