Cutremurul de ieri din România care a afectat zona Olteniei a produs pagube însemnate

AUR

Cutremurul de ieri din România care a afectat zona Olteniei a produs pagube însemnate. Mai multe blocuri din Târgu Jiu s-au crăpat după cutremurul de ieri după amiază, iar scurgeri de gaze au fost semnalate la Runcu.

Evenimentele din ultimele zile, atât din Turcia, cât mai ales cutremurul din România, ne ridică serioase semne de întrebare cu privire la cât de bine suntem pregătiți pentru un eventual seism de o magnitudine mai ridicată.

Consider că românii trebuie să știe cât de bine este țara noastră pregătită pentru un astfel de dezastru.

Încă de săptămâna trecută am adresat o interpelare premierului Ciucă pentru a spune public care este situația reală din România. După seismul de ieri fac și public apel către premierul României să iasă public și să prezinte aceste date.

Așa cum am susținut întotdeauna, sunt de părere că prevenția rămâne cea mai corectă și la îndemână soluție. Putem reduce consecințele grave ale unui posibil cutremur doar pregătindu-ne și nu așteptând dezastrul, iar mai apoi să acționăm.

Solicit premierului Ciucă să îmi pună la dispoziție, atât mie, cât și românilor, pentru verificare și analiză următoarele documente:
1) care sunt politicile publice și strategiile naționale pe care statul român le are în desfășurare cu privire la apărarea și protejarea populației în eventualitatea unui cutremur?
2) care este numărul total de clădiri încadrate la clasa I de risc seismic, la nivelul fiecărui județ și câte dintre ele sunt clădiri publice?
3) când preconizați că urmează a se realiza o nouă expertiză a clădirilor în care își desfășoară activitatea instituții publice?
Răspunsul la aceste întrebări trebuie să vină urgent, nu după luni de zile, așa cum practică de obicei acest Guvern cu întrebările și interpelările parlamentarilor!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii Români Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei […]
Nici săptămâna aceasta persoanele chemate la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din timpul pandemiei nu au dat curs invitațiilor transmise. Primele 7 puncte de pe ordinea de zi a comisiei au fost:  1) audierea domnului Alexandru Rafila, ministrul sănătății, 2) audierea domnului Victor […]
AUR
Federația Maghiară de Fotbal a reușit să iasă din anonimat printr-o știre mincinoasă publicată pe siteul oficial al forului. Într-un articol infirmat chiar de UEFA, oficialii maghiari pretindeau că federația europeană și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea materialelor cu harta Ungariei mari pe stadioane.    La mai […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 21 martie, la Parlament, dezbaterea cu tema „Legile educației – de la intenție la realitate”. La evenimentul organizat de AUR au luat parte specialiști în domeniul educației, reprezentanți ai sindicatelor, ai Patriarhiei Române, cadre didactice, studenți, reprezentanți ai […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor organizează în data de 21 martie 2023 de la ora 12:00, în sala Grupului AUR de la Camera Deputaților, o dezbatere cu tema: Legile educației – de la intenție la realitate. Comisia națională de specialitate din cadrul partidului organizează dezbaterea „Legile educației […]
Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, a avut o întâlnire cu E.S. Ambasadorul Brândușa Predescu și echipa misiunii diplomatice a României la Sofia. Printre temele abordate s-a aflat situația culturală dificilă a comunității […]