Andrei Hangan – Declarație politică – Invazia Rusiei trebuie oprită!

De către: Senator Andrei HANGAN   

Circumscripția electorală: nr. 9  – Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Ședința Senatului din data de: 02.03.2022

Invazia Rusiei trebuie oprită!

Asistăm, în aceste zile, la dezmembrarea celui de-al doilea stat din Europa, ca suprafață. Un stat unde trăiesc aproximativ 45 de milioane de oameni este supus unei agresiuni fără precedent în Europa ultimelor decenii.

Astfel, Rusia continuă să ne șocheze pe zi ce trece, iar acțiunile președintelui sunt inumane și deloc justificate anului în care trăim.

După cum bine știm, pe 24 februarie, Federația Rusă a atacat Ucraina pe întreg perimetrul, rezultând în zeci de orașe bombardate cu rachete și oameni nevinovați uciși.

O situație de neacceptat anului 2022, în care Rusia este agresorul!

Chiar și cetățenii ruși, pe care președintele Rusiei pretinde ca îi protejează, sunt împotriva acestui război și protestează în zeci de orașe mari din Rusia.

Răspunsul tiranic la protestatarii ruși anti-război stârnește, în mod real, mai multe tulburări în rândul poporului rus, care va suporta consecințele acțiunilor nesăbuite.

Sancțiunile vor fi dezastruoase pentru statul rus!

          Dragi colegi, Rusia dă cărțile pe față. Acum, odată cu invazia Ucrainei, invazia anterioară a Georgiei și a Crimeei, conturează și ne prezintă o strategie clară pentru Rusia, de a recuceri zone cheie care au fost cândva deținute de Uniunea Sovietică. Astfel, se dorește refacerea acesteia.

Pe de altă parte, în schimbul renunțării Ucrainei la arsenalul nuclear pe care îl deținea după destrămarea URSS, Rusia s-a angajat, în 1994 – prin Memorandumul de la Budapesta – să respecte independența, suveranitatea și frontierele la zi ale Ucrainei. Astăzi, vedem cum acest tratat internațional este făcut bucăți.

 Această ticăloșie trebuie să aibă repercusiuni concrete!

 Uniunea Sovietică a eșuat cu mulți ani în urmă, iar lumea NU A UITAT brutalitatea acelui regim!

Am totuși un mesaj pentru cel care a creat acest haos: Oamenii lumii vor rezista la fiecare pas, iar acesta nu este un război, care poate fi câștigat de către Rusia, indiferent cât de puternic se crede a fi protagonistul.

Atât eu, cât și colegii mei din AUR, condamnăm ferm și categoric invazia militară a Rusiei în Ucraina. Ne preocupa și suntem îngrijorați de soarta tuturor locuitorilor din această țară, inclusiv de etnicii români.

Alianța pentru Unirea Românilor sprijină în totalitate orice acțiune, fie națională sau internațională, care vizează restaurarea dreptului internațional, cât și integritatea și suveranitatea teritorială a Ucrainei!

 Vreau să mă adresez președintelui Vladimir Putin: Oprește-te până nu e prea târziu!

De asemenea, doresc să adresez câteva cuvinte soldaților ucraineni și tuturor celor care își apăra țara, plini de curaj și patriotism, în aceste momente pline de încercări: Sunteți eroi!

Din nefericire, întotdeauna oamenii nevinovați mor în aceste vremuri de război, deși aceștia vor doar un singur lucru: să trăiască în pace, să aibă o locuință, să aibă hrană și să fie liniștiți.

De ce mereu acești oameni nevinovați trebuie să plătească costul teribil al propriei vieți pentru decizia unei singure persoane paranoice, care persistă în logica unor politici externe din trecut?

Este de neacceptat cum această impunere are loc folosind forța și violența, prin intermediul tancurilor și a rachetelor.

Din păcate, pare că nu se învață nimic din situațiile similare, întâmplate în trecut.

Moartea oamenilor nevinovați este o acțiune care trebuie, cu prioritate, EVITATĂ și CONDAMNATĂ la cel mai înalt nivel!

         

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a strâns la nivel național, precum și din diaspora, peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României. „Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis. Această campanie s-a bucurat de o largă susținere […]
Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]