Agenda Rozmarin – Femeia, Nucleu de Aur

Organizația de femei a Alianței pentru Unirea Românilor a organizat joi, 19 octombrie, evenimentul „Agenda Rozmarin – Femeia, Nucleu de Aur”. Cu această ocazie, AUR a pus accentul pe rolul femeii în societate. Astfel, în cadrul discuțiilor au fost dezbătute mai multe puncte de interes pentru societatea românească: sănătatea, femeia și munca, familia și, nu în ultimul rând, femeia și societatea.

Evenimentul a fost moderat de Ramona Ioana Bruynseels, președinta organizației de femei a AUR, cea care a punctat rolul esențial al femeii în și pentru societatea românească.

„Este o zi specială pentru noi pentru că Organizația de Femei a AUR face un pas în față și le spune românilor: „uitați-vă la noi!” Noi nu venim în fața voastră să ne dăm mari politicieni. Nu!  Noi venim în fața oamenilor în calitate de soții, mame, de piloni care duc pe umerii lor multe responsabilități. Venim în fața românilor ca oameni! Oameni care s-au săturat să vadă dezorganizare, dezordine, aripi frânte, oameni care s-au săturat să fie perdanți sau perdante. Ne-am săturat să ne reamintească faptul că la noi nu se poate.

Trebuie să înțeleagă domnii care conduc țara și care sunt mari bărbați de stat că se poate și la noi, doar că trebuie să vrem! Ne-am săturat! Vrem ca fetele și băieții noștri să fie egalii copiilor din Vest, să fie pregătiți pentru actuala luptă din piața muncii. Copiii noștri trebuie să fie altfel. Să crească într-o țară bine organizată. Vrem ca soții noștri să fie respectați, să fie demni, să își obțină rezultatele pentru care muncesc. (…) AUR nu dorește să își încheie agenda politică fără să asculte femeile, să le consulte și să le implice”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

Cu acest prilej, președintele AUR, George Simion, a transmis un mesaj ferm prin care a scos în evidență faptul că femeia este egală bărbatului, de multe ori chiar mai preformantă, și că societatea românească are mare nevoie de fiecare doamnă și domnișoară.

„Respingem din start ideea cotei de gen, care ar trebuie să le pună pe femei pe același loc cu bărbații. Nu avem nevoie de așa ceva, pentru că femeile sunt pe același loc cu bărbații! Nu sunt același lucru cu bărbații, de aceea suntem complementari și avem nevoie de voi în viețile noastre și de noi în ale voastre. Voi sunteți mult mai harnice, mult mai talentate, mult mai competente decât bărbații. Asta este constatarea mea personală. (…) Avem nevoie de mult mai multe doamne care să lupte cot la cot cu noi, care, din păcate, nu se regăsesc în număr mare la conducerea de vârf a României. Poate că de asta merge țara asta atât de rău. Pentru voi este de două ori mai greu. Pe lângă activitatea profesională sau pe scena publică, pe scena politică, voi aveți grijă și de casă, de familie, de copiii pe care trebuie să-i învățați să-și iubească țara de la cele mai fragede vârste.

Avem datoria, împreună, să schimbăm modelul existent până acum în ultimii 33 de ani de femeie în politică”, a punctat președintele AUR.

Pentru AUR, prezența femeii pe scena politică este imperativă, de aceea încurajăm și dorim să atragem cât mai multe femei în rândurile noastre, a căror voce trebuie auzită, dar mai ales ascultată.

Dezbaterile s-au încheiat cu îndemnul încurajator al ideii că numai împreună, bărbați și femei, pe bază de meritocrație putem schimba societatea românească în bine, începând de acum pentru 2024, atunci când vom guverna România.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]
Către: Domnul Ion-Marcel CIOLACU, Prim-ministrul RomânieiDe la:Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Renovarea Palatului Victoria Stimate domnule Prim-ministru, Având în vedere anunțul recent al Premierului Marcel Ciolacu privind planurile de reabilitare a Palatului Victoria, finanțate cu fonduri europene, exprimăm preocupare specială asupra […]