Aelenei Dănuț – întrebare către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Situația podului suspendat de la Brăila

Către: Domnul Sorin Mihai GRINDEANU – Ministrul transporturilor și infrastructurii
De la: Deputat AUR Dănuț AELENEI – Circumscripția electorală nr. 14 Constanța

Subiectul întrebării: Situația podului suspendat de la Brăila.

Domnule ministru,

 Inaugurat în prezența celor mai importanți politicieni ai statului: președinte, premier, președintele Senatului dar și a dumneavoastră, pe 6 iulie 2023, înainte ca lucrările să fie 100% terminate, podul de la Braila a avut nevoie de reparatii aproape constant. 
 După problemele cu asfaltul afectat de temperaturile ridicate și de traficul greu de pe pod, după șuruburile care ba lipseau, ba puteau fi scoase cu mâna, a apărut și prima problemă cu adevărat serioasă la Podul Suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea.
 Sunt infiltrații la 12 metri adâncime în structura de rezistență subacvatică în condițiile în care blocul de ancoraj, care ajunge până pe fundul Dunării, are un diametru de 47 de metri și ajunge până la o adâncime de 31 de metri. Construcția susține, în apropierea unuia dintre maluri, structura „Goden Gate-ul românesc”.
 Primele infiltrații la blocul de ancoraj al podului au apărut încă din 2021 când CNAIR ne asigura că nu este nimic grav. 
 Potrivit experţilor din cadrul CNAIR, lucrările de eliminare a infiltraţiilor ar putea pune în pericol integritatea structurală a podului, deoarece ar fi nevoie de săpături paralele cu blocurile de ancoraj, ceea ce ar putea slăbi sistemul de prindere al pilonilor podului.
 Domnule ministru! 
 Când au apărut primele probleme la acest pod ați avut o reactie batjocoritoare, față de vocile din spatiul public care au vorbit despre problemele cu care se confruntă, în continuare. podul de la Braila, recent inaugurat. Le-ați comunicat că acesta prezintă siguranță în exploatare și că ”dacă dânșii nu vor sa treaca Dunarea la Brăila peste pod, pot să treacă cu trotineta”.
 Tot dumneavoastră ați declarant vineri, 27 octombrie 2023, că podul nu a fost încă recepţionat şi că toată răspunderea îi revine   asociaţiei de firme Webuild Spa Italia (fosta Astaldi) şi IHI Japonia.
  Vă întreb, domnule ministru:

1.La această dată s-a făcut recepția în totalitate a podului suspendat de la Brăila? În cazul unui răspuns negativ, de ce și când preconizați să se execute această activitate?
2.Ați primit până la această data vreun raport de expertiză privind infiltrațiile de la blocul de ancoraj al podului? Care sunt concluziile acestui raport?
3.Constructorul a fost penalizat pentru toate deficiențele constatate? Argumentați răspunsul dacă acesta este negativ!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]