Andrei Hangan – Întrebare parlamentară – Alarmă în Ilfov: Păduri devastate și legea pentru protejarea lor blocată

Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

De către:  Senator Andrei HANGAN

Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Şedința Senatului din data de: 12.12.2023

Obiectul întrebării: Alarmă în Ilfov: Păduri devastate și legea pentru protejarea lor blocată

Stimate domnule Ministru,

Pădurile din Ilfov se confruntă cu un adevărat dezastru, cu sute de arbori sănătoși tăiați și depozitați la marginea potecilor. Această situație îngrijorătoare survine în contextul în care legea destinată protejării pădurilor din proximitatea Bucureștiului a fost blocată în Camera Deputaților. Oamenii sunt afectați și dezamăgiți, iar impactul asupra mediului este semnificativ.

În plină minivacanță de 1 Decembrie, dezvăluirile privind defrișările masive din pădurile din Ilfov au stârnit îngrijorare și revoltă în comunitate. Sute de arbori sănătoși au fost doborâți, iar peisajul dezolant afectează atât mediul înconjurător, cât și starea de spirit a localnicilor.

Proiectul „Centura Verde”, care urmărește protejarea pădurilor din Ilfov și impune un cadru legal pentru accesul populației în aceste zone, a fost aprobat de Senat, dar se confruntă cu dificultăți în Camera Deputaților, această inițiativă trezind interes și sprijin, însă blocarea sa ridică întrebări cu privire la angajamentul real față de protejarea mediului și la respectarea voinței cetățenilor care susțin proiectul.

Este extrem de dezamăgitor să vedem o astfel de distrugere a pădurilor sănătoase din Ilfov, cu atât mai mult cu cât există inițiative și proiecte aprobate pentru protejarea acestora.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

– În ce măsură Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor poate oferi clarificări privind motivele blocajului proiectului “Centura Verde”? Există planuri pentru deblocarea rapidă a acestei inițiative cruciale?

– Cum evaluează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor impactul defrișărilor masive asupra mediului în Ilfov și care sunt măsurile imediate luate pentru stoparea acestora și sancționarea celor responsabili?

– Cum își asumă Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor responsabilitatea de a proteja mediul și de a promova proiecte precum “Centura Verde”? Există un plan concret pentru consolidarea eforturilor în direcția protejării pădurilor?

– În ce măsură încurajează ministerul pe care îl conduceți participarea cetățenilor la protejarea mediului și la procesul decizional referitor la proiecte de amploare precum “Centura Verde”?

– Cum va colabora ministerul pe care îl conduceți cu organizațiile non-guvernamentale și cu comunitatea locală pentru a întări eforturile de protejare a pădurilor și de implementare a proiectelor care vizează această protecție?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]