Adrian Axinia, deputat AUR: „Mascarada proiectului „România educată” – actul final?”

„Lume, lume, astăzi se va întâmpla un mare eveniment! Cu mare fast mare va avea loc la Palatul Cotroceni ceremonia de semnare a proiectelor legilor educației de nimeni altul decât Klaus Werner Iohannis”.


Cam așa probabil a sunat în mintea lui Klaus Iohannis și a lingătorilor săi de la clanță de la Administrația Prezidențială anunțul triumfalist privind ceremonia de la Palatul Cotroceni pentru promulgarea Legilor Educaţiei.


Un anunț total inadecvat, pentru un eveniment inadecvat, în mandatul unui președinte inadecvat!
Proiectul România educată a fost un eșec total, rezultând două legi foarte proaste, iar educația în țara condusă de Klaus Iohannis a fost un fiasco total în ultimii 9 ani de zile.


Dar, cu toate astea, Iohannis vrea să petreacă cu șampanie și chiuituri odată cu promulgarea Legilor Educației. Nu ar mira pe nimeni dacă la acest măreț eveniment, Iohannis nu va chema și grupuri de copii care să creeze atmosfera de Cântarea României, așa cum a făcut-o și în vizita de la Sibiu, atunci când a obligat niște copii să îi cânte „O lume minunată” în fața președintelui Germaniei.


Întreaga mascaradă care a însemnat proiectul „România educată” se încheie (sperăm), cum altfel, decât cu o altă mascaradă. După ce va promulga două legi proaste, va ține un monolog triumfalist, scufundat într-o minciună gogonată numită România educată.


În loc de organizarea de evenimente fastuoase dedicate unui proiect eșuat, Iohannis ar fi trebuit să se uite la România reală, la educația din țara pe care a condus-o. Cifrele ne arată exact unde suntem după 9 ani de „România educată”:
a) gradul de analfabetism în România a crescut;
b) situația de la Evaluarea Națională arată dezastrul din școlile din mediul rural, acolo unde 4 din 10 elevi au luat sub nota 5.
c) dacă vorbim despre educație, 31% elevi din rural au medii între 5 și 7. Deci, 70% nu reușesc să ia mai mult de nota 7. Procentul este uriaș și se mărește de la an la an. De pildă, în 2022, aproape 30% dintre elevii de la sate au avut medie mai mică de 5 și 60% sub nota 7.
d) și, cele mai recente date, 53 de licee au zero promovare la Bacalaureat!


Despre acest lucru nu vorbește nici prezidentul, nici cei din ministerul educației, de atâția ani de zile.
O asemenea ceremonie este un eveniment rușinos, o sfidare pentru toți românii, dar mai ales pentru cadrele didactice, care în urmă cu o lună își strigau nemulțumirile în stradă pentru modul rușinos în care sunt tratați.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

George Simion Meritocratia AUR
Peste 700 de români, specialiști în domenii cheie pentru țară, au aplicat pe LinkedIn la programul „Meritocrația conduce România”, lansat în urmă cu doar trei zile de președintele AUR, George Simion. Sunt români specializați în tehnologie, educație, sănătate, oameni cu experiență vastă, care vor să dea […]
claudiu-tarziu
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, critică în termeni foarte duri “Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, document adoptat de Ministerul Educației și intrat recent în vigoare. “Conform prevederilor acestui document, […]
AUR Chișinău candidații la alegerile europarlamentare
Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat duminică, 21 aprilie, la Chișinău, în Republica Moldova, într-un eveniment inedit, o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie 2024. La evenimentul organizat la Chișinău, la care au participat peste 300 de […]
AUR mașini medici mediul rural
Alianța pentru Unirea Românilor pune la dispoziția medicilor de familie 40 de mașini pe care să le folosească pentru deplasările în teritoriu. Primele două mașini au fost deja redirecționate medicilor de familie din Mureș și Teleorman, în cadrul unui eveniment care a avut loc în fața […]
Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române. Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat sâmbătă, 20 aprilie, candidații pentru alegerile locale din județul Suceava. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui AUR, George Simion. „Ne-au subjugat, ne-au vândut solul și subsolul, ne-au vândut suveranitatea, ne-au vândut independența, ne-au tăiat pădurile. Prin sate latră […]