Călin-Gheorghe Matieș – Întrebare parlamentară – Veniturile bugetare ale UAT Alba Iulia

Adresată: Domnului Ioan-Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor

De către: Călin-Gheorghe Matieș, Senator ales în Circumscripţia electorală nr. 01 Alba

Obiectul întrebării:  Veniturile bugetare ale UAT Alba Iulia

Prezentată în Ședința Senatului din 06.02.2024

Stimate  Domnule Ministru,

În temeiul  art. 112 din Constituția României, republicată, și art. 173, alin. (1) din Regulamentul Senatului, vă solicit să-mi răspundeți, în scris, la următoarele întrebări:

 1. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din impozite și taxe locale?
 2. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din taxele speciale și care sunt acestea?
 3. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din proprietățile aparținând domeniului local (din vanzarea de bunuri, din concesionare, din închirierea bunurilor etc)?
 4. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024 obținute din donații și sponsorizări? Dacă au existat donații cu sarcină și care sunt acestea?
 5. Care sunt veniturile ordinare ale UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din fonduri europene nerambursabile?
 6. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din cotele defalcate din impozitul pe venit?
 7. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din cotele defalcate din Taxa pe valoare adăugată?
 8. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din cotele defalcate din accize?
 9. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din alte transferuri din anumite venituri ale bugetului de stat, altele decât cele de la pct. 7 și 8, și care au ca destinație acoperirea unor cheltuieli ale unor activități descentralizate și reechilibrarea bugetului local?
 10. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din transferurile consolidabile pentru investiții finanțate din împrumuturi externe?
 11. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din transferurile pentru proiectele de investiții punctuale?
 12. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din transferurile din fondurile de rezervă la dispoziția Guvernului pentru cheltuieli neprevăzute?
 13. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024, obținute din transferurile din fondurile de rezervă la dispoziția Guvernului pentru calamități naturale?
 14. Care sunt veniturile UAT Alba Iulia, în anii bugetari din perioada 2020-2024 dedicate investițiilor publice (construirea de bunuri noi, de folosință îndelungată, pentru uzul comunității locale etc)?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii la alegerile europarlamentare! Astăzi, europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European! Nu putem să fim de acord cu politica dusă de doamna Metsola în ultimii ani, o politică ce a […]
Sute de români stabiliți în Spania s-au întâlnit luni, 15 iulie, cu președintele AUR, George Simion. Cu acest prilej, aceștia au semnat și contractele de înscriere în Planul SIMION, program ce are ca obiectiv înlesnirea întoarcerii acasă a românilor din diaspora. „Avem o țară atât de […]
„Guvernarea PSD-PNL a înregistrat o nouă „performanță” în materie economică. Datoria guvernamentală a urcat, în aprilie 2024, până la 852,816 miliarde lei. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,1%. La această valoare a datoriei, conform legii, guvernul este obligat să ia măsuri urgente! […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, reacționează la afirmațiile făcute de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care a declarat că vizează implementarea unui sistem de contorizare inteligent, care să-i taxeze mai mult pe cetățenii care folosesc energie […]
Pentru a-şi asigura poziția în fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen promite imposibilul: mai mult Green Deal pentru a obține voturi în Parlament şi mai puțin Green Deal pentru industrie şi noi toți, arată europarlamentarul AUR, Adrian Axinia. Acesta a subliniat că, în această săptămână, […]
Într-o Românie care târăște mii de tineri prin tribunale pentru consum de stupefiante, autoritățile au considerat că un cetățean american care avea asupra sa 18 grame de droguri și care face apologia consumului pe o scenă, în fața unui public larg, nu merită să fie nici […]