Andrei Hangan – Declarație politică – Realitatea crudă a guvernării actuale: când promisiunile electorale devin utopii

De către: Senator Andrei HANGAN   

Circumscripția electorală: nr. 9  – Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Ședința Senatului din data de: 20.09.2023

Realitatea crudă a guvernării actuale: când promisiunile electorale devin utopii

Stimați colegi,

          Astăzi, în fața Plenului Senatului României, mă adresez cu o dezamăgire profundă în inima mea, dar și în inimile multor români care au așteptat cu speranță că promisiunile electorale să devină realitate. Cu toate acestea, ceea ce vedem acum este departe de obiectivele și așteptările noastre. Este timpul să vorbim despre realitatea crudă a guvernării actuale și despre consecințele nefaste ale deciziilor politice iresponsabile.

Poveștile cu iz electoral, prezentate cu mândrie la televizor de premierul României, par să se topească precum zăpada la soare atunci când vine vorba de a face față responsabilităților și de a onora cu adevărat cuvintele rostite în campanie. Ne apropiem de termenele limită, iar realitatea este că prețurile la carburanți și alimente cresc din ce în ce mai mult, iar facturile la încălzire ne pândesc ca o amenințare iminentă. Românii se confruntă cu o realitate necruțătoare și dureroasă: politrucii aflați în fruntea acestei coaliții de guvernare sunt repetenți la economie.

Ne punem întrebarea, stimată coaliție de guvernare: cât timp veți mai continua să-i păcăliți pe români cu promisiuni goale și cu iluzii politice? Este timpul să recunoaștem că guvernarea voastră este o dezamăgire colosală pentru cei pe care pretindeți că-i reprezentați. Graba cu care premierul dorește să arunce povara fiscală asupra umerilor companiilor românești arată un cinism politic fără margini și o impostură evidentă.

Firmele românești, care nu doar că susțin economia țării, dar și oferă locuri de muncă pentru milioane de români, sunt supuse unui tratament nedrept și iresponsabil. Aceste companii sunt adevărații eroi ai economiei românești, dar sunt puși în jug pentru a nu deranja marile companii multinaționale, care par să aibă o imunitate specială în fața oricărei coaliții de guvernare.

Este inacceptabil să vedem că, în timp ce firmele românești plătesc taxe și impozite peste taxe, marile corporații străine beneficiază de avantaje fiscale nejustificate. Această inegalitate flagrantă este o palmă dureroasă pentru fiecare antreprenor român și pentru fiecare angajat. Este timpul să punem capăt acestei nedreptăți și să ne concentrăm pe sprijinirea industriei autohtone și a economiei românești.

Nu putem să trecem cu vederea faptul că, în timp ce cetățenii noștri se zbat într-o mare de dificultăți financiare, guvernarea actuală aruncă în aer orice urmă de responsabilitate fiscală. De fiecare dată când politicienii trec cu vederea nevoile reale ale românilor și se concentrează asupra propriilor lor interese sau asupra intereselor unor grupuri privilegiate, poporul este cel care suferă.

Suntem aici în Parlament nu pentru a ne ascunde în spatele discursurilor politice goale sau pentru a perpetua practici corupte, ci pentru a servi cu devotament poporul român.

În concluzie, dragi cetățeni, nu trebuie să vă învăluie iluziile și promisiunile electorale! Coaliția ar trebui să se concentreze pe acțiuni concrete, care să aducă beneficii reale românilor.

Vine timpul să punem capăt imposturii și să onorăm cu adevărat încrederea pe care poporul ne-a acordat-o, nouă, celor din AUR. Aceasta este misiunea noastră, și trebuie să o îndeplinim cu demnitate și responsabilitate.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Forumul Aleșilor Locali cu tema „Redefinirea Administrației Publice locale – Eficiență, Transparență, Inovație” a reunit la Palatul Parlamentului aleși locali de la toate partidele din România, invitați străini și specialiști în domeniul administrației publice. Acest forum a fost conceput ca o platformă de dezbatere extinsă și […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat joi, 07 decembrie 2023, dezbaterea cu tema „România – placă turnantă a transporturilor europene”. Perspectiva suveranistă asupra transporturilor din România pune accentul pe promovarea intereselor naționale și asigurarea suveranității și securității statului în domeniul transporturilor. Alături de specialiști în […]
Guvernul Ciolacu își dă încă o dată testul incompetenței. Prin draftul de ordonanță de urgență care a apărut în spațiul public vedem că Guvernul PSD-PNL pregătește un atac distructiv la adresa educației din România. Marcel Ciolacu se pregătește să taie finanțarea de 15% din Bugetul General […]
După ce a acordat burse de merit pentru elevii cu medii 2 și 3, doamna Deca nu s-a oprit aici cu masacrarea educației copiilor noștri! Pentru doamna Deca, rezultatele catastrofale de la testele PISA sunt motiv de optimism, deoarece de pe ultimul loc am „avansat” pe […]
Deputatul AUR, Dan Tanasă, a criticat declarațiile pe care președintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a făcut în Statele Unite ale Americii, subliniind că, în vreme ce românii celebrau Ziua Națională, liderul UDMR arunca din nou cu venin și noroi în statul român. „Zilele trecute, în timp ce […]
Președintele AUR, George Simion, a atras atenția că actualul Guvern PSD – PNL nu reușește să aibă grijă de copiii României. Acesta a precizat că Programul „Cornul și Laptele” nu funcționează în mare majoritate din județele țării din cauză că nu sunt bani. De asemenea, pentru […]