Alin Coleșa, deputat AUR: Impostura unei guvernări trădătoare

Guvernarea Pic și Poc, guvernarea „răzgândiților”. Cam asta îți trece prin cap când vezi cum acționează actuala coaliție Nicu și Marcel. Mai grav este că această impostură ne costă pe noi cu vârf și îndesat, în vreme ce alții profită.

În momentul în care Marcel Ciolacu a anunțat măcelul fiscal s-a lăudat cu taxarea marilor companii. „Venim cu o nouă filosofie de taxare în cazul companiilor mari cu un impozit de minim 1% din cifra de afaceri, dar din care vom scădea investiţiile”, spunea Marcel Ciolacu pe 20 septembrie.

În realitate nu era vorba de 1% în privința companiilor, ci de o formulă care dădea sub 0,5% din cifra de afaceri. O nimica toată pentru PSD și Marcel!

O altă măsură promisă de guvernarea PSD-PNL era aceea a majorării accizei la băuturile cu zahăr.

Dar, Marcel Ciolacu și-a dat arama pe față și a anunțat, pe față, că impozitează cu o mână marile companii, dar le dă banii înapoi cu cealaltă, prin ajutoare de stat.

Ciolacu, într-o declarație făcută la Ploiești pe 4 octombrie, spune reprezentanților companiei Coca-Cola să stea liniștiți că taxa pe zahăr li „se va întoarce” sub formă de ajutor de stat: „De azi, am un gentlemen’s agreement cu conducerea Coca Cola România că toată supraimpozitarea se va întoarce către companie sub formă de ajutor de stat”.

Ce „gentlemen’s agreement” ai tu Marcele cu companiile străine pe banii românilor? Cum îți permiți tu să faci așa ceva?

Spuneam la conferința de presă a AUR că Ciolacu nu face decât să urmeze ordinele primite de la Banca Mondială, Comisia Europeană şi FMI. Acum, vedem că face și lobby pentru marile companii.

Marcele, vezi că e cam ilegală prostia pe care ai debitat-o, iar DNA e cu ochii pe voi, pesediștii!

Dar nu doar Ciolacu face concesii marilor companii. Colegul său de coaliție, Nicolae Ciucă, nu s-a lăsat mai prejos și s-a gândit să vină cu un proiect de lege de reducere a impozitelor pentru marile companii, chiar înainte de a intra în vigoare impozitul minim de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor.

Asta după ce, pe 8 august, Ciucă spunea despre impozitarea multinaționalelor: „Toți cei care fac profit în România să plătească taxe”.

Din toată reforma fiscală anunțată de PSD și PNL nu a mai rămas nimic! Singurii care au scăpat sunt marile companii și sinecurile din aparatul de stat. În rest, românii și mediul de afaceri autohton vor plăti pentru toate aceste măsuri fiscale nenorocite.

Noi, românii, suntem în situația în care companiile străine fac profit pe umerii noștri și iau banii de la noi, statul, la rândul lui, își acoperă incompetența bugetară jupuind pielea de pe noi, dar în loc să investească pentru un trai mai bun pentru români el dă bani marilor companii.

Marcele, spune drept: te-au certat stăpânii tăi din străinătate pentru că ai încercat să suprataxezi marile companii?

O întrebare către liderii PSD și PNL: dacă românii vor un „gentlemen’s agreement” cu actualul Guvern pentru ca impozitul pe care l-au plătit până acum să le fie restituit sub forma ajutorului de stat, unde ar trebui să se adreseze sau cu cine ar trebui să vorbească?

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Simularea Evaluării Naționale arată încă o dată, dacă mai era nevoie, deficiențele sistemului de învățământ din România. Această „Românie educată” a lui Klaus Iohannis și cei în mâinile cărora a lăsat frâiele Educației. „România educată”, proiectul de suflet al președintelui Iohannis, este un eșec. Nu o […]
România continuă să fie țara contrastelor între cei care ne conduc vremelnic, care sunt niște îmbuibați în funcții publice, și între românii obișnuiți, care trăiesc cu grija zilei de mâine. În vreme ce președintele țării și foștii președinți, prim-miniștrii și miniștrii, alături de alți demnitari ai […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 27.02.2024 Obiectul întrebării: Controverse la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Priorități dubioase între salarii și protecția pădurilor Stimate domnule […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 27.02.2024 Obiectul întrebării: Amenzi drastice pentru poluarea din Capitală – Primăria este în vizorul Gărzii de Mediu Stimate domnule […]
Adresată: Ministerului Sănătății, domnului Ministru al Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, domnului Manager Feraru Ciprian Cosmin De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/02/2024 Obiectul întrebării: Dreptul pacientului […]
Adresată:  Doamnei Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/02/2024 Obiectul interpelării: consultanța financiară oferită de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu primăriilor din judeţ Stimată doamnă președinte, În calitate de […]