AUR și-a lansat candidații pentru alegerile locale din județul Arad

Alianța pentru Unirea Românilor a prezentat vineri, 5 aprilie, candidații la alegerile locale din județul Arad.

Astfel, AUR l-a desemnat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean pe Florin Galiș, în timp ce candidatul la Primăria Municipiului Arad este Leontin Aslău.

Evenimentul a avut loc în prezența președintelui AUR, George Simion.

„Sunt tare bucuros că am reușit. M-au așteptat atâția oameni pe care trebuie să îi susținem în alegerile care vin pe nepusă masă, ilegal, neconstituțional, comasat, doar de frica AUR. Slavă lui Dumnezeu că am reușit să ajungem și să fim aici și pe repede înainte să avem candidați în marea majoritate a localităților din județul Arad unde scena politică, de peste 20 de ani, este arestată. La fel ca și în alte județe nu mai avem democrație, progres, evoluție. Au pus mâna în județul ăsta peneliștii, frații mai mici și mai proști ai pesediștilor, l-au lăsat pe Falcă până s-a plictisit, până s-a dus ca o sinecură grasă la Bruxelles. A plecat Falcă, l-a lăsat pe finul lui Coldea sau Coldea e finul lui, că aici sunt numai nași și fini la conducere”, a declarat George Simion, în cadrul evenimentului de lansare.

Președintele AUR a vorbit și despre așa zisa aderare la spațiul Schengen, care nu este decât o minciună grosolană adusă de PNL și PSD în campanie electorală.

„Veneam de la aeroportul, din Timișoara, spre Arad, am văzut aerul proaspăt, nu mai sunt camioane în vămi, am intrat în Schengen. Toată țara miroase frumos, e campanie electorală decalată, făcută în iunie, pentru că știau ce îi așteaptă: o mamă zdravănă de bătaie dată Partidului Comasat, nu de AUR, ci de poporul român, care prin AUR se răzbună pe cei care de 30 de ani distrug țara”, a adăugat George Simion.

Florin Galiș a declarat în discursul său ținut în fața celor prezenți:

”E un moment important pentru noi toți, nu doar pentru cei care sunt alături de mine. Acest moment trebuie să rămână unul memorabil, cel puțin pentru următorul ciclu politic. De ce mă aflu azi aici? Am să încep prin a vă propune un concept, la care să reflectați, foarte la modă și mulți în știți: voluntariat. Este acel tip de activitate care la finalul zilei îți dă o tihnă plăcută și o satisfacție că din capacitățile tale ai făcut un bine, un bine pentru care nu aștepți o răsplată. Am să augmentez acest concept, vorbind despre voluntariatul pentru Patrie. Care Patrie, o să spuneți unii dintre voi? Cea care ne vinde străinilor, cea care ne risipește resursele pe nimic, cea care ne alungă în lumea largă ca să câștigăm o pâine? Nu, am să vă răspund! Patria e cea în care v-ați născut și care indiferent de etnie e o a doua mamă pentru fiecare. Care e blândă, iertătoare, și care oricât de vitregită a fost în istorie, nu te-a adus pe lume într-o casă săracă. Cea care te primește cu drag oricând și de oriunde vii, care îți oblojește durerea și îți alină mintea înfierbântată!

Care Patrie, vei spune tu din nou? Cea care ne sufocă prin taxe, care ne tratează cu indolență și lipsă nu doar de respect, ba chiar de empatie atunci când avem orice problemă? Care ne lasă să murim cu zile în spitale și ne amenință că dacă ne educăm copiii în spiritul unei bune morale creștine, riscăm să îi pierdem, să ne fie luați? Cea în care elevii au ajuns să își bată profesorii?

Nu, am să vă răspund din nou! Aceea nu e Patria! Ci câte un Guvern sau altul, orânduiri trecătoare, dar perene prin apucături. Sunt oameni cățărați în scaunele puterii nu pentru a sluji, ci pentru a se preamări și a se îmbogăți. Nu e Patria aceea care purtând fața unor instituții reprezentate de oameni fără empatie și care nu înțeleg că fiind slujbaș la stat implică cel puțin atâtea obligații cât și drepturi. Nu, dragilor! Patria aceea care își iubește și își apără cetățenii, indiferent de naționalitatea lor și indiferent de condiția socială pe care o au, care înțelege că viața fiecărui român e prețioasă, care are blândețe și răbdare și realizează că nu doar cunoașterea înseamnă educație, ci și respectul. Respectul față de valorile perene ale țării, față de resursele naturale, față de patrimoniul cultural și față de cei mai în vârstă. Dar, Patria asta nu există, o să spuneți! Ba da, există! E acolo, așteaptă doar să o descoperim, să dăm la o parte praful și noroiul cu care este acoperită în momentul de față. Aste trebuie să facem noi! Nu vă lăsați păcăliți de retorica tâmpă a celor care ne acuză spunând că dacă îndemnăm românul să fie demn e un îndemn la ură! Nu vă lăsați manipulați de cei care vor să treacă în desuetudine cuvinte ca Dumnezeu, mama, patrie! Nu vă lăsați intimidați de cei care aleg să vă pună eticheta de extremiști, pentru că aveți și curajul, dar și responsabilitatea de a vă ridica în picioare pentru țara voastră.

Prieteni, am să merg până la capăt în această luptă, am să merg alături de voi și numai așa victoria poată să fie a noastră. Doar împreună!”, a declarat Florin Galiș, propunerea AUR pentru funcția de președinte al CJ Arad.

Acesta a mai adăugat:

”Dacă am să ajung prin voia electoratului și a lui Dumnezeu în fruntea CJ Arad mă angajez în fața voastră în primul rând că anumite lucruri trebuie să fie fundamental schimbate. La mai multă corectitudine mă angajez, la acces egal, la viziunea pentru dezvoltarea echitabilă. Mă angajez și la a face ceva mai puțin: la o mai mică implicare a politicului în viața de zi cu zi a oamenilor și subordonarea întregului spectru social și profesional unor decizii politice debile și abuzive, care au dus la decredibilizarea multor sisteme prin angajarea politrucilor în posturi pentru care nu au pregătire sau competență. Vă propun să spargem găștile care țin județul captiv de peste 20 de ani!”, a conchis Florin Galiș, candidatul AUR la funcția de președinte al CJ Arad.

Totodată, Leontin Aslău, candidatul AUR pentru funcția de primar al Aradului, a declarat:

”Să știți că sunt uneori certat de prieteni că vorbesc mult și le spun puțin. Vreau ca în această seară să vorbesc puțin și să vă spun tot. Am fost întrebat în ultima vreme ce îmi lipsește, de ce am făcut acest pas? Unii m-au întrebat dacă e vorba de ambiție politică, unii dacă e vorba de ambiție personală, generată de atacurile și abuzurile administrației locale, la care cred că am făcut față cu demnitate, reușind să nu intru în zona de derizoriu, într-o luptă de 20 de ani și cred că voi reuși să duc la capăt această luptă, cu această administrație care efectiv își bate joc de noi. Iubirea față de orașul și țara în care m-am născut! Cred că acesta este lucrul care m-a determinat să mă înscriu în această cursă”.

El a concluzionat:

”Doar prin vot reușim să ne eliberăm, doar prin vot, pe 9 iunie, reușim să îndepărtăm această clasă politică. Dumnezeu mi-a oferit uneltele cu care pot să fac o diferență semenilor mei și Dumnezeu îmi e martor că o voi face! Este o oportunitate istorică de a schimba cursul orașului nostru și este timpul să eliberăm Aradul!”, a spus Leontin Aslău.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru a prezenta candidații la alegerile din data de 9 iunie, a fost prezentă, luni seară, în Suceava, la Cetatea de scaun! Candidații AUR la alegerile europarlamentare, dar și la cele locale, alegeri comasate neconstituțional de frica AUR, au […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent duminică, 19 mai, la Baia Mare, în Maramureș, în cadrul Caravanei Patrioți în Europa, prin care AUR își prezintă candidații la alegerile din data de 9 iunie, a subliniat importanța acestor alegeri și diferențele dintre ceea […]
Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare. Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]