Andrei Hangan – Declarație politică – Invazia Rusiei trebuie oprită!

De către: Senator Andrei HANGAN   

Circumscripția electorală: nr. 9  – Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Ședința Senatului din data de: 02.03.2022

Invazia Rusiei trebuie oprită!

Asistăm, în aceste zile, la dezmembrarea celui de-al doilea stat din Europa, ca suprafață. Un stat unde trăiesc aproximativ 45 de milioane de oameni este supus unei agresiuni fără precedent în Europa ultimelor decenii.

Astfel, Rusia continuă să ne șocheze pe zi ce trece, iar acțiunile președintelui sunt inumane și deloc justificate anului în care trăim.

După cum bine știm, pe 24 februarie, Federația Rusă a atacat Ucraina pe întreg perimetrul, rezultând în zeci de orașe bombardate cu rachete și oameni nevinovați uciși.

O situație de neacceptat anului 2022, în care Rusia este agresorul!

Chiar și cetățenii ruși, pe care președintele Rusiei pretinde ca îi protejează, sunt împotriva acestui război și protestează în zeci de orașe mari din Rusia.

Răspunsul tiranic la protestatarii ruși anti-război stârnește, în mod real, mai multe tulburări în rândul poporului rus, care va suporta consecințele acțiunilor nesăbuite.

Sancțiunile vor fi dezastruoase pentru statul rus!

          Dragi colegi, Rusia dă cărțile pe față. Acum, odată cu invazia Ucrainei, invazia anterioară a Georgiei și a Crimeei, conturează și ne prezintă o strategie clară pentru Rusia, de a recuceri zone cheie care au fost cândva deținute de Uniunea Sovietică. Astfel, se dorește refacerea acesteia.

Pe de altă parte, în schimbul renunțării Ucrainei la arsenalul nuclear pe care îl deținea după destrămarea URSS, Rusia s-a angajat, în 1994 – prin Memorandumul de la Budapesta – să respecte independența, suveranitatea și frontierele la zi ale Ucrainei. Astăzi, vedem cum acest tratat internațional este făcut bucăți.

 Această ticăloșie trebuie să aibă repercusiuni concrete!

 Uniunea Sovietică a eșuat cu mulți ani în urmă, iar lumea NU A UITAT brutalitatea acelui regim!

Am totuși un mesaj pentru cel care a creat acest haos: Oamenii lumii vor rezista la fiecare pas, iar acesta nu este un război, care poate fi câștigat de către Rusia, indiferent cât de puternic se crede a fi protagonistul.

Atât eu, cât și colegii mei din AUR, condamnăm ferm și categoric invazia militară a Rusiei în Ucraina. Ne preocupa și suntem îngrijorați de soarta tuturor locuitorilor din această țară, inclusiv de etnicii români.

Alianța pentru Unirea Românilor sprijină în totalitate orice acțiune, fie națională sau internațională, care vizează restaurarea dreptului internațional, cât și integritatea și suveranitatea teritorială a Ucrainei!

 Vreau să mă adresez președintelui Vladimir Putin: Oprește-te până nu e prea târziu!

De asemenea, doresc să adresez câteva cuvinte soldaților ucraineni și tuturor celor care își apăra țara, plini de curaj și patriotism, în aceste momente pline de încercări: Sunteți eroi!

Din nefericire, întotdeauna oamenii nevinovați mor în aceste vremuri de război, deși aceștia vor doar un singur lucru: să trăiască în pace, să aibă o locuință, să aibă hrană și să fie liniștiți.

De ce mereu acești oameni nevinovați trebuie să plătească costul teribil al propriei vieți pentru decizia unei singure persoane paranoice, care persistă în logica unor politici externe din trecut?

Este de neacceptat cum această impunere are loc folosind forța și violența, prin intermediul tancurilor și a rachetelor.

Din păcate, pare că nu se învață nimic din situațiile similare, întâmplate în trecut.

Moartea oamenilor nevinovați este o acțiune care trebuie, cu prioritate, EVITATĂ și CONDAMNATĂ la cel mai înalt nivel!

         

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]