Adrian Axinia, deputat AUR: „Mascarada proiectului „România educată” – actul final?”

„Lume, lume, astăzi se va întâmpla un mare eveniment! Cu mare fast mare va avea loc la Palatul Cotroceni ceremonia de semnare a proiectelor legilor educației de nimeni altul decât Klaus Werner Iohannis”.


Cam așa probabil a sunat în mintea lui Klaus Iohannis și a lingătorilor săi de la clanță de la Administrația Prezidențială anunțul triumfalist privind ceremonia de la Palatul Cotroceni pentru promulgarea Legilor Educaţiei.


Un anunț total inadecvat, pentru un eveniment inadecvat, în mandatul unui președinte inadecvat!
Proiectul România educată a fost un eșec total, rezultând două legi foarte proaste, iar educația în țara condusă de Klaus Iohannis a fost un fiasco total în ultimii 9 ani de zile.


Dar, cu toate astea, Iohannis vrea să petreacă cu șampanie și chiuituri odată cu promulgarea Legilor Educației. Nu ar mira pe nimeni dacă la acest măreț eveniment, Iohannis nu va chema și grupuri de copii care să creeze atmosfera de Cântarea României, așa cum a făcut-o și în vizita de la Sibiu, atunci când a obligat niște copii să îi cânte „O lume minunată” în fața președintelui Germaniei.


Întreaga mascaradă care a însemnat proiectul „România educată” se încheie (sperăm), cum altfel, decât cu o altă mascaradă. După ce va promulga două legi proaste, va ține un monolog triumfalist, scufundat într-o minciună gogonată numită România educată.


În loc de organizarea de evenimente fastuoase dedicate unui proiect eșuat, Iohannis ar fi trebuit să se uite la România reală, la educația din țara pe care a condus-o. Cifrele ne arată exact unde suntem după 9 ani de „România educată”:
a) gradul de analfabetism în România a crescut;
b) situația de la Evaluarea Națională arată dezastrul din școlile din mediul rural, acolo unde 4 din 10 elevi au luat sub nota 5.
c) dacă vorbim despre educație, 31% elevi din rural au medii între 5 și 7. Deci, 70% nu reușesc să ia mai mult de nota 7. Procentul este uriaș și se mărește de la an la an. De pildă, în 2022, aproape 30% dintre elevii de la sate au avut medie mai mică de 5 și 60% sub nota 7.
d) și, cele mai recente date, 53 de licee au zero promovare la Bacalaureat!


Despre acest lucru nu vorbește nici prezidentul, nici cei din ministerul educației, de atâția ani de zile.
O asemenea ceremonie este un eveniment rușinos, o sfidare pentru toți românii, dar mai ales pentru cadrele didactice, care în urmă cu o lună își strigau nemulțumirile în stradă pentru modul rușinos în care sunt tratați.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
           Cotidianul Haaretz a publicat în ediția de marți, 19 septembrie, un articol în care se afirmă că ministrul român de externe a refuzat să se întâlnească cu Eli Cohen, ministrul de externe al Israelului, după ce acesta ar fi legitimat și încurajat contactul ambasadorului statului […]
Adresată: Domnului Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ, membru al Comisiei pentru administrație publică Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul interpelării: gradul de absorbție al României din Fondul de Coeziune (UE) […]
Adresată: Doamnei Adriana Constantina COSTESCU, Director general al Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Revenire la […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Persoanele aparținând minorității române din Ucraina căzute […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul interpelării: Poliția din Cluj intervine într-un caz de furt de lemn ilegal: confiscare de 189 metri cubi […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul întrebării: Situație problematică privind defrișarea unei păduri pentru finalizarea autostrăzii Vestului Stimate domnule Ministru, O problemă birocratică […]