Aproape 1.000 de oameni au beneficiat de Caravana Medicală AUR în Satu Mare. Continuăm să facem bine România | VIDEO

Caravana Medicală AUR

Caravana Medicală AUR și-a încheiat duminică seară misiunea pentru sănătate și solidaritate în Satu Mare, încă un județ în care a făcut bine României, aproximativ 1.000 de persoane beneficiind de serviciile medicale gratuite oferite de aceasta.

Aproape 1.000 de oameni au beneficiat de Caravana Medicală AUR în Satu Mare, județ în care și-a încheiat duminică seară misiunea.

Dotată cu echipamente medicale de ultimă generație și condusă de o echipă dedicată de profesioniști din domeniul sănătății, Caravana Medicală oferă o gamă largă de servicii medicale precum: consultații de specialitate în domenii precum pediatrie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie, testări și analize medicale esențiale pentru diagnosticarea precoce a diverselor afecțiuni, programe de educație pentru sănătate, destinate prevenirii bolilor și promovării unui stil de viață sănătos, dar și suport psihologic, oferind un sprijin esențial pentru sănătatea mintală a comunităților.

Caravana Medicală nu este doar despre servicii medicale! Este despre construirea unei comunități și suport reciproc. Prin implicarea voluntarilor și a partenerilor din sectorul privat și public, proiectul reprezintă un exemplu viu al modului în care colaborarea poate genera schimbări pozitive, tangibile, în viețile oamenilor.

Impactul său se măsoară nu doar în numărul de consultații oferite sau boli diagnosticate, ci și în zâmbetele redăruite și în speranțele reînviate. Caravana Medicală este o mărturie a angajamentului față de binele comun, demonstrând că, împreună, putem face o diferență semnificativă în sănătatea și bunăstarea societății noastre.

Mărturie stau atât declarațiile voluntarilor din cadrul proiectului, acești eroi moderni, înarmați cu pasiune, cunoștințe și dedicare, cât și în cele ale oamenilor care se bucură că, într-un final, cineva își întoarce privirea și către ei după ani de așteptări în zadar avute de la un sistem căpușat de interesele meschine ale celor aflați la putere.

”Este o activitate inedită pentru că este strict în zona rurală, departe de comunitățile urbane, acolo unde oamenii au un acces dificil la serviciile de sănătate”, a declarat în județul Satu Mare doctorul Oana Macarie, unul dintre voluntarii acestui proiect.

”Am venit pentru a ajuta cât mai mulți oameni, știind că nu există un centru de permanență, un spital în localitate. Foarte mulți oameni au cerut ajutor cabinetului de oftalmologie, cabinetului de analize și cel pentru EKG”, spune un alt voluntar implicat în proiectul Caravana Medicală.

”Este nevoie măcar de un centru de permanență, 24 din 24 de ore, pentru că sunt bătrâni care nu se pot deplasa, bătrâni care nu au pe nimeni să îi ajute și este mai dificil pentru ei. Sunt oameni care își fac foarte rar sau deloc vizitele medicale, cele uzuale. În localitățile unde distanța este mai mare de 60 de kilometri trebuie să existe centre de permanență pentru că în momentul în care se sună la 112, ambulanța face mult până ajunge la pacient!”.

Caravana Medicală AUR își continuă traseul în județul Maramureș și va ajunge zilele acestea, între 25 și 30 martie, în Copalnic -Mănăștur – Poienile de sub Munte – Săcel.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

“Polemică mare ieri pe internet, după ce un lector al universității București, bărbat, a venit la muncă îmbrăcat în haine de femeie. Românii au reacționat așa cum ar fi reacționat oricare alt om normal la cap, exprimându-și dezgustul si nedumerirea in privința acestui cadru didactic. Dar […]
„Un nou caz revoltător de abuz și neglijență a ieșit la lumină în județul Neamț, dezvăluind condițiile inumane din Centrul de Abilitare și Reabilitare „Casa Colibri” din Războieni. Saltele și haine murdare, fecale pe pereți și mâncare neadecvată sunt doar câteva dintre neregulile descoperite recent. Această […]
După ore îndelungate de discuții cu reprezentanții autorităților locale britanice, la care au luat parte și parlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Gheorghe Adrian Cătană, copiii familiei de români care au fost luați din sânul familiei se întorc acasă. Antonio Andrușceac este deputat, dar și specialist în […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]