Cutremurul de ieri din România care a afectat zona Olteniei a produs pagube însemnate

AUR

Cutremurul de ieri din România care a afectat zona Olteniei a produs pagube însemnate. Mai multe blocuri din Târgu Jiu s-au crăpat după cutremurul de ieri după amiază, iar scurgeri de gaze au fost semnalate la Runcu.

Evenimentele din ultimele zile, atât din Turcia, cât mai ales cutremurul din România, ne ridică serioase semne de întrebare cu privire la cât de bine suntem pregătiți pentru un eventual seism de o magnitudine mai ridicată.

Consider că românii trebuie să știe cât de bine este țara noastră pregătită pentru un astfel de dezastru.

Încă de săptămâna trecută am adresat o interpelare premierului Ciucă pentru a spune public care este situația reală din România. După seismul de ieri fac și public apel către premierul României să iasă public și să prezinte aceste date.

Așa cum am susținut întotdeauna, sunt de părere că prevenția rămâne cea mai corectă și la îndemână soluție. Putem reduce consecințele grave ale unui posibil cutremur doar pregătindu-ne și nu așteptând dezastrul, iar mai apoi să acționăm.

Solicit premierului Ciucă să îmi pună la dispoziție, atât mie, cât și românilor, pentru verificare și analiză următoarele documente:
1) care sunt politicile publice și strategiile naționale pe care statul român le are în desfășurare cu privire la apărarea și protejarea populației în eventualitatea unui cutremur?
2) care este numărul total de clădiri încadrate la clasa I de risc seismic, la nivelul fiecărui județ și câte dintre ele sunt clădiri publice?
3) când preconizați că urmează a se realiza o nouă expertiză a clădirilor în care își desfășoară activitatea instituții publice?
Răspunsul la aceste întrebări trebuie să vină urgent, nu după luni de zile, așa cum practică de obicei acest Guvern cu întrebările și interpelările parlamentarilor!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]
“Antreprenorii români, care ar trebui să fie motorul economic al țării, nu sunt doar împovărați cu tot felul de taxe, impozite și alte biruri gândite de către guvernul PNL-PSD, ca să aibă bani pentru campania electorală și armatele de orci liberalo-pesediste care au sufocat administrația centrală, […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, 16 mai, în Alba Iulia. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului participanții au ajuns în Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România, care stă […]