Adrian Axinia, deputat AUR: „Mascarada proiectului „România educată” – actul final?”

„Lume, lume, astăzi se va întâmpla un mare eveniment! Cu mare fast mare va avea loc la Palatul Cotroceni ceremonia de semnare a proiectelor legilor educației de nimeni altul decât Klaus Werner Iohannis”.


Cam așa probabil a sunat în mintea lui Klaus Iohannis și a lingătorilor săi de la clanță de la Administrația Prezidențială anunțul triumfalist privind ceremonia de la Palatul Cotroceni pentru promulgarea Legilor Educaţiei.


Un anunț total inadecvat, pentru un eveniment inadecvat, în mandatul unui președinte inadecvat!
Proiectul România educată a fost un eșec total, rezultând două legi foarte proaste, iar educația în țara condusă de Klaus Iohannis a fost un fiasco total în ultimii 9 ani de zile.


Dar, cu toate astea, Iohannis vrea să petreacă cu șampanie și chiuituri odată cu promulgarea Legilor Educației. Nu ar mira pe nimeni dacă la acest măreț eveniment, Iohannis nu va chema și grupuri de copii care să creeze atmosfera de Cântarea României, așa cum a făcut-o și în vizita de la Sibiu, atunci când a obligat niște copii să îi cânte „O lume minunată” în fața președintelui Germaniei.


Întreaga mascaradă care a însemnat proiectul „România educată” se încheie (sperăm), cum altfel, decât cu o altă mascaradă. După ce va promulga două legi proaste, va ține un monolog triumfalist, scufundat într-o minciună gogonată numită România educată.


În loc de organizarea de evenimente fastuoase dedicate unui proiect eșuat, Iohannis ar fi trebuit să se uite la România reală, la educația din țara pe care a condus-o. Cifrele ne arată exact unde suntem după 9 ani de „România educată”:
a) gradul de analfabetism în România a crescut;
b) situația de la Evaluarea Națională arată dezastrul din școlile din mediul rural, acolo unde 4 din 10 elevi au luat sub nota 5.
c) dacă vorbim despre educație, 31% elevi din rural au medii între 5 și 7. Deci, 70% nu reușesc să ia mai mult de nota 7. Procentul este uriaș și se mărește de la an la an. De pildă, în 2022, aproape 30% dintre elevii de la sate au avut medie mai mică de 5 și 60% sub nota 7.
d) și, cele mai recente date, 53 de licee au zero promovare la Bacalaureat!


Despre acest lucru nu vorbește nici prezidentul, nici cei din ministerul educației, de atâția ani de zile.
O asemenea ceremonie este un eveniment rușinos, o sfidare pentru toți românii, dar mai ales pentru cadrele didactice, care în urmă cu o lună își strigau nemulțumirile în stradă pentru modul rușinos în care sunt tratați.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Marcel Ciolacu a organizat astăzi o ședință de urgență la Guvern din cauza riscului de blackout. O întâlnire care, dacă nu ar fi fost politicile distructive din domeniul energetic ale PSD și PNL din ultimii 34 de ani, nu ar fi trebuit să aibă loc. Care […]
Claudiu Târziu Parlamentul European Ursula von der Leyen
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat, în contextul sesiunii plenare desfășurate la Strasbourg în cadrul căreia Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 401 voturi din 707 valabil exprimate pentru conducerea Comisiei Europene, […]
Delegația AUR în Parlamentul European a votat astăzi împotriva desemnării Ursulei von der Leyen pentru încă un mandat de președinte al Comisiei Europene. În schimb, europarlamentarii PSD – PNL – USR – UDMR au susținut-o entuziaști și au ridicat mâna aprobator pentru continuarea tuturor politicilor de […]
Parlamentul European a votat în 17 iulie, cu o largă majoritate, rezoluția privind sprijinul continuu al Ucrainei. Europarlamentarii AUR, din rândurile cărora face parte și Gheorghe Piperea,  au votat CONTRA acestei rezoluții. Gheorghe Piperea explică ce trebuie să știe românii despre rezoluția privind sprijinul continuu al […]
AUR votat împotriva implicării militare a UE în Ucraina
Delegația AUR din Parlamentul European s-a poziționat împotriva unei rezoluții privind „necesitatea ca UE să sprijine Ucraina continuu”. Textul redactat de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte atât partidul Ursulei von der Leyen, cât și PNL, propune aruncarea Europei în haos economic și aducerea frontului […]
Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii la alegerile europarlamentare! Astăzi, europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European! Nu putem să fim de acord cu politica dusă de doamna Metsola în ultimii ani, o politică ce a […]