AUR a lansat Platforma de Merit

AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat, miercuri, 22 februarie, Platforma de Merit – un program de selecție și evaluare publică a candidaților și proiectelor politice ale partidului. Prin acest demers asumat, Alianța pentru Unirea Românilor devine primul partid care oferă alegătorilor posibilitatea de a participa în mod deschis la elaborarea unei strategii de guvernare.

Platforma de merit AUR este un concept destinat celor care au competența și determinarea de a-și promova ideile și viziunea asupra modului cum trebuie guvernată România. Așa cum și-a asumat încă de la început, Alianța pentru Unirea Românilor proiectează și susține un program de guvernare bazat pe un larg acord la nivel național asupra domeniilor strategice.

România de mâine nu poate fi un produs de laborator și nici rodul unui proiect personal sau de grup restrâns. Provocările pe care le avem înaintea noastră cer determinare, consecvență și competență. Nimic din ceea ce suntem chemați să construim sau să reparăm astăzi nu are termen de realizare la dimensiunea unui mandat parlamentar. Perpetuarea unui sistem bazat pe schimbarea de la zero odată cu alternanța la putere ar însemna distrugerea programată a României. Platforma de merit este conceptul care scoate la suprafață valorile, oferă o tribună de exprimare celor mai valoroși români și sintetizează proiecțiile de dezvoltare a societății.

Concret, Platforma de merit este o interfață web ce poate fi accesată pe siteul Alianței pentru Unirea Românilor la adresa https://partidulaur.ro/platforma-de-merit/. Vizitatorii au posibilitatea de a propune idei sau proiecte, dar și de a candida sau de a recomanda persoane care întrunesc toate calitățile cerute de o funcție publică. O echipă de specialiști din cadrul partidului va evalua fiecare propunere și va adăuga cele mai inspirate recomandări la proiectul de guvernare AUR.

Antreprenorul și omul de televiziune Mugur Mihăescu este promotorul Platformei de merit și coordonatorul echipei care a elaborat strategia de implementare a proiectului. Mihăescu s-a alăturat echipei AUR încă din decembrie 2022 și a susținut cu hotărâre schimbarea procesului de evaluare și decizie în politica românească.

”În luna iunie vă vom pune la dispoziție, tot pe platforma de merit, draftul de program de guvernare care va fi, de asemenea, open source. Acest draft de guvernare open-source prin care noi dorim ca fiecare dintre voi să se implice în programul de guvernare, așa cum crede fiecare că trebuie să-i funcționeze domeniul în care activează. Veniți cu soluții, ca la Wikipedia. Veniți cu soluții, veniți cu propuneri. Nu veniți cu critici, pentru că nu avem ce să facem cu critici într-un program de guvernare. Veniți breslele cu soluții, veniți breslele cu propuneri pe care noi să le introducem în acest program de guvernare, în acest draft. Iar varianta finală va fi un program de guvernare făcut de români pentru români. Platforma de Merit, și cu asta închei, reprezintă ultima șansă de a alege între Românie și colonie”, a mai adăugat acesta.

7 Responses

 1. Vreau România mea ,țara noastră.
  Vreau să candidez pentru România copiilor noștrii, urmașii noștrii .
  Vreau România industrializată și o economie puternică și o infrastructură rutieră cu autostrăzi, trenuri de mare viteză și sigure.
  Vreau România fără coaliția de azi care au trădat “Neamul Românesc “.

  • Sunt expert în comunicare și public Relations, cu specializarea marketing electoral. Abilitățile pe care le am în zona comunicării evidențiază gestionarea crizelor de comunicare.
   Conceptul pe care îmi doresc să-l pun în valoare pe această platformă este PRODUCȚIA.
   Așadar, cred cu fermitate în:
   1. România are nevoie de organizarea industriei și a agriculturii, pentru a redescoperi producția.
   2.Este necesară o restructurare a politicii financiare, a educației financiare, și a educației astfel ca toți cei au dorință și dragoste de carte să poată studia în țară.
   3. Locurile de muncă din servicii și sfera serviciilor din toată industria să fie repuse în valoare prin școlile tehnice.
   4. Cei care sunt parte integrantă a mașinăriei de vot a partidelor aflate la guvernare și care primesc ajutoare sociale, reintegrați în activități cotidiene necesare societății ( activități a muncii necalificate din construcții, servicii de salubritate, reciclare ).
   5. Cei din administrația locală și din administrația centrală care sunt membrii de partid, indiferent de vârstă, să fie restructurați, pentru că vor face în continuare jocul membrilor de partid, care le dirijează destinele, acceptând zona de confort în care sunt acum.
   6. Criteriile de competență să fie dezbătute în public ( fără restricții ).
   C.V. -urile celor care coordonează departamentele din ministere analizate de profesioniști în domeniile în care sunt competenți și care vor fi de asemeni verificați.
   7. Relațiile publice, ale structurilor mediatice, să își exercite altfel capacitatea de informare reală a societății civile
   8. Aparatul mediatic existent, să fie ridicat ca fiind a patra putere în stat, și toți cei care au făcut poliție politică să fie trecuți pe lista rușinii.
   9. Legea Lustrației, să fie pusă în practică.
   10. Fiecare membru al AUR, să participe activ prin aducerea de noi concepte de reorganizare și restructurare în propria organizație din care face parte.
   11. Promovăm competența, pe baza criteriilor de competență;
   P.S.
   În situația în care aveți nevoie de știință și expertiza mea în domeniul comunicării, mă
   puteți contacta, oricând și voi fi prezent.

 2. Buna ziua nu cred că atunci cînd vrei sa guvernezi pentru poporul tău nu cred că soluțiile nu vin .CINE VREA SA FACA ISTORIE VA FI POMENIT DE OAMENI .SI VA FI PRIMIT DE DUMNEZEU CA UN REGE.DACA NU VA MURI LA FEL CA UN OM DIN STRADA

 3. Meritocratia trebuie sa suprime idiocratia ,lipsa de cultura si lipsa respectului fata de munca ! “Mens sana in corpore sano” Minte sanatoasa in corp sanatos ! Aceasta implica invatamantul ca sanatate mentala si agricultura pentru un organism sanatos. Romania este o tara a creativitatii, inteligentei ,o pepiniera de minti stralucite dar si o tara “eminamente agricola”- Mihail Kogalniceanu !

 4. Ok.Sa fim uniți pentru ce se mai poate salva din această țară foarte valoroasă.Eu vreau să mă implic ,că copii și cei ce ne vor urma să ne moștenească.Va mulțumesc.

 5. Vă salut cu respect. Am tot urmărit activitate celor din AUR Hunedoara în ultima perioadă.Am realizat că aveți candidatul ideal pentru primăria Deva, mai exact Tiberiu Claudiu Barstan! Vă rog să luați in serios propunerea mea și vă garantez că acest domn este OMUL potrivit. Salutări lui George..mult respect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, 2 decembrie, Congresul Extraordinar al partidului în cadrul căruia au fost adoptate o serie de rezoluții și au fost completate structurile de conducere ale partidului. La eveniment au participat 555 de delegați din toate județele țării. În cadrul […]
Pe 1 decembrie 2019 apărea pe scena politică din România o mișcare ce avea să schimbe cu totul peisajul politic, o mișcare ce avea să dea o nouă speranță românilor: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Astăzi, la patru ani distanță, AUR a celebrat acest moment festiv […]
Peste 10.000 de români din toate colțurile țării au participat de 1 decembrie la Marșul Unirii organizat de AUR și George Simion la Alba Iulia. La ora 8:00 a ajuns în gara din Alba Iulia trenul Unirii cu sute de români care și-au dorit să participe […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București a mers cu Trenul Unirii, un proiect inedit al partidului pentru  a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire.  Acest demers reflectă poziția sa în angajamentul pe care AUR îl are pentru […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat joi, 30 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea, lista pe care o propune pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. AUR propune o listă compusă din profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România. Președintele AUR, George Simion, a declarat celor peste […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat, în cadrul unui eveniment organizat la Râmnicu Vâlcea, candidatul pentru primăria municipiului în persoana omului de afaceri vâlcean, Vicențiu Mocanu. La evenimentul de la Râmnicu Vâlcea au fost prezenți președintele AUR, George Simion, președintele Consiliului Național de Conducere al […]