Claudiu Târziu: Reiterez poziţia AUR de condamnare categorică a agresiunii ruse împotriva Ucrainei

Discursul susținut de liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, la şedinţa comună a Parlamentului care a marcat un an de la declanşarea agresiunii militare:

Erasmus din Rotterdam a atras atenția, acum peste 500 de ani, asupra ”Elogiului nebuniei” pe care îl practica societatea din vremea lui.

Să nu cădem în ispita de a face azi un elogiu războiului. Căci războiul este nebunie! De aceea, reiterez poziția AUR, exprimată în dese rânduri, de condamnare categorică a agresiunii Ruse împotriva Ucrainei.

Și totodată remarc că nici o parte implicată în conflict nu a evitat războiul.

Or statele au printre sarcinile lor principale păstrarea păcii.

Căci politicienii declanșează războaiele, soldații le poartă, iar popoarele le suferă.

Prin urmare, AUR va fi mereu de partea popoarelor care suferă și se va opune tuturor agresiunilor. Dar, atenție!, agresiunile nu sunt doar militare.

În egală măsură, vom respinge agresiunile împotriva minorităților etnice de pe teritoriul unui stat, agresiunile împotriva mediului și agresiunile economice, indiferent de motivele care le-au determinat.

Nu putem asista nepăsători, de pildă, la procesul de asimilare forțată la care au fost supuși pe timp de pace și sunt supuși pe timp de război românii din Ucraina.

Cum nu putem ignora că Ucraina amenință să distrugă întreaga Deltă a Dunării pentru interesele ei comerciale și militare.

Revenind la război, atacul Rusiei asupra Ucrainei nu este decît o altă fază a războiului de expansiune dus de ruși împotriva unor state independente, început în 1992, în zona Transnistreană a Republicii Moldova.

Legat de acel conflict, rămas înghețat pînă azi, vă amintesc că între Rusia și Ucraina a existat un Acord de tranzit de trupe, armament și muniție pe teritoriul ucrainian spre zona Transnistreană. Acord care nu a fost denunțat de Ucraina decît abia în 2015, la un an după anexarea Crimeii de către Rusia.

Astăzi, Ucraina este ea însăși victimă a poftelor expansioniste și intereselor militare și economice ale Rusiei.

În spiritul valorilor europene, nu putem fi decît de partea Ucrainei.

Dar ar fi de așteptat ca Ucraina să prețuiască solidaritatea și ajutorul nostru și să ne răspundă simetric.

Ucraina trebuie să se dovedească un vecin bun, așa cum noi ne dovedim.

Și poate începe chiar de azi.

One response

  1. Oare de ce voi nu vreți să menționați faptul că Ucraina este sprijinită de către întregul sistem globalist care încearcă să distrugă civilizația occidentală, sau despre guvernul ucrainean care este foarte corupt și anti-creștin–atacând bisericile ortodoxe și luarea unor acțiuni împotriva partidelor de opoziție. Poate puteți să ne spuneți și nouă de ce nu ziceți nimic împotriva regimelor globaliste de la Bruxelles și Washington DC care refuză să negocieze cu Federația Rusă sau despre minciunile din occident, precum fantoma Kievului și bombardarea conductei Nord Stream 2 de către guvernul american (inclusiv SUA risipind peste 100 de miliarde de dolari prin susținerea acestui conflict inutil? De asemenea, guvernul rusesc este foarte conservator și se opune agendei LGBT–luând în vedere că ei au interzis permanent homosexualitatea în spațiul public–o valoare creștină pe care tocmai voi o susțineți. Aceste comentarii ignorante scot la iveală adevărul despre AUR și celelate partide conservatoare din Europa–că ele sunt opoziții controlate care resping anumite aspecte agendei satanice, refuzănd în același timp să expună întreaga față a progresismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Deputatul AUR, Gianina Șerban, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că România riscă să piardă 1,4 miliarde de euro dacă nu rezolvă problema pensiilor speciale până la 1 noiembrie. Aceasta a subliniat că Marcel Ciolacu a anunțat că până pe 31 august va elimina […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a atras atenția miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că toate atacurile care se intensifică în ultima vreme împotriva Alianței pentru Unirea Românilor au legătură directă cu creșterea în simpatia publică a acestei formațiuni. ”Toate […]
Președintele AUR George Simion a criticat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, decizia guvernului Ciolacu de a limita plățile în numerar, anunțând că formațiunea sa se va opune acestui lucru cu toate mijloacele de care dispune în Parlament. ”Se urmărește eliminarea numerarului într-o țară în […]
Jocurile de noroc trebuie scoase cu totul din Romania, pentru ca distrug destine, distrug vieți!Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) l-a acuzat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu de ipocrizie și minciună după ce deputații PSD din conducerea Camerei Deputaților nu au fost de acord cu introducerea pe ordinea […]
Deputatul AUR, Adrian Axinia, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că guvernanții își bat joc de aproximativ 10% dintre angajații din România care lucrează în domeniile construcții, agricultură și industria alimentară. „Este halucinant faptul că, la o săptămână după promovarea aşa-zisului pachet fiscal – […]
Adresată:  Domnului Sándor PETRES, prefect al județului Harghita De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Acțiunile Instituției Prefectului din județul Harghita […]