Claudiu Târziu (AUR): „Democrație a la Bruxelles”

Aflat la Bruxelles, în aceste zile, pentru niște ședințe premergătoare preluării oficiale a mandatelor, Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și Liderul delegației AUR din Parlamentul European, europarlamentarul Claudiu Târziu, atrage atenția asupra acțiunilor nedemocratice ale stângii majoritare, care urmărește izolarea opoziției, astfel încât aceasta să nu poată avea niciun rol în noul legislativ.

În Parlamentul European (PE) există o practică total nedemocratică: izolarea opoziției, în parte sau integral.

Inventată de partidele cu fundamente sau apucături de stânga radicale, frizând totalitarismul, această practică, numită în mod fals cordon sanitar”, lezează dreptul a milioane de cetățeni europeni de a fi reprezentați în PE, deși și-au exprimat votul în acest sens.

Practic, deputații ”indezirabili” din perspective stângii radicale nu mai pot face nimic, în afară de a lua cuvântul, câte un minut, din când în când.

Liderul AUR ne explică care sunt grupurile aflate la putere și pe cine vor acestea să blocheze.

Partidul Popular European (PPE, stânga dreptei), socialiștii (S&D, laptele bătut al comunismului, cum spunea Țuțea) și neomarxiștii (Renew) au convenit și pentru legislatura care va începe pe 16 iulie să blocheze accesul grupurilor politice de dreapta (conservatoare și suveraniste) la conducerea unor comisii ale Parlamentului European. Făcând un „cordon sanitar” care să le protejeze lor toate pârghiile de putere, pe care le vor putea apăsa abuziv.

Sunt vizate ECR (Conservatorii și Reformiștii Europeni, grup din care face parte și AUR), Patriots for Europe (nou format, condus de liderul Rassemblement National din Franța, Jordan Bardella) și un alt grup, care se va oficializa astăzi, Europe of Sovereign Nations (coagulat în jurul AfD din Germania).

Aceste demersuri ale stângii, i-au indignat pe toți parlamentarii conservatori, iar o parte dintre aceștia s-au adresat direct președintelui Parlamentului European, după cum precizează tot liderul AUR, Claudiu Târziu, dar, din păcate, fără niciun efect.

Ieri după-amiază, într-o întâlnire a grupului ECR cu actualul președinte al Parlamentului European, Roberta Metsola, care candidează pentru un nou mandat, mai mulți europalamentari conservatori i-au reproșat că îngăduie „cordonul sanitar” și că această manieră de a purta lupta politică este nedemnă și antidemocratică.

Metsola a încercat să se scuze, afirmând că ea lucrează cu toată lumea. Dar nu a putut nega realitatea, că atât ECR, o bună bucată din mandatul care se încheie azi, cât și ID, în toată perioada de cinci ani, au fost izolate de establishment-ul stângist al PE și că același lucru se pune la cale acum contra tuturor europarlamentarilor cu adevărat de dreapta.”

Lupta din PE va fi și mai grea de acum, pentru că, din păcate, tabăra conservatorilor, patrioți și suveraniști, este împărțită în trei grupuri.” – a concluzionat Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR  și europarlamentar.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

„A fost nevoie să moară oameni pentru a conștientiza și Ciolacu și Ciucă și Iohannis faptul că avem o reală problemă cu urșii în România. Abia acum și-au dat seama cât de scăpată de sub control este populația de urși, după ce o tânără și-a pierdut […]
Europarlamentarul AUR Georgiana Teodorescu, cadru didactic universitar, oferă stagii de practică și vizite la Parlamentul European elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat. Absolvenții de liceu care își doresc să acceseze aceste stagii/vizite la Parlamentul European pot trimite e-mail la următoarea adresă: [email protected] „Partidul AUR […]
„Problema urșilor care au devenit tot mai numeroși și, inevitabil, a contactului lor cu oamenii a evoluat în timp. Situația la care s-a ajuns astăzi e una critică, în care urșii atacă oameni. Alianța pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, avertizează despre implementarea unui nou instrument abuziv, care are ca scop controlul populației, fiind astfel aduse grave prejudicii vieții private a românilor. „Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz […]
„De mai bine de o lună, România este una dintre cele mai scumpe piețe spot de energie din Europa. Țara noastră înregistrează prețuri la energia electrică peste media țărilor europene, cu toate că producem mai multă energie decât multe alte state din Uniunea Europeană. România este […]
Aflat la Bruxelles, în aceste zile, pentru niște ședințe premergătoare preluării oficiale a mandatelor, Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și Liderul delegației AUR din Parlamentul European, europarlamentarul Claudiu Târziu, atrage atenția asupra acțiunilor nedemocratice ale stângii majoritare, care urmărește izolarea opoziției, […]