Conferință de presă AUR după decizia neconstituțională de comasare a alegerilor | VIDEO

conferință de presă AUR

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an.

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție a sărăciei a devenit și coaliția fricii.

”Partidul AUR se dovedește a fi un partid mult prea mare și mult prea puternic pentru ca PSD și PNL să se prezinte la aceste alegeri din 2024 separat. Să ne aducem aminte că aceste două partide politice reprezintă emanația loviturii de stat din 1989, PSD pe linie directă din FSN, iar PNL puțin indirect prin intermediul PDL. Românii trebuie să se decidă dacă vor să continue cu actuala coaliție, a răului, spunem noi, adică cei care sunt vinovați pentru cei peste 5 milioane de români plecați în afara țării, pentru distrugerea economiei țării, pentru îndatorare, deoarece avem peste 150 de miliarde de euro datorie externă, cei care nu au fost capabili să construiască în 34 de ani o societate corectă și echitabilă, să construiască autostrăzi, spitale, școli”, a spus Marius Lulea.

Prim-vicepreședintele AUR a mai declarat că românii, în 2024, au ocazia să se decidă dacă vor continua sub această formă sau aleg ceva diferit.

”Spuneam că această coaliție a devenit coaliția fricii. Se pare că lui Marcel Ciolacu și lui Nicolae Ciucă le este frică de George Simion. Altfel nu ne putem explica de ce două partide care aparent ar avea o susținere populară mare ar decide să vină împreună la alegeri. Se știe că în politică niciodată 30% de la PSD cu cele 10% de la PNL nu vor da 40% sau mai mult de atât. Înseamnă că românii au o șansă istorică, aceea de a face în așa fel încât coaliția PSD-PNL să nu mai aibă majoritate după alegeri”.

Marius Lulea a conchis spunând că se observă frica lui Marcel Ciolacu și a lui Nicolae Ciucă de AUR, de faptul că vor fi debarcați în 2024, ca urmare a eșecului pe care îl vor înregistra.

”Această coaliție nu este pentru PSD și PNL, ci este pentru Marcel și Nicu, care vor să vină după alegerile europarlamentare în fața electoratului și să spună „iată că am învins”, însă în realitate au pierdut. La finalul acestui an AUR va avea peste 10.000 de aleși locali, județeni, parlamentari, europarlamentari și vom deveni principala forță politică din România, capabilă să dea președintele țării la final de an”.

Deputatul Adrian Axinia a detaliat sesizarea depusă astăzi la Curtea Constituțională prin care s-a solicitat cercetarea disciplinară a doamnei judecător Mihaela Ciochină, iar în ipoteza în care se constată o abatere disciplinară să îi fie încetat mandatul de judecător al Curții Constituționale.

”Acțiunea noastră reprezintă un semnal de alarmă pentru judecătorii CCR și societatea civilă. Despre doamna Mihaela Ciochină am aflat în această săptămână că a fost convocată de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, la o discuție la care au participat și membri din coaliția PSD-PNL, cel mai probabil discutând despre comasare. Este inacceptabil ca puterea judecătorească și puterea politică să se întâlnească și să discute într-un an cu cinci rânduri de alegeri, într-un an foarte sensibil, într-un an în care credem că vor apărea numeroase inițiative legislative antidemocratice și anticonstituționale. Vrem să știm de la președintele CCR dacă a avut mandat de reprezentare la Palatul Cotroceni. Vrem să ne asigurăm prin acest demers de imparțialitatea CCR în apărarea Constituției și a statului de drept. Vă vom ține la curent cu răspunsul Curții Constituționale”, a spus Adrian Axinia.

Și Mihai Enache, candidatul propus de AUR pentru Primăria Capitalei, a tras un semnal de alarmă asupra lipsei de respect față de bucureșteni pe care o au PSD și PNL, întrucât cu mai puțin de patru luni până la alegerile locale nu vin în fața cetățenilor cu o propunere de candidat, astfel încât bucureștenii să aibă timp să analizeze calificarea candidatului și viziunea lui despre București.

”Este și o lipsă a soluțiilor cu care se confruntă cele două partide, pentru că nu au ce candidat să propună. Au de ales între foști primari deja pierzători, care au fost înlăturați deja în trecut de cetățeni pentru că nu au avut rezultate. Au de ales între politicieni așa-ziși buni la toate, plimbați prin funcții fără nicio legătură unele cu altele sau cu foști și actuali baroni locali plini de dosare de corupție. Noi suntem primii care am anunțat un candidat și un program. La finalul lunii martie vom anunța și candidații pentru sectoarele Bucureștiului, pentru Consiliile Locale și Consiliul General. Suntem gata să înlăturăm proasta administrație din București generată de aceleași partide- PNL, PSD și USR”.

Gianina Șerban, deputat AUR, s-a adresat astăzi cu precădere doamnelor, dat fiind faptul că urmează o lună care le este adresată.

”În contextul anului electoral aș vrea să vă îndemn să vă implicați în viața politică, să vă asumați funcții politice: fie de consilier local, județean, primar, viceprimar, parlamentar, orice poziție politică v-o puteți asuma pe listele AUR. Femeia, în marea majoritate, își asumă poziții în familie. Știm că în orice familie din România femeia este cel mai bun trezorier, este șofer, bucătar, meditator pentru copii, putem să ne asumăm funcții și în statul român. Politica românească are nevoie de femei, are nevoie de echilibru. Vă îndemn, doamnelor, să vă implicați și să candidați pe listele AUR. România are nevoie de femei puternice”.

VIDEO, AICI

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Dan Tanasă candidat AUR Primăria Brașov
Alianța pentru Unirea Românilor, filiala Brașov, a prezentat vineri, 19 aprilie, candidatul pentru funcția de primar al Municipiului Brașov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat că AUR prezintă românilor în aceste alegeri locale singura soluție pentru a scăpa de blatul PSD-PNL-USR de la nivelul […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu președintele George Simion, îi solicită lui Nicușor Dan să declare public, până duminică, suma de bani cheltuită până acum pentru panourile, mesh-uri și bannerele electorale cu care a împânzit Bucureștiul. „Cine sunt candidații propuși de partidele politice […]
Cătălin Silegeanu, candidat AUR la Primăria Botoșani: Ilegalități electorale marca PSD-PNL
În peisajul precampaniei electorale, legislația este mai degrabă un sfetnic decât un stăpân pentru partidele care controlează puterea. Indiferent de interdicțiile formale, străzile din municipiul Botoșani și împrejurimi sunt tapetate cu mesaje electorale care strigă un singur cuvânt: „VOTAȚI”. PSD, neținând cont de niciun canon al […]
cort AUR ridicat Sectorul 3
Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Nu […]
Sorin Lavric AUR
Tupeul și șmecheria au devenit în mod oficial „valorile” de bază pe care actuala coaliție guvernamentală PSD-PNL le susține și le promovează. Iar pentru a le ilustra cetățenilor cât mai bine această “schemă” de reușită în viață, PSD și PNL l-au ales pe medicul Cătălin Cîrstoiu, […]
Cătălin Silegeanu, candidat AUR la Primăria Botoșani
În calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani, una dintre prioritățile mele vizează protecția tinerilor față de tentațiile și riscurile asociate cu unitățile care comercializează produse pe bază de cafea, tutun și alcool în apropierea școlilor. Această problemă, des întâlnită în preajma unităților […]