Conferința “România de dincolo de granițe“ – ediția a doua a fost organizată de AUR la Roma (Italia)

Cea de-a doua ediție a Conferinţei “România de Dincolo de Graniţe” dedicată românilor din diaspora şi organizată de Alianţa pentru Unirea Românilor a avut loc duminică, 28 Mai, la Roma, în Italia.

De Ziua Românilor de Pretutindeni, AUR a fost alături de românii din diaspora. La acest eveniment au fost prezenți reprezentanți ai organizațiilor care susțin drepturile românilor din afara țării, precum și români care se află în diaspora. Întâlnirea cu reprezentanţii comunităţilor de români din afara graniţelor ţării a avut ca scop identificarea unor soluţii practice, realiste, la problemele cu care se confruntă diaspora în această perioadă. Indiferent de apartenenţă sau convingeri politice, românii împărtăşesc aceleaşi valori şi au dreptul la respect şi protecţie din partea Statului Român.

Președintele AUR, George Simion, le-a transmis participanților la conferința AUR că își dorește foarte mult ca, la fel cum a scandat de foarte multe ori „Basarabia e România”, „să conștientizăm și să scrie peste tot și să intre în mentalitatea fiecăruia dintre noi că „Diaspora e România!” și să scandăm cu toții că „Diaspora e România!””

„Jumătate din ființa noastră este plecată departe de noi. Jumătate din inima noastră este ruptă. Sunteți jumătatea noastră mai bună, sunteți o altă Românie. O parte din România noastră este aici, peste hotare. A fost alungată de Iohannis, de Iliescu, de Constantinescu, de Băsescu, de Tăriceanu, de Dragnea, de cei care au condus România până în prezent și au dus-o spre prăpastie.

Mi-am dedicat tinerețea acestei cauze naționale, a reîntregirii României, a reîntregirii teritoriale a României, a face pașnic, democratic, ceea ce au stricat Hitler și cu Stalin în al Doilea Război Mondial. Am strigat peste tot, în toate colțurile, și am scris pe toate zidurile din România, de pe ambele maluri ale Prutului: Basarabia e România!

Acum văd că, la fel cum nici Basarabia nu e la trupul țării, nici România nu este întreagă fără voi. Și dacă există o motivație mai presus de toate, de starea materială, mai presus de felul în care merge economia, mai presus de agricultură, pentru care sunt dedicat cauzei naționale și sunt aici în fața voastră, lucrul acesta este pentru reîntregire națională, pentru unitate națională, pentru a face unirea”, a spus George Simion.

Liderul AUR a precizat că „avem în fața noastră un an greu, un an cu atacuri cât se poate de mișelești. Va fi o luptă de care pe care: ori ei, ori noi. Coldea, Kovesi, Geoană, Dragnea, Tăriceanu, Iliescu, trebuie să meargă la groapa de gunoi a istoriei și să fie acești 33 de ani o pagină neagră peste care să trecem și să deschidem o nouă filă a Reconstrucției României, o filă în care, peste doi ani, cinci ani, voi sau copiii voștri o să spuneți vreau să merg acasă pentru că e casa mea și, în al doilea rând, e mai bine acasă, și la nivel de bani, și la nivel de libertăți, și la nivel de inimă. Voi sunteți inima României!”

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a subliniat, în cadrul discursului său, că românii care se află în diaspora au fost „românii curajoși, românii care au îndrăznit să își ia viața în propriile mâini atunci când nimeni nu le mai dădea o șansă în țara lor. Ați fost oamenii care ați luat viața de la zero pe alte meridiane și ați reușit. Ați fost oamenii care v-ați clădit o carieră, o familie, o reputație într-un loc care nu întotdeauna v-a fost favorabil”.

Potrivit liderului senatorilor AUR, „în România, libertatea este amenințată nu doar la nivel individual, nu doar la nivel de națiune, ci și la nivel statal. (…) Putem vorbi doar despre un stat captiv, al unor găști de pradă care folosesc pârghiile statului pentru extracția de resurse și atât. Fără empatie, fără grijă pentru ce se va întâmpla mâine, fără niciun fel de intenție de a sluji interesul național, cu mare lăcomie și o mare doză de ticăloșie”.

„Dumneavoastră, cei care sunteți România de dincolo de granițe, puteți elibera și România din interiorul granițelor statului român. Dumneavoastră ați dovedit, cel mai adesea, o bună racordare la realitățile politice din țară și ați intervenit în mod decisiv în câteva rânduri prin votul dumneavoastră, prin influența pe care o exercitați în țară și prin cuvântul dumneavoastră. De câte ori a fost necesar ați făcut acest lucru pentru a salva ce se mai poate salva din țara noastră.

Astăzi, sunteți chemați să o faceți din nou. Dar nu în mod dezorganizat, nu la întâmplare, ci sub flamurile singurei formațiuni, singurei mișcări care este de partea românilor, Alianța pentru Unirea Românilor. Lucrând împreună putem să atingem acest deziderat: eliberarea statului român din captivitate și punerea lui în slujba poporului român, așa cum se cade. Lucrând împreună putem să construim o Românie nouă, o Românie prosperă, o Românie demnă, o Românie care să fie respectată peste tot în lume, de care să fim mândri și în care să ne dorim să ne întoarcem cu drag, ca acasă. Doar împreună putem să facem acest lucru!”, le-a spus Claudiu Târziu românilor din diaspora prezenți la conferința organizată de AUR.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Adresată:  Domnului Sándor PETRES, prefect al județului Harghita De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Acțiunile Instituției Prefectului din județul Harghita […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de Statistică De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Distribuția pe localități a […]
Adresată: Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Preşedintelui ANPM Laurențiu-Alexandru PĂȘTINARU, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea FECHET   De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Perioada de stocare și de prelucrare maximă […]
Adresată: Domnului Ministru al Apărării, Angel TÎLĂR, De către: Senator AELENEI Evdochia Circumscripția: nr. 14, Constanţa Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul întrebării: protejarea cetățenilor județului Constanța Stimate domnule Ministru,           Mă adresez dumneavoastră în contextul războiului nemilos al […]
Adresată: Autorității de Supraveghere Financiară, Președintelui Nicu Marcu De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Companiile de reasigurări Stimate domnule Președinte Nicu Marcu, Printre principalele modalități de protecție împotriva unor pierderi financiare considerabile […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul afacerilor externe Doamnei Simona BUCURA-OPRESCU, ministrul muncii și solidarității sociale Doamnei Ligia DECA, ministrul educației Domnului Alexandru RAFILA, ministrul sănătății De către Domnul senator: Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Grupul Parlamentar: A.U.R. Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul […]