Agenda Rozmarin – Femeia, Nucleu de Aur

Organizația de femei a Alianței pentru Unirea Românilor a organizat joi, 19 octombrie, evenimentul „Agenda Rozmarin – Femeia, Nucleu de Aur”. Cu această ocazie, AUR a pus accentul pe rolul femeii în societate. Astfel, în cadrul discuțiilor au fost dezbătute mai multe puncte de interes pentru societatea românească: sănătatea, femeia și munca, familia și, nu în ultimul rând, femeia și societatea.

Evenimentul a fost moderat de Ramona Ioana Bruynseels, președinta organizației de femei a AUR, cea care a punctat rolul esențial al femeii în și pentru societatea românească.

„Este o zi specială pentru noi pentru că Organizația de Femei a AUR face un pas în față și le spune românilor: „uitați-vă la noi!” Noi nu venim în fața voastră să ne dăm mari politicieni. Nu!  Noi venim în fața oamenilor în calitate de soții, mame, de piloni care duc pe umerii lor multe responsabilități. Venim în fața românilor ca oameni! Oameni care s-au săturat să vadă dezorganizare, dezordine, aripi frânte, oameni care s-au săturat să fie perdanți sau perdante. Ne-am săturat să ne reamintească faptul că la noi nu se poate.

Trebuie să înțeleagă domnii care conduc țara și care sunt mari bărbați de stat că se poate și la noi, doar că trebuie să vrem! Ne-am săturat! Vrem ca fetele și băieții noștri să fie egalii copiilor din Vest, să fie pregătiți pentru actuala luptă din piața muncii. Copiii noștri trebuie să fie altfel. Să crească într-o țară bine organizată. Vrem ca soții noștri să fie respectați, să fie demni, să își obțină rezultatele pentru care muncesc. (…) AUR nu dorește să își încheie agenda politică fără să asculte femeile, să le consulte și să le implice”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

Cu acest prilej, președintele AUR, George Simion, a transmis un mesaj ferm prin care a scos în evidență faptul că femeia este egală bărbatului, de multe ori chiar mai preformantă, și că societatea românească are mare nevoie de fiecare doamnă și domnișoară.

„Respingem din start ideea cotei de gen, care ar trebuie să le pună pe femei pe același loc cu bărbații. Nu avem nevoie de așa ceva, pentru că femeile sunt pe același loc cu bărbații! Nu sunt același lucru cu bărbații, de aceea suntem complementari și avem nevoie de voi în viețile noastre și de noi în ale voastre. Voi sunteți mult mai harnice, mult mai talentate, mult mai competente decât bărbații. Asta este constatarea mea personală. (…) Avem nevoie de mult mai multe doamne care să lupte cot la cot cu noi, care, din păcate, nu se regăsesc în număr mare la conducerea de vârf a României. Poate că de asta merge țara asta atât de rău. Pentru voi este de două ori mai greu. Pe lângă activitatea profesională sau pe scena publică, pe scena politică, voi aveți grijă și de casă, de familie, de copiii pe care trebuie să-i învățați să-și iubească țara de la cele mai fragede vârste.

Avem datoria, împreună, să schimbăm modelul existent până acum în ultimii 33 de ani de femeie în politică”, a punctat președintele AUR.

Pentru AUR, prezența femeii pe scena politică este imperativă, de aceea încurajăm și dorim să atragem cât mai multe femei în rândurile noastre, a căror voce trebuie auzită, dar mai ales ascultată.

Dezbaterile s-au încheiat cu îndemnul încurajator al ideii că numai împreună, bărbați și femei, pe bază de meritocrație putem schimba societatea românească în bine, începând de acum pentru 2024, atunci când vom guverna România.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]
Marcel Ciolacu a organizat astăzi o ședință de urgență la Guvern din cauza riscului de blackout. O întâlnire care, dacă nu ar fi fost politicile distructive din domeniul energetic ale PSD și PNL din ultimii 34 de ani, nu ar fi trebuit să aibă loc. Care […]
Claudiu Târziu Parlamentul European Ursula von der Leyen
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat, în contextul sesiunii plenare desfășurate la Strasbourg în cadrul căreia Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 401 voturi din 707 valabil exprimate pentru conducerea Comisiei Europene, […]
Delegația AUR în Parlamentul European a votat astăzi împotriva desemnării Ursulei von der Leyen pentru încă un mandat de președinte al Comisiei Europene. În schimb, europarlamentarii PSD – PNL – USR – UDMR au susținut-o entuziaști și au ridicat mâna aprobator pentru continuarea tuturor politicilor de […]