Andrei Hangan – Interpelare – Stadionul “Progresul” – un proiect în așteptare de șase ani

Adresată: Domnului Adrian-Ioan VEȘTEA, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

De către:  Senator Andrei HANGAN

Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Şedința Senatului din data de: 28.11.2023

Obiectul interpelării: Stadionul “Progresul” – un proiect în așteptare de șase ani

Stimate domnule Ministru,

Stadionul Progresul din Brăila se află într-un impas de peste șase ani, de când a fost lansat proiectul de reabilitare în parteneriat cu Federația Română de Fotbal. Cu multiple schimbări, întârzieri și neclarități, acest proiect a generat frustrare în rândul comunității și al consilierilor locali.

Inițiat în 2017 cu buget aprobat, proiectul de reabilitare a Stadionului Progresul a întâmpinat dificultăți semnificative. Deși s-au aprobat sume considerabile și s-au făcut modificări la nivel de autorizații, stadionul nu a fost finalizat în termenul prevăzut inițial de 18 luni.

Primăria Brăila a justificat întârzierea prin condițiile meteo nefavorabile, dar faptul că au trecut deja 27 de luni și lucrările nu sunt finalizate ridică semne de întrebare cu privire la gestionarea proiectului și respectarea termenelor.

Este dezamăgitor, domnule ministru, să vedem că un proiect de importanță locală și națională întâmpină atât de multe dificultăți și întârzieri. Este esențial să existe transparență și răspunsuri clare pentru comunitate cu privire la stadiul real al lucrărilor și motivele întârzierilor.

Pe această cale, consider imperios necesară implicarea dumneavoastră, în calitate de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru finalizarea acestui proiect atât de important pentru comunitatea locală din Brăila.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

– Care au fost motivele care au stat la baza înlocuirii autorizației de construcție, întrucât termenul valabilității se modifică în 25.02.2022, comparativ cu cel inițial de 28.05.2021? Cum justifică legal acest fapt ministerul pe care dumneavoastră îl conduceți?

– Ce mecanism eficient de aplicare a penalizărior către firma de antrepriză adoptă Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru întârzierea lucrărilor la proiectul mai sus-menționat? Care sunt sumele penalizate până în prezent și cum sunt gestionate aceste fonduri?

– Care sunt măsurile concrete pe care ministerul pe care îl aveți în subordine le ia pentu a asigura respectarea termenelor și finalizarea lucrărilor la Stadionul Progresul? Existp planuri de intervenție în cazul intârzierilor persistente?

– În ce măsură monitorizează ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației impactul întârzierilor proiectului asupra comunității locale?

– Care este rolul și implicarea directă a ministerului pe care îl conduceți în proiecte de infrastructură locală de importanță națională, precum reabilitarea Stadionului Progresul, și cum se asigură conformitatea cu standardele și termenele stabilite?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent duminică, 19 mai, la Baia Mare, în Maramureș, în cadrul Caravanei Patrioți în Europa, prin care AUR își prezintă candidații la alegerile din data de 9 iunie, a subliniat importanța acestor alegeri și diferențele dintre ceea […]
Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare. Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]