AUR: România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei la București

AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Ministerului Afacerilor Externe să răspundă ferm și neîntârziat Ambasadei Ucrainei la București, după ce misiunea diplomatică și-a permis să ceară efectuarea unei anchete ˝rapide și detaliate˝ pe teritoriul României.

Solicitarea Ambasadei vine după ce mass-media din țara noastră a prezentat o paradă tradițională ocazionată de Sărbătorile de Iarnă desfășurată în localitatea Berzunți, județul Bacău, în cadrul căreia erau portretizate în antiteză cele două tabere aflate în confruntare pe frontul din Ucraina.

Oricât de neinspirată, deplasată și nepotrivită cu momentul actual ar fi manifestarea localnicilor din Berzunți, tonul imperativ al diplomaților ucraineni este inacceptabil, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui stat obișnuit să calce în picioare drepturile și libertățile minorităților naționale.

România nu are nimic în comun cu sistemul de justiție ucrainean și nu se poate întoarce la tradiția anchetelor ˝rapide și detaliate˝ care au distrus destine, au despărțit familii și au deznaționalizat comunități întregi după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

5 Responses

  1. Draga partid AUR, cu respect va spune un simplu membru ca, nu e de datoria Ambasadei Ucrainei sa ceara anchete “rapide si detaliate”, dar nici sa luam in deradere un razboi care este langa granițele noastre, si sa acceptam o parodiere a unui lucru atat de grav. Puteau parodia orice altceva, poate chiar clasa politica românească, criza economica, pandemia, dar, nu un lucru care azi se desfășoară aproape de noi, care afectează in primul rand oamenii sarmani pentru ca cei bogati au plecat demult din Ucraina, care nu se termina si nu se va termina deoarece nimeni nu vrea sa cedeze teritoriul rusilor, care, fara sa vrem, ne afectează si pe noi ca si vecini din toate punctele de vedere, mai ales financiar.
    Anchetele trebuie facute de politie, nu de altcineva dar, daca o ambasada se autosesizeaza, nu e un lucru bun. Chiar daca România i-a ajutat in permanenta cu de toate în aceasta perioada, ei nu vor fi niciodată recunoscutori, asa cum nu au fost nici de-a lungul istoriei.
    Sângele apa nu se face, nici ei nu se dezic de caracterul pe care il au. Am remarcat ca sunt oameni destul de reci. Asa par. Si avem destui in orasul nostru găzduiți pe aici. Nu cunosc limba engleză, romana nici atat. Depinde de la om la om. Unii sunt mai maleabili.

  2. Politicienii romani au nevoie sa ceara retrocedarea teritoriilor pe care România le-a cedat forțat fostei URSS pentru a evita un război! Alipirea prin anexare a Bucovinei, Basarabiei si a republicii Moldova trebuie sa fie un scop patriotic al tuturor politicienilor!

  3. Romanii trebuie sa ceara ca România și Românii sa fie neutrii in războiul cu Ucraina. Nu vrem ca romanii nostrii sa moara în hoarde pentru un război care nu e al nostru. Nu vrem ca România sa fie bombardată și distrusă pentru un război al Ucrainei și al Americii. Romanii vor PACE. Avem destule probleme și fără război. Sa nu uităm cum Ucraina tratează Romanii din Basarabia.

  4. Romanii trebuie sa ceara ca România și Românii sa fie neutrii in războiul cu Ucraina. Nu vrem ca romanii nostrii sa moara în hoarde pentru un război care nu e al nostru. Nu vrem ca România sa fie bombardată și distrusă pentru un război al Ucrainei și al Americii. Romanii vor pace nu război. Avem destule probleme și fără război. Sa nu uităm cum Ucraina tratează Romanii din Basarabia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Simularea Evaluării Naționale arată încă o dată, dacă mai era nevoie, deficiențele sistemului de învățământ din România. Această „Românie educată” a lui Klaus Iohannis și cei în mâinile cărora a lăsat frâiele Educației. „România educată”, proiectul de suflet al președintelui Iohannis, este un eșec. Nu o […]
România continuă să fie țara contrastelor între cei care ne conduc vremelnic, care sunt niște îmbuibați în funcții publice, și între românii obișnuiți, care trăiesc cu grija zilei de mâine. În vreme ce președintele țării și foștii președinți, prim-miniștrii și miniștrii, alături de alți demnitari ai […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 27.02.2024 Obiectul întrebării: Controverse la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Priorități dubioase între salarii și protecția pădurilor Stimate domnule […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 27.02.2024 Obiectul întrebării: Amenzi drastice pentru poluarea din Capitală – Primăria este în vizorul Gărzii de Mediu Stimate domnule […]
Adresată: Ministerului Sănătății, domnului Ministru al Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, domnului Manager Feraru Ciprian Cosmin De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/02/2024 Obiectul întrebării: Dreptul pacientului […]
Adresată:  Doamnei Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/02/2024 Obiectul interpelării: consultanța financiară oferită de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu primăriilor din judeţ Stimată doamnă președinte, În calitate de […]