Adrian Axinia – întrebare către Ministerul Finanțelor – Situația arieratelor

Către: Marcel-Ioan BOLOȘ, Ministrul Finanțelor

De la:Deputat AXINIA ADRIAN-GEORGE, circumscripția electorală nr. 24 Prahova

Obiectul întrebării: Situația arieratelor

Domnule Ministru,

          În temeiul prevederilor art. 112 din Constituția României, precum și ale articolelor 197, 198, 201, 202 și 203 din Regulamentul Camerei Deputaților, vă adresez următoarele întrebări, cu speranța că veți putea oferi informațiile necesare pentru a răspunde preocupărilor cetățenilor și pentru a facilita procesul legislativ.

Întrebările mele se referă la situația economică din România, aferentă sfârșitului semestrului I al anului 2023 și vizează următoarele aspecte:

  1. Care este numărul total al companiilor care înregistrează arierate bugetare cât și cuantumul total al acestora (înregistrate de toate companiile, atât cele cu capital integral sau majoritar de stat cât și cele  cu capital privat)?
  2. Având în vedere întrebarea nr. 1, vă rugăm să prezentați numărul total al companiilor pentru fiecare categorie în parte, cât și cuantumul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital integral sau majoritar de stat și de companiile cu capital privat.
  3. Din totalul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital privat vă rugăm să ne prezentați care este numărul total de companii și cuantumul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital romanesc, cât și numărul total al companiilor  și cuantumul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital străin?

4. Din totalul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital privat, vă rugăm să ne transmiteți care este:

a. Cuantumul arieratelor bugetare și numărul companiilor pentru care au fost demarate procedurile de executare silita?

b. Cuantumul obligațiilor fiscale ale contribuabililor și numărul total al acestora care au accesat facilități fiscale?

c. Cuantumul arieratelor bugetare și numărul companiilor pentru care organele fiscale se află în imposibilitatea de a iniția sau continua măsurile de executare silita?

5. Din totalul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital privat, vă rugăm să ne transmiteți cuantumul arieratelor bugetare defalcate pe impozite și contribuții la bugetele de asigurări sociale.

6. Care este cuantumul sumelor recuperate la 31.12.2022 urmare demarării procedurilor de executare silită din totalul arieratelor bugetare înregistrate la 31.12.2021 defalcat pe companiile cu capital integral sau majoritar de stat și companiile cu capital privat?

7. Care este cuantumul sumelor recuperate la 31.12.2022 urmare accesării facilităților fiscale, din totalul obligațiilor fiscale, defalcat pe companiile cu capital integral sau majoritar de stat și companiile cu capital privat?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]