Andrei Hangan – Declarație politică – Invazia Rusiei trebuie oprită!

De către: Senator Andrei HANGAN   

Circumscripția electorală: nr. 9  – Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Ședința Senatului din data de: 02.03.2022

Invazia Rusiei trebuie oprită!

Asistăm, în aceste zile, la dezmembrarea celui de-al doilea stat din Europa, ca suprafață. Un stat unde trăiesc aproximativ 45 de milioane de oameni este supus unei agresiuni fără precedent în Europa ultimelor decenii.

Astfel, Rusia continuă să ne șocheze pe zi ce trece, iar acțiunile președintelui sunt inumane și deloc justificate anului în care trăim.

După cum bine știm, pe 24 februarie, Federația Rusă a atacat Ucraina pe întreg perimetrul, rezultând în zeci de orașe bombardate cu rachete și oameni nevinovați uciși.

O situație de neacceptat anului 2022, în care Rusia este agresorul!

Chiar și cetățenii ruși, pe care președintele Rusiei pretinde ca îi protejează, sunt împotriva acestui război și protestează în zeci de orașe mari din Rusia.

Răspunsul tiranic la protestatarii ruși anti-război stârnește, în mod real, mai multe tulburări în rândul poporului rus, care va suporta consecințele acțiunilor nesăbuite.

Sancțiunile vor fi dezastruoase pentru statul rus!

          Dragi colegi, Rusia dă cărțile pe față. Acum, odată cu invazia Ucrainei, invazia anterioară a Georgiei și a Crimeei, conturează și ne prezintă o strategie clară pentru Rusia, de a recuceri zone cheie care au fost cândva deținute de Uniunea Sovietică. Astfel, se dorește refacerea acesteia.

Pe de altă parte, în schimbul renunțării Ucrainei la arsenalul nuclear pe care îl deținea după destrămarea URSS, Rusia s-a angajat, în 1994 – prin Memorandumul de la Budapesta – să respecte independența, suveranitatea și frontierele la zi ale Ucrainei. Astăzi, vedem cum acest tratat internațional este făcut bucăți.

 Această ticăloșie trebuie să aibă repercusiuni concrete!

 Uniunea Sovietică a eșuat cu mulți ani în urmă, iar lumea NU A UITAT brutalitatea acelui regim!

Am totuși un mesaj pentru cel care a creat acest haos: Oamenii lumii vor rezista la fiecare pas, iar acesta nu este un război, care poate fi câștigat de către Rusia, indiferent cât de puternic se crede a fi protagonistul.

Atât eu, cât și colegii mei din AUR, condamnăm ferm și categoric invazia militară a Rusiei în Ucraina. Ne preocupa și suntem îngrijorați de soarta tuturor locuitorilor din această țară, inclusiv de etnicii români.

Alianța pentru Unirea Românilor sprijină în totalitate orice acțiune, fie națională sau internațională, care vizează restaurarea dreptului internațional, cât și integritatea și suveranitatea teritorială a Ucrainei!

 Vreau să mă adresez președintelui Vladimir Putin: Oprește-te până nu e prea târziu!

De asemenea, doresc să adresez câteva cuvinte soldaților ucraineni și tuturor celor care își apăra țara, plini de curaj și patriotism, în aceste momente pline de încercări: Sunteți eroi!

Din nefericire, întotdeauna oamenii nevinovați mor în aceste vremuri de război, deși aceștia vor doar un singur lucru: să trăiască în pace, să aibă o locuință, să aibă hrană și să fie liniștiți.

De ce mereu acești oameni nevinovați trebuie să plătească costul teribil al propriei vieți pentru decizia unei singure persoane paranoice, care persistă în logica unor politici externe din trecut?

Este de neacceptat cum această impunere are loc folosind forța și violența, prin intermediul tancurilor și a rachetelor.

Din păcate, pare că nu se învață nimic din situațiile similare, întâmplate în trecut.

Moartea oamenilor nevinovați este o acțiune care trebuie, cu prioritate, EVITATĂ și CONDAMNATĂ la cel mai înalt nivel!

         

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]