AUR: România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei la București

AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Ministerului Afacerilor Externe să răspundă ferm și neîntârziat Ambasadei Ucrainei la București, după ce misiunea diplomatică și-a permis să ceară efectuarea unei anchete ˝rapide și detaliate˝ pe teritoriul României.

Solicitarea Ambasadei vine după ce mass-media din țara noastră a prezentat o paradă tradițională ocazionată de Sărbătorile de Iarnă desfășurată în localitatea Berzunți, județul Bacău, în cadrul căreia erau portretizate în antiteză cele două tabere aflate în confruntare pe frontul din Ucraina.

Oricât de neinspirată, deplasată și nepotrivită cu momentul actual ar fi manifestarea localnicilor din Berzunți, tonul imperativ al diplomaților ucraineni este inacceptabil, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui stat obișnuit să calce în picioare drepturile și libertățile minorităților naționale.

România nu are nimic în comun cu sistemul de justiție ucrainean și nu se poate întoarce la tradiția anchetelor ˝rapide și detaliate˝ care au distrus destine, au despărțit familii și au deznaționalizat comunități întregi după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

5 Responses

  1. Draga partid AUR, cu respect va spune un simplu membru ca, nu e de datoria Ambasadei Ucrainei sa ceara anchete “rapide si detaliate”, dar nici sa luam in deradere un razboi care este langa granițele noastre, si sa acceptam o parodiere a unui lucru atat de grav. Puteau parodia orice altceva, poate chiar clasa politica românească, criza economica, pandemia, dar, nu un lucru care azi se desfășoară aproape de noi, care afectează in primul rand oamenii sarmani pentru ca cei bogati au plecat demult din Ucraina, care nu se termina si nu se va termina deoarece nimeni nu vrea sa cedeze teritoriul rusilor, care, fara sa vrem, ne afectează si pe noi ca si vecini din toate punctele de vedere, mai ales financiar.
    Anchetele trebuie facute de politie, nu de altcineva dar, daca o ambasada se autosesizeaza, nu e un lucru bun. Chiar daca România i-a ajutat in permanenta cu de toate în aceasta perioada, ei nu vor fi niciodată recunoscutori, asa cum nu au fost nici de-a lungul istoriei.
    Sângele apa nu se face, nici ei nu se dezic de caracterul pe care il au. Am remarcat ca sunt oameni destul de reci. Asa par. Si avem destui in orasul nostru găzduiți pe aici. Nu cunosc limba engleză, romana nici atat. Depinde de la om la om. Unii sunt mai maleabili.

  2. Politicienii romani au nevoie sa ceara retrocedarea teritoriilor pe care România le-a cedat forțat fostei URSS pentru a evita un război! Alipirea prin anexare a Bucovinei, Basarabiei si a republicii Moldova trebuie sa fie un scop patriotic al tuturor politicienilor!

  3. Romanii trebuie sa ceara ca România și Românii sa fie neutrii in războiul cu Ucraina. Nu vrem ca romanii nostrii sa moara în hoarde pentru un război care nu e al nostru. Nu vrem ca România sa fie bombardată și distrusă pentru un război al Ucrainei și al Americii. Romanii vor PACE. Avem destule probleme și fără război. Sa nu uităm cum Ucraina tratează Romanii din Basarabia.

  4. Romanii trebuie sa ceara ca România și Românii sa fie neutrii in războiul cu Ucraina. Nu vrem ca romanii nostrii sa moara în hoarde pentru un război care nu e al nostru. Nu vrem ca România sa fie bombardată și distrusă pentru un război al Ucrainei și al Americii. Romanii vor pace nu război. Avem destule probleme și fără război. Sa nu uităm cum Ucraina tratează Romanii din Basarabia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată „Lege pentru modificarea și […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (4) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (4) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm „Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 448/2006 […]
CĂTRE,                                       BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm „Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea […]
Către: Ministerul transporturilor și infrastructurii, domnului Ministru Sorin-Mihai GRINDEANU De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Demararea procedurii de transferare a 15 spitale și a 20 de policlinici din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților […]
Către: Ministerul Sănătății, domnului Ministru, prof. univ. Dr. Alexandru RAFILA De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR, circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Necesitatea construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în județul Iași Stimate domnule Ministru, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară din județul Iași, […]
George Simion, președintele AUR, a solicitat conducerii comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei să demareze lucrările acesteia în cel mai scurt timp, astfel încât cei responsabili să vină să ofere explicații în fața parlamentarilor cu privire la achizițiile din pandemie. „Tragem un […]