Alin Coleșa, deputat AUR: Impostura unei guvernări trădătoare

Guvernarea Pic și Poc, guvernarea „răzgândiților”. Cam asta îți trece prin cap când vezi cum acționează actuala coaliție Nicu și Marcel. Mai grav este că această impostură ne costă pe noi cu vârf și îndesat, în vreme ce alții profită.

În momentul în care Marcel Ciolacu a anunțat măcelul fiscal s-a lăudat cu taxarea marilor companii. „Venim cu o nouă filosofie de taxare în cazul companiilor mari cu un impozit de minim 1% din cifra de afaceri, dar din care vom scădea investiţiile”, spunea Marcel Ciolacu pe 20 septembrie.

În realitate nu era vorba de 1% în privința companiilor, ci de o formulă care dădea sub 0,5% din cifra de afaceri. O nimica toată pentru PSD și Marcel!

O altă măsură promisă de guvernarea PSD-PNL era aceea a majorării accizei la băuturile cu zahăr.

Dar, Marcel Ciolacu și-a dat arama pe față și a anunțat, pe față, că impozitează cu o mână marile companii, dar le dă banii înapoi cu cealaltă, prin ajutoare de stat.

Ciolacu, într-o declarație făcută la Ploiești pe 4 octombrie, spune reprezentanților companiei Coca-Cola să stea liniștiți că taxa pe zahăr li „se va întoarce” sub formă de ajutor de stat: „De azi, am un gentlemen’s agreement cu conducerea Coca Cola România că toată supraimpozitarea se va întoarce către companie sub formă de ajutor de stat”.

Ce „gentlemen’s agreement” ai tu Marcele cu companiile străine pe banii românilor? Cum îți permiți tu să faci așa ceva?

Spuneam la conferința de presă a AUR că Ciolacu nu face decât să urmeze ordinele primite de la Banca Mondială, Comisia Europeană şi FMI. Acum, vedem că face și lobby pentru marile companii.

Marcele, vezi că e cam ilegală prostia pe care ai debitat-o, iar DNA e cu ochii pe voi, pesediștii!

Dar nu doar Ciolacu face concesii marilor companii. Colegul său de coaliție, Nicolae Ciucă, nu s-a lăsat mai prejos și s-a gândit să vină cu un proiect de lege de reducere a impozitelor pentru marile companii, chiar înainte de a intra în vigoare impozitul minim de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor.

Asta după ce, pe 8 august, Ciucă spunea despre impozitarea multinaționalelor: „Toți cei care fac profit în România să plătească taxe”.

Din toată reforma fiscală anunțată de PSD și PNL nu a mai rămas nimic! Singurii care au scăpat sunt marile companii și sinecurile din aparatul de stat. În rest, românii și mediul de afaceri autohton vor plăti pentru toate aceste măsuri fiscale nenorocite.

Noi, românii, suntem în situația în care companiile străine fac profit pe umerii noștri și iau banii de la noi, statul, la rândul lui, își acoperă incompetența bugetară jupuind pielea de pe noi, dar în loc să investească pentru un trai mai bun pentru români el dă bani marilor companii.

Marcele, spune drept: te-au certat stăpânii tăi din străinătate pentru că ai încercat să suprataxezi marile companii?

O întrebare către liderii PSD și PNL: dacă românii vor un „gentlemen’s agreement” cu actualul Guvern pentru ca impozitul pe care l-au plătit până acum să le fie restituit sub forma ajutorului de stat, unde ar trebui să se adreseze sau cu cine ar trebui să vorbească?

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]