Adrian Axinia – întrebare către Ministerul Finanțelor – Situația arieratelor

Către: Marcel-Ioan BOLOȘ, Ministrul Finanțelor

De la:Deputat AXINIA ADRIAN-GEORGE, circumscripția electorală nr. 24 Prahova

Obiectul întrebării: Situația arieratelor

Domnule Ministru,

          În temeiul prevederilor art. 112 din Constituția României, precum și ale articolelor 197, 198, 201, 202 și 203 din Regulamentul Camerei Deputaților, vă adresez următoarele întrebări, cu speranța că veți putea oferi informațiile necesare pentru a răspunde preocupărilor cetățenilor și pentru a facilita procesul legislativ.

Întrebările mele se referă la situația economică din România, aferentă sfârșitului semestrului I al anului 2023 și vizează următoarele aspecte:

  1. Care este numărul total al companiilor care înregistrează arierate bugetare cât și cuantumul total al acestora (înregistrate de toate companiile, atât cele cu capital integral sau majoritar de stat cât și cele  cu capital privat)?
  2. Având în vedere întrebarea nr. 1, vă rugăm să prezentați numărul total al companiilor pentru fiecare categorie în parte, cât și cuantumul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital integral sau majoritar de stat și de companiile cu capital privat.
  3. Din totalul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital privat vă rugăm să ne prezentați care este numărul total de companii și cuantumul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital romanesc, cât și numărul total al companiilor  și cuantumul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital străin?

4. Din totalul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital privat, vă rugăm să ne transmiteți care este:

a. Cuantumul arieratelor bugetare și numărul companiilor pentru care au fost demarate procedurile de executare silita?

b. Cuantumul obligațiilor fiscale ale contribuabililor și numărul total al acestora care au accesat facilități fiscale?

c. Cuantumul arieratelor bugetare și numărul companiilor pentru care organele fiscale se află în imposibilitatea de a iniția sau continua măsurile de executare silita?

5. Din totalul arieratelor bugetare înregistrate de companiile cu capital privat, vă rugăm să ne transmiteți cuantumul arieratelor bugetare defalcate pe impozite și contribuții la bugetele de asigurări sociale.

6. Care este cuantumul sumelor recuperate la 31.12.2022 urmare demarării procedurilor de executare silită din totalul arieratelor bugetare înregistrate la 31.12.2021 defalcat pe companiile cu capital integral sau majoritar de stat și companiile cu capital privat?

7. Care este cuantumul sumelor recuperate la 31.12.2022 urmare accesării facilităților fiscale, din totalul obligațiilor fiscale, defalcat pe companiile cu capital integral sau majoritar de stat și companiile cu capital privat?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]