Aelenei Dănuț – întrebare către Ministerul Sănătății – Alimentația oferită la Spitalul Județean Constanța

Către: Domnului Alexandru RAFILA – Ministrul Sănătății;

De la: Deputat AUR, Dănuț AELENEI – Circumscripția electorală nr. 14 Constanța;

Subiectul întrebării: Alimentația oferită la Spitalul Județean Constanța

Stimate domnule Ministru al Sănătății,

 Potrivit Legii nr.96/2006, republicată, privind statutul deputaților și al senatorilor, deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român prin care acesta își exercită suveranitatea, iar în exercitarea mandatului, deputații și senatorii sunt în serviciul poporului având îndatorirea de a acționa în interesul întregii națiuni.
 În calitate de deputat al județului Constanța, în Parlamentul României, vă adresez prezenta întrebare parlamentară cu privire la situația alimentelor oferite pacienților din Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Municipiul Constanța.
 În luna noiembrie 2023, mai mulți pacienți din Spitalul Județean Constanța au reclamat calitatea alimentelor oferite. Aceștia au susținut că mâncarea este rece, de proastă calitate și nu este suficientă pentru a satisfice nevoile lor nutriționale.
 Având în vedere că pacienții care se află în spital au nevoie de o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru a se recupera, în acest context, vă solicit să mă informați în mod specific:

Care sunt standardele de calitate pentru alimentele oferite pacienților din spitale?
Care sunt rezultatele verificărilor efectuate de INSP la Spitalul Județean Constanța în ceea ce privește calitatea alimentelor?
Care sunt măsurile concrete pe care le are în vedere Ministerul Sănătății pentru a îmbunătăți calitatea alimentelor oferite pacienților din spitale?
Care sunt datele statistice privind numărul de reclamații primite de Ministerul Sănătății cu privire la calitatea alimentelor oferite pacienților din spitale?
Care sunt cauzele principale ale problemelor legate de calitatea alimentelor oferite pacienților din spitale?
Care sunt măsurile de prevenție pe care le întreprinde Ministerul Sănătății pentru a evita astfel de probleme în viitor?

 Prin aceste întrebări parlamentare formulate într-un mod clar și concis vă solicit informații relevante și concrete. 
Aceste întrebări parlamentare sunt relevante pentru situația din județul Constanța, deoarece evidențiază faptul că alimentele oferite pacienților din Spitalul Județean Constanța nu au o calitate satisfăcătoare. Prin aceste întrebări, îmi arăt îngrijorarea cu privire la această problemă și solicit Ministerului Sănătății să ia măsuri pentru a o rezolva.
 Răspunsurile la aceste întrebări ar putea oferi o imagine mai clară a problemei și ar putea ajuta la identificarea unor soluții eficiente pentru a o rezolva.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]