Călin-Gheorghe Matieș – Întrebare parlamentară – Datoria publică a municipiului Alba Iulia

Adresată:  Domnului Ioan-Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor

De către:  Călin-Gheorghe Matieș, Senator ales în Circumscripţia electorală nr. 01 Alba

Obiectul întrebării: Datoria publică a municipiului Alba Iulia

           

Stimate Domnule Ministru,

În temeiul art.112, alin. (1) din Constituția României, republicată, și  a art. 173, alin. (1) din Regulamentul Senatului,, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

 1. Dacă UAT Alba Iulia a raportat lunar în 2020-20234 către direcția generală a finanțelor publice Alba situația plăților restante înregistrate la finele lunii precedente, potrivit art. 49, alin. (13)1 din Legea finanțelor publice locale?
 2. Dacă UAT Alba Iulia a diminuat lunar, cu cel puțin 5%, valoarea arieratelor în 2018, conform art. 49, alin. (13)3 din Legea finanțelor publice locale?
 3. Dacă UAT Alba Iulia a trimis până la 1 iulie 2023 la direcția generală a finanțelor Alba proiectul de buget pe anul 2024 conform art. 38 din Legea finanțelor publice locale?
 4. Vă rog să-mi furnizați copia scrisorii cadru care să descrie contextul macroeconomic, metodologia de elaborare a bugetului local și limitele sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și ale transferurilor consolidabile prognozate pe anul 2024 pe care UAT Alba Iulia a trimis-o la direcția generală a finanțelor publice Alba.
 5. Dacă UAT Alba Iulia are neachitate obligații de plată, lichide și exigibile, mai vechi de 90 de zile, și care să depășească15% din cheltuielile prevăzute în bugetul local al UAT Alba Iulia?
 6. UAT Alba Iulia se află sub premisele existenței în criză financiară locală?
 7. Care este valoarea datoriei publice locale directe și garantate, defalcat, pe ultimii 3 ani, a municipiului Alba Iulia, precum și valoarea la zi?
 8. Dacă UAT Alba Iulia a asigurat menținerea datoriei publice locale la un nivel sustenabil pe termen mediu și lung?
 9. Dacă s-a menținut la un nivel adecvat al resurselor bugetare pentru plata serviciului  datoriei publice, conform art. 5, alin. (2) din Legea nr. 69/2010?
 10. Care este valoarea totală a obligațiilor de natura datoriei publice actuale?
 11. Care este valoarea de referință a veniturilor proprii luate în calcul (media aritmetică a veniturilor proprii relativ constante  încasate în ultimii trei ani)?
 12. Care e plafonul de îndatorare publică locală a UAT Alba Iulia?
 13. Care sunt ratele scadente la fiecare obligație angajată (datorie directă sau garantată)?
 14. Care este valoarea totală a titlurilor de valoare emise în prezent de UAT Alba Iulia și care reprezintă titlurile datoriei publice actuale?
 15. Care este valoarea contractelor furnizor și a contractelor de leasing financiar care reprezintă datoria publică locală actuală?
 16. Care este valoarea biletelor la ordin avalizate  de UAT Alba Iulia?
 17. Care este gradul de dependență financiară a UAT Alba Iulia față  de bugetul de stat în 2020-2024?
 18. Care este procentul secțiunii de dezvoltare, respectiv de funcționare din bugetul UAT Alba Iulia pe anul 2023?
 19. Care este procentul investițiilor din bugetul UAT Alba Iulia pe 2023?
 20. Care este procentul subvențiilor pentru serviciile publice din bugetul UT Alba Iulia pe anul 2023?
 21. Care este excedentul bugetar al UAT Alba Iulia în anii bugetari 2020-2024 inclusiv?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]