Andrei Hangan – Întrebare parlamentară – Alarmă în Ilfov: Păduri devastate și legea pentru protejarea lor blocată

Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

De către:  Senator Andrei HANGAN

Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Şedința Senatului din data de: 12.12.2023

Obiectul întrebării: Alarmă în Ilfov: Păduri devastate și legea pentru protejarea lor blocată

Stimate domnule Ministru,

Pădurile din Ilfov se confruntă cu un adevărat dezastru, cu sute de arbori sănătoși tăiați și depozitați la marginea potecilor. Această situație îngrijorătoare survine în contextul în care legea destinată protejării pădurilor din proximitatea Bucureștiului a fost blocată în Camera Deputaților. Oamenii sunt afectați și dezamăgiți, iar impactul asupra mediului este semnificativ.

În plină minivacanță de 1 Decembrie, dezvăluirile privind defrișările masive din pădurile din Ilfov au stârnit îngrijorare și revoltă în comunitate. Sute de arbori sănătoși au fost doborâți, iar peisajul dezolant afectează atât mediul înconjurător, cât și starea de spirit a localnicilor.

Proiectul „Centura Verde”, care urmărește protejarea pădurilor din Ilfov și impune un cadru legal pentru accesul populației în aceste zone, a fost aprobat de Senat, dar se confruntă cu dificultăți în Camera Deputaților, această inițiativă trezind interes și sprijin, însă blocarea sa ridică întrebări cu privire la angajamentul real față de protejarea mediului și la respectarea voinței cetățenilor care susțin proiectul.

Este extrem de dezamăgitor să vedem o astfel de distrugere a pădurilor sănătoase din Ilfov, cu atât mai mult cu cât există inițiative și proiecte aprobate pentru protejarea acestora.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

– În ce măsură Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor poate oferi clarificări privind motivele blocajului proiectului “Centura Verde”? Există planuri pentru deblocarea rapidă a acestei inițiative cruciale?

– Cum evaluează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor impactul defrișărilor masive asupra mediului în Ilfov și care sunt măsurile imediate luate pentru stoparea acestora și sancționarea celor responsabili?

– Cum își asumă Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor responsabilitatea de a proteja mediul și de a promova proiecte precum “Centura Verde”? Există un plan concret pentru consolidarea eforturilor în direcția protejării pădurilor?

– În ce măsură încurajează ministerul pe care îl conduceți participarea cetățenilor la protejarea mediului și la procesul decizional referitor la proiecte de amploare precum “Centura Verde”?

– Cum va colabora ministerul pe care îl conduceți cu organizațiile non-guvernamentale și cu comunitatea locală pentru a întări eforturile de protejare a pădurilor și de implementare a proiectelor care vizează această protecție?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]