Călin-Gheorghe Matieș – Întrebare parlamentară – Datoria publică a municipiului Alba Iulia

Adresată:  Domnului Ioan-Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor

De către:  Călin-Gheorghe Matieș, Senator ales în Circumscripţia electorală nr. 01 Alba

Obiectul întrebării: Datoria publică a municipiului Alba Iulia

           

Stimate Domnule Ministru,

În temeiul art.112, alin. (1) din Constituția României, republicată, și  a art. 173, alin. (1) din Regulamentul Senatului,, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

 1. Dacă UAT Alba Iulia a raportat lunar în 2020-20234 către direcția generală a finanțelor publice Alba situația plăților restante înregistrate la finele lunii precedente, potrivit art. 49, alin. (13)1 din Legea finanțelor publice locale?
 2. Dacă UAT Alba Iulia a diminuat lunar, cu cel puțin 5%, valoarea arieratelor în 2018, conform art. 49, alin. (13)3 din Legea finanțelor publice locale?
 3. Dacă UAT Alba Iulia a trimis până la 1 iulie 2023 la direcția generală a finanțelor Alba proiectul de buget pe anul 2024 conform art. 38 din Legea finanțelor publice locale?
 4. Vă rog să-mi furnizați copia scrisorii cadru care să descrie contextul macroeconomic, metodologia de elaborare a bugetului local și limitele sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și ale transferurilor consolidabile prognozate pe anul 2024 pe care UAT Alba Iulia a trimis-o la direcția generală a finanțelor publice Alba.
 5. Dacă UAT Alba Iulia are neachitate obligații de plată, lichide și exigibile, mai vechi de 90 de zile, și care să depășească15% din cheltuielile prevăzute în bugetul local al UAT Alba Iulia?
 6. UAT Alba Iulia se află sub premisele existenței în criză financiară locală?
 7. Care este valoarea datoriei publice locale directe și garantate, defalcat, pe ultimii 3 ani, a municipiului Alba Iulia, precum și valoarea la zi?
 8. Dacă UAT Alba Iulia a asigurat menținerea datoriei publice locale la un nivel sustenabil pe termen mediu și lung?
 9. Dacă s-a menținut la un nivel adecvat al resurselor bugetare pentru plata serviciului  datoriei publice, conform art. 5, alin. (2) din Legea nr. 69/2010?
 10. Care este valoarea totală a obligațiilor de natura datoriei publice actuale?
 11. Care este valoarea de referință a veniturilor proprii luate în calcul (media aritmetică a veniturilor proprii relativ constante  încasate în ultimii trei ani)?
 12. Care e plafonul de îndatorare publică locală a UAT Alba Iulia?
 13. Care sunt ratele scadente la fiecare obligație angajată (datorie directă sau garantată)?
 14. Care este valoarea totală a titlurilor de valoare emise în prezent de UAT Alba Iulia și care reprezintă titlurile datoriei publice actuale?
 15. Care este valoarea contractelor furnizor și a contractelor de leasing financiar care reprezintă datoria publică locală actuală?
 16. Care este valoarea biletelor la ordin avalizate  de UAT Alba Iulia?
 17. Care este gradul de dependență financiară a UAT Alba Iulia față  de bugetul de stat în 2020-2024?
 18. Care este procentul secțiunii de dezvoltare, respectiv de funcționare din bugetul UAT Alba Iulia pe anul 2023?
 19. Care este procentul investițiilor din bugetul UAT Alba Iulia pe 2023?
 20. Care este procentul subvențiilor pentru serviciile publice din bugetul UT Alba Iulia pe anul 2023?
 21. Care este excedentul bugetar al UAT Alba Iulia în anii bugetari 2020-2024 inclusiv?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR votat împotriva implicării militare a UE în Ucraina
Delegația AUR din Parlamentul European s-a poziționat împotriva unei rezoluții privind „necesitatea ca UE să sprijine Ucraina continuu”. Textul redactat de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte atât partidul Ursulei von der Leyen, cât și PNL, propune aruncarea Europei în haos economic și aducerea frontului […]
Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii la alegerile europarlamentare! Astăzi, europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European! Nu putem să fim de acord cu politica dusă de doamna Metsola în ultimii ani, o politică ce a […]
Sute de români stabiliți în Spania s-au întâlnit luni, 15 iulie, cu președintele AUR, George Simion. Cu acest prilej, aceștia au semnat și contractele de înscriere în Planul SIMION, program ce are ca obiectiv înlesnirea întoarcerii acasă a românilor din diaspora. „Avem o țară atât de […]
„Guvernarea PSD-PNL a înregistrat o nouă „performanță” în materie economică. Datoria guvernamentală a urcat, în aprilie 2024, până la 852,816 miliarde lei. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,1%. La această valoare a datoriei, conform legii, guvernul este obligat să ia măsuri urgente! […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, reacționează la afirmațiile făcute de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care a declarat că vizează implementarea unui sistem de contorizare inteligent, care să-i taxeze mai mult pe cetățenii care folosesc energie […]
Pentru a-şi asigura poziția în fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen promite imposibilul: mai mult Green Deal pentru a obține voturi în Parlament şi mai puțin Green Deal pentru industrie şi noi toți, arată europarlamentarul AUR, Adrian Axinia. Acesta a subliniat că, în această săptămână, […]