Coleșa Ilie-Alin – declarație politică – “«Noua» Strategie Naţională de Educaţie Parentală – un instrument neo-marxist de atac la drepturile copilului şi ale părinţilor”

Ilie-Alin Colesa

“«Noua» Strategie Naţională de Educaţie Parentală – un instrument neo-marxist de atac la drepturile copilului şi ale părinţilor”

În ultimele săptămâni, Ministerul Anti-Educaţiei Naţionale a lansat noi proiecte care conţin certe concepte şi elemente neo-marxiste de anulare a libertăţii, de ideologie de gen, de elemente derivate din ideologia LGBT.

Ministerul Anti-Educaţiei nu mai are răbdare şi doreşte nu doar continuarea anti-educaţiei copiilor, ci şi reeducarea părinţilor.

Sub masca unei necesităţi a reeducării părinţilor, proces numit educaţie parentală, asistăm la intenţia de a obliga părinţii să fie expuşi la o educaţie în care adevărul să fie amestecat cu minciuna. Există o motivaţie reală a unei educaţii parentale în prezent? Îndrăznesc să spun că da.

Motivele sunt destul de evidente: neglijarea tot mai accentuată a copiilor, prin plecarea părinţilor la muncă în străinătate; abandonul şcolar, care a atins cote foarte mari; sărăcia tot mai prezentă în familii, dar nu numai; performanţele şcolare tot mai proaste; consumul de droguri, delincvenţa minorilor; abuzul sexual asupra lor şi multe altele.

Acestea sunt probleme reale, dar cine este vinovat de ele? Părinţii sau tocmai autoritatea guvernamentală care promovează o anti-educaţie?

O anti-educaţie, prin negarea rolului esenţial al femeii în educaţia copiilor, negarea valorilor conservatoare în compunerea şi menţinerea unei societăţi armonioase bazate pe aceste valori, rolul benefic pe care l-ar avea ideologia de gen, LGBT, asupra copiilor, în fapt o construcţie artificială nocivă pentru sufletul şi mintea lor, rolul benefic pe care l-ar avea expunerea la ecran a copiilor şi multe altele.

Cine este vinovat de aceste probleme? Care sunt cauzele lor?

După părea celor care conduc, familia tradiţională şi părinţii ar fi vinovaţi de toate acestea, ca atare ei ar trebui reeducaţi.

În realitate, cei care ne conduc sunt adevăraţii vinovaţi. Guvernul este responsabil de mediul moral şi economic al societăţii, pe care el l-a modelat prin legi, proiecte şi finanţări.

Cine este vinovat de mediul economic foarte ostil creşterii copiilor? Familia cu copii sau statul care fiscalizează extrem de mult şi nu aduce nicio facilitate fiscală pentru ei?

Ni se spune că soluţia ar fi noi programe coordonate, de exemplu, de UNICEF, o organizaţie recunoscută pentru scopul declarat de reducere a vârstei consimţământului sexual, ca atare de legalizare a pedofiliei şi a prostituţiei.

Prin educaţia parentală se vor crea noi structuri instituţionale puternic birocratizate, se vor introduce noi discipline în curricula şcolară, una deja extrem de încărcată. Toate acestea înseamnă irosirea banului public. Vor fi cheltuite sume uriaşe pentru a forma aşa-zişi specialişti formatori, evaluatori şi aşa mai departe.

În plus, se va apela şi la externalizarea serviciilor de educaţie parentală către entităţi externe. Cine sunt acestea? Sunt tocmai cele care promovează conceptele de gen, LGBT, deci ONG-urile neomarxiste.

Concluzionez. AUR condamnă această Strategie Naţională de Educaţie Parentală şi luptă pentru rezolvarea reală a problemelor copiilor, prin: depolitizarea educaţiei, eliminând ideologia de gen; simplificarea programei şcolare; de-sexualizarea copiilor; conştientizarea riscurilor şi efectelor negative pe care le are expunerea la ecran asupra minţii copiilor; acordarea de facilităţi fiscale familiilor cu copii şi, deasupra tuturor, libertatea părinţilor de a decide asupra modului şi valorilor în care sunt educaţi copiii lor.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Importanți lideri conservatori din Europa îl susțin pe liderul AUR, George Simion, în cursa pentru Cotroceni. Printre ei se află și Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului „Lege și Justiție”, din Polonia, care a transmis, de altfel, un videoclip în care își arată aprecierea față de lupta pe […]
În vizita sa în Munchen cu ocazia Campionatului European de Fotbal, George Simion s-a întâlnit și cu românii stabiliți în Germania, cărora le-a mulțumit pentru susținere și le-a vorbit despre sistemul corupt care a acaparat țara. „Mulțumesc că ne-ați votat, mulțumesc că mulți dintre voi sunteți […]
Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]