Andrei Hangan – Interpelare – Stadionul “Progresul” – un proiect în așteptare de șase ani

Adresată: Domnului Adrian-Ioan VEȘTEA, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

De către:  Senator Andrei HANGAN

Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Şedința Senatului din data de: 28.11.2023

Obiectul interpelării: Stadionul “Progresul” – un proiect în așteptare de șase ani

Stimate domnule Ministru,

Stadionul Progresul din Brăila se află într-un impas de peste șase ani, de când a fost lansat proiectul de reabilitare în parteneriat cu Federația Română de Fotbal. Cu multiple schimbări, întârzieri și neclarități, acest proiect a generat frustrare în rândul comunității și al consilierilor locali.

Inițiat în 2017 cu buget aprobat, proiectul de reabilitare a Stadionului Progresul a întâmpinat dificultăți semnificative. Deși s-au aprobat sume considerabile și s-au făcut modificări la nivel de autorizații, stadionul nu a fost finalizat în termenul prevăzut inițial de 18 luni.

Primăria Brăila a justificat întârzierea prin condițiile meteo nefavorabile, dar faptul că au trecut deja 27 de luni și lucrările nu sunt finalizate ridică semne de întrebare cu privire la gestionarea proiectului și respectarea termenelor.

Este dezamăgitor, domnule ministru, să vedem că un proiect de importanță locală și națională întâmpină atât de multe dificultăți și întârzieri. Este esențial să existe transparență și răspunsuri clare pentru comunitate cu privire la stadiul real al lucrărilor și motivele întârzierilor.

Pe această cale, consider imperios necesară implicarea dumneavoastră, în calitate de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru finalizarea acestui proiect atât de important pentru comunitatea locală din Brăila.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

– Care au fost motivele care au stat la baza înlocuirii autorizației de construcție, întrucât termenul valabilității se modifică în 25.02.2022, comparativ cu cel inițial de 28.05.2021? Cum justifică legal acest fapt ministerul pe care dumneavoastră îl conduceți?

– Ce mecanism eficient de aplicare a penalizărior către firma de antrepriză adoptă Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru întârzierea lucrărilor la proiectul mai sus-menționat? Care sunt sumele penalizate până în prezent și cum sunt gestionate aceste fonduri?

– Care sunt măsurile concrete pe care ministerul pe care îl aveți în subordine le ia pentu a asigura respectarea termenelor și finalizarea lucrărilor la Stadionul Progresul? Existp planuri de intervenție în cazul intârzierilor persistente?

– În ce măsură monitorizează ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației impactul întârzierilor proiectului asupra comunității locale?

– Care este rolul și implicarea directă a ministerului pe care îl conduceți în proiecte de infrastructură locală de importanță națională, precum reabilitarea Stadionului Progresul, și cum se asigură conformitatea cu standardele și termenele stabilite?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]