Adrian Axinia – întrebare către Ministerul Finanțelor – Situația arieratelor

Către: Marcel-Ioan BOLOȘ, Ministrul Finanțelor

De la:Deputat AXINIA ADRIAN-GEORGE, circumscripția electorală nr. 24 Prahova

Obiectul întrebării: Situația arieratelor

Domnule Ministru,

          În temeiul prevederilor art. 112 din Constituția României, precum și ale articolelor 197, 198, 201, 202 și 203 din Regulamentul Camerei Deputaților, vă adresez următoarele întrebări, cu speranța că veți putea oferi informațiile necesare pentru a răspunde preocupărilor cetățenilor și pentru a facilita procesul legislativ.

Întrebările mele se referă la situația economică din România, aferentă sfârșitului semestrului I al anului 2023 și vizează următoarele aspecte:

  1. Care este numărul total al companiilor care înregistrează arierate bugetare cât și cuantumul total al acestora (înregistrate de toate companiile, atât cele cu capital integral sau majoritar de stat cât și cele  cu capital privat)?
  2. Având în vedere întrebarea nr. 1, vă rugăm să prezentați numărul total al companiilor pentru fiecare categorie în parte, cât și cuantumul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital integral sau majoritar de stat și de companiile cu capital privat.
  3. Din totalul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital privat vă rugăm să ne prezentați care este numărul total de companii și cuantumul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital romanesc, cât și numărul total al companiilor  și cuantumul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital străin?

4. Din totalul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital privat, vă rugăm să ne transmiteți care este:

a. Cuantumul arieratelor bugetare și numărul companiilor pentru care au fost demarate procedurile de executare silita?

b. Cuantumul obligațiilor fiscale ale contribuabililor și numărul total al acestora care au accesat facilități fiscale?

c. Cuantumul arieratelor bugetare și numărul companiilor pentru care organele fiscale se află în imposibilitatea de a iniția sau continua măsurile de executare silita?

5. Din totalul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital privat, vă rugăm să ne transmiteți cuantumul arieratelor bugetare defalcate pe impozite și contribuții la bugetele de asigurări sociale.

6. Care este cuantumul sumelor recuperate la 31.12.2022 urmare demarării procedurilor de executare silită din totalul arieratelor bugetare înregistrate la 31.12.2021 defalcat pe companiile cu capital integral sau majoritar de stat și companiile cu capital privat?

7. Care este cuantumul sumelor recuperate la 31.12.2022 urmare accesării facilităților fiscale, din totalul obligațiilor fiscale, defalcat pe companiile cu capital integral sau majoritar de stat și companiile cu capital privat?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
           Cotidianul Haaretz a publicat în ediția de marți, 19 septembrie, un articol în care se afirmă că ministrul român de externe a refuzat să se întâlnească cu Eli Cohen, ministrul de externe al Israelului, după ce acesta ar fi legitimat și încurajat contactul ambasadorului statului […]
Adresată: Domnului Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ, membru al Comisiei pentru administrație publică Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul interpelării: gradul de absorbție al României din Fondul de Coeziune (UE) […]
Adresată: Doamnei Adriana Constantina COSTESCU, Director general al Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Revenire la […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Persoanele aparținând minorității române din Ucraina căzute […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul interpelării: Poliția din Cluj intervine într-un caz de furt de lemn ilegal: confiscare de 189 metri cubi […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul întrebării: Situație problematică privind defrișarea unei păduri pentru finalizarea autostrăzii Vestului Stimate domnule Ministru, O problemă birocratică […]