AUR are soluții pentru actuala criză economică!

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat luni, 7 august, în fața Guvernului României, o conferință de presă pe tema creșterii de taxe și impozite anunțate pentru perioada următoare de Executivul condus de Marcel Ciolacu.

Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, a declarat că nu există niciun fel de responsabilitate la nivel guvernamental, nu există niciun fel de viziune, nu există niciun fel de soluție și, mai ales, nu există nicio intenție de cooperare cu alte părți ale societății românești care sunt în stare să ofere soluții pentru actuala situație economică pe care guvernările de până acum au creat-o.

„Nu am auzit să suprataxeze sau măcar să impoziteze corect multinaționalele. Am auzit că Guvernul Ciolacu va lovi din nou în IMM-uri. Nu am auzit să taie în mod justificat din locurile de muncă date doar pe carnet de partid în administrația statului, ci am auzit că vor desființa locuri de muncă neocupate. (…) Ce ne așteaptă? În primul rând, vom reveni, din nou, la o masivă economie neagră, pentru că oamenii care produc vor trebui să supraviețuiască. Unii vor închide, alții vor intra în evaziune fiscală. Ce înseamnă asta vă dați seama și singuri. Este una dintre cele mai mari lovituri pe care le dă Guvernul Ciolacu încă de la început și o dovadă de „patriotism economic””, a spus Claudiu Târziu.

Potrivit liderului senatorilor AUR, Alianța pentru Unirea Românilor este „o parte a societății românești care poate să ofere soluții. Am făcut-o deja prin programul nostru de guvernare pe care l-am propus de acum două luni – este în dezbatere publică. Suntem gata să mergem la o discuție aplicată cu guvernul, cu specialiști din guvern, cu premierul Ciolacu și cu cine mai crede domnia sa de cuviință, pentru a le explica de ce măsurile noastre sunt cele corecte, de ce măsurile noastre sunt cele așteptate și nu cele pe care le preconizează domnia sa cu întregul Cabinet”.

„Așteptăm să fim invitați la o astfel de discuție. De altfel, noi am depus o propunere în acest sens în mod scris chiar astăzi și așteptăm să fim invitați la o discuție să găsim cele mai bune soluții pentru România, pentru că guvernul Ciolacu nu guvernează pentru PSD, nu guvernează pentru clienții lui politici, nu guvernează pentru multinaționale, guvernează pentru România și pentru români, sau cel puțin asta ar trebui să facă. Măcar să dea senzația de bună credință, dacă nu este de bună cuviință!”, a completat președintele CNC al AUR.

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a atras atenția că „panica reprezintă cuvântul care definește cel mai bine ceea ce se întâmplă în sectorul construcțiilor la acest moment. Statul român este un stat neserios, un stat mincinos”. „S-a promis mediului de afaceri că timp de 10 ani nu se vor modifica taxele pe zona de construcții. Pe baza acestei promisiuni s-au făcut angajări. S-au adus peste 100 de mii, spre exemplu, de cetățeni din afara țării. Sunt sute de mii de români care s-au întors din diaspora și care lucrează astăzi în sectorul construcțiilor, deoarece antreprenorii au putut să le ofere o salarizare mai bună. Astăzi aflăm că sunt contracte în derulare, publice și private, de miliarde de euro, dar că valoarea acestor contracte va trebui modificată. Sigur că în zona privată nimeni nu va accepta acest lucru, ceea ce înseamnă falimentul firmelor de construcții”, a spus liderul AUR.

Marius Lulea a anunțat că „împreună cu mediul de afaceri vom ataca în instanță această ordonanță și sperăm ca în cele din urmă să obținem anularea ei. Dar, la fel de bine, sperăm ca Marcel Ciolacu să accepte invitația noastră de a dialoga, deoarece soluția unei măsuri după ce deja efectele au existat nu o vedem ca fiind cea corectă. Trebuie să protejăm mediul de afaceri. Măsura este ilegală. Orice modificare la Codul fiscal trebuie să ajungă în Parlamentul României, să fie supusă dezbaterii publice și trebuie să aibă predictibilitate. Această condiție legală este foarte clară. Nu poate modifica taxele astăzi pentru 1 ianuarie 2024. Poate să se gândească peste 3 – 4 ani, atunci când nu vor mai fi la guvernare”.

La rândul său, Ramona Ioana Bruynseels, coordonator AUR, a declarat că lipsa de predictibilitate reprezintă „un defect de gândire, un defect de mentalitate în ceea ce privește oamenii din Guvernul României, care deși știu foarte clar ce așteaptă mediul de afaceri de la ei, respectiv să știe în avans ce taxe, ce măsuri de fiscalitate vor fi promovate de guvern, se încăpățânează să gândească la fel cum făceau acum 20 de ani”.

„Fac un apel la Guvernul României să înțeleagă că predictibilitatea, acea caracteristică ce este luată în considerare inclusiv pentru topurile internaționale, este în continuare o cerință a mediului de afaceri și este absolut necesară pentru a putea să îți desfășori activitatea să știi ce are în plan guvernul vis-a-vis de fiscalitate. Acest lucru nu se întâmplă în acest moment în România. Planurile de afaceri, bugetele oamenilor de afaceri și ale firmelor din România sunt lovite acum în plin”, a spus coordonatorul AUR.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
           Cotidianul Haaretz a publicat în ediția de marți, 19 septembrie, un articol în care se afirmă că ministrul român de externe a refuzat să se întâlnească cu Eli Cohen, ministrul de externe al Israelului, după ce acesta ar fi legitimat și încurajat contactul ambasadorului statului […]
Adresată: Domnului Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ, membru al Comisiei pentru administrație publică Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul interpelării: gradul de absorbție al României din Fondul de Coeziune (UE) […]
Adresată: Doamnei Adriana Constantina COSTESCU, Director general al Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Revenire la […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Persoanele aparținând minorității române din Ucraina căzute […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul interpelării: Poliția din Cluj intervine într-un caz de furt de lemn ilegal: confiscare de 189 metri cubi […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul întrebării: Situație problematică privind defrișarea unei păduri pentru finalizarea autostrăzii Vestului Stimate domnule Ministru, O problemă birocratică […]