Călin-Gheorghe Matieș – Întrebare parlamentară – Veniturile bugetare ale UAT Alba Iulia

Adresată: Domnului Ioan-Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor

De către: Călin-Gheorghe Matieș, Senator ales în Circumscripţia electorală nr. 01 Alba

Obiectul întrebării:  Veniturile bugetare ale UAT Alba Iulia

Prezentată în Ședința Senatului din 06.02.2024

Stimate  Domnule Ministru,

În temeiul  art. 112 din Constituția României, republicată, și art. 173, alin. (1) din Regulamentul Senatului, vă solicit să-mi răspundeți, în scris, la următoarele întrebări:

 1. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din impozite și taxe locale?
 2. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din taxele speciale și care sunt acestea?
 3. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din proprietățile aparținând domeniului local (din vanzarea de bunuri, din concesionare, din închirierea bunurilor etc)?
 4. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024 obținute din donații și sponsorizări? Dacă au existat donații cu sarcină și care sunt acestea?
 5. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din fonduri europene nerambursabile?
 6. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din cotele defalcate din impozitul pe venit?
 7. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din cotele defalcate din Taxa pe valoare adăugată?
 8. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din cotele defalcate din accize?
 9. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din alte transferuri din anumite venituri ale bugetului de stat, altele decât cele de la pct. 7 și 8, și care au ca destinație acoperirea unor cheltuieli ale unor activități descentralizate și reechilibrarea bugetului local?
 10. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din transferurile consolidabile pentru investiții finanțate din împrumuturi externe?
 11. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din transferurile pentru proiectele de investiții punctuale?
 12. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din transferurile din fondurile de rezervă la dispoziția Guvernului pentru cheltuieli neprevăzute?
 13. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din transferurile din fondurile de rezervă la dispoziția Guvernului pentru calamități naturale?
 14. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024 dedicate investițiilor publice (construirea de bunuri noi, de folosință îndelungată, pentru uzul comunității locale etc)?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]