Cutremurul de ieri din România care a afectat zona Olteniei a produs pagube însemnate

AUR

Cutremurul de ieri din România care a afectat zona Olteniei a produs pagube însemnate. Mai multe blocuri din Târgu Jiu s-au crăpat după cutremurul de ieri după amiază, iar scurgeri de gaze au fost semnalate la Runcu.

Evenimentele din ultimele zile, atât din Turcia, cât mai ales cutremurul din România, ne ridică serioase semne de întrebare cu privire la cât de bine suntem pregătiți pentru un eventual seism de o magnitudine mai ridicată.

Consider că românii trebuie să știe cât de bine este țara noastră pregătită pentru un astfel de dezastru.

Încă de săptămâna trecută am adresat o interpelare premierului Ciucă pentru a spune public care este situația reală din România. După seismul de ieri fac și public apel către premierul României să iasă public și să prezinte aceste date.

Așa cum am susținut întotdeauna, sunt de părere că prevenția rămâne cea mai corectă și la îndemână soluție. Putem reduce consecințele grave ale unui posibil cutremur doar pregătindu-ne și nu așteptând dezastrul, iar mai apoi să acționăm.

Solicit premierului Ciucă să îmi pună la dispoziție, atât mie, cât și românilor, pentru verificare și analiză următoarele documente:
1) care sunt politicile publice și strategiile naționale pe care statul român le are în desfășurare cu privire la apărarea și protejarea populației în eventualitatea unui cutremur?
2) care este numărul total de clădiri încadrate la clasa I de risc seismic, la nivelul fiecărui județ și câte dintre ele sunt clădiri publice?
3) când preconizați că urmează a se realiza o nouă expertiză a clădirilor în care își desfășoară activitatea instituții publice?
Răspunsul la aceste întrebări trebuie să vină urgent, nu după luni de zile, așa cum practică de obicei acest Guvern cu întrebările și interpelările parlamentarilor!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a adoptat la Congresul Extraordinar desfășurat sâmbătă la Alba Iulia rezoluția prin care s-a decis continuarea și extinderea Caravanei Medicale în 2024, luând măsuri semnificative pentru a acoperi un număr mai mare de zone defavorizate și pentru a facilita accesul la […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) își propune să sprijine producătorii autohtoni și afacerile românești prin implementarea unor politici economice care să promoveze dezvoltarea și prosperitatea în interiorul țării. În acest sens, în cadrul Congresului Extraordinar din 2 decembrie desfășurat la Alba Iulia a fost adoptată „Strategia […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, 2 decembrie, Congresul Extraordinar al partidului în cadrul căruia au fost adoptate o serie de rezoluții și au fost completate structurile de conducere ale partidului. La eveniment au participat 555 de delegați din toate județele țării. În cadrul […]
Pe 1 decembrie 2019 apărea pe scena politică din România o mișcare ce avea să schimbe cu totul peisajul politic, o mișcare ce avea să dea o nouă speranță românilor: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Astăzi, la patru ani distanță, AUR a celebrat acest moment festiv […]
Peste 10.000 de români din toate colțurile țării au participat de 1 decembrie la Marșul Unirii organizat de AUR și George Simion la Alba Iulia. La ora 8:00 a ajuns în gara din Alba Iulia trenul Unirii cu sute de români care și-au dorit să participe […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București a mers cu Trenul Unirii, un proiect inedit al partidului pentru  a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire.  Acest demers reflectă poziția sa în angajamentul pe care AUR îl are pentru […]