Adrian Axinia (AUR): PSD și PNL continuă politica antinațională de închidere a unităților de producere a energiei și în 2024! Prima victimă: termocentrala de la Ișalnița!

Începând cu 1 ianuarie 2024, ultimul grup energetic de la Termocentrala Ișalnița a fost oprit și nu mai produce energie. Practic, prin această decizie, se reafirmă politica guvernării PSD-PNL de a închide tot ce ar putea produce energie pentru țara noastră, în condițiile în care suntem într-o perioadă în care toate statele lumii caută surse de energie. Germania și Polonia exploatează intensiv resursa de cărbune. Numai România, prin politica dusă de actuala guvernare, vrea să o înstrăineze, cel mai probabil, pe nimic.

Faptul că s-a decis oprirea și ultimului grup energetic de la 1 ianuarie la ora 1 dimineața ne arată că se duce la capăt strategia de renunțare la suveranitatea energetică a statului român de către guvernul Ciolacu.

În mod normal nu ar fi trebuit să fie luată vreo măsură cu privire la funcționarea termocentralei până când nu erau disponibile noile investiții, respectiv centrala pe gaze naturale. Dacă tot închizi, ce pui în loc? PSD și PNL nu pun absolut nimic! Cel mai probabil se va pune în funcțiune această centrală pe gaz, dar cu întârziere și cu putere mai mică.

Însă, între timp, până se va pune ceva în locul termocentralelor, scade nivelul de securitate al SEN prin reducerea disponibilității de utilizare a cărbunelui. Guvernul PSD-PNL nu arată niciun fel de interes pentru a căuta tehnologii de cărbune curat și reținere de CO2 care ar permite utilizare în continuare a cărbunelui. Pentru că, trebuie să o spunem drept, grupurile de la Ișalnița pe care ei le-au închis mai aveau ore bune de funcționare și mai puteau produce energie electrică dacă li se mai permitea funcționarea. Doar că nu au vrut.

Nu putem să ignorăm un alt aspect important: potențialele efecte sociale! Vorbim de 550 de salariați și familiile acestora. Care este planul de reorientare profesională în acest caz? Ce se va întâmpla cu ei?

Apoi, ceea ce nu conștientizează nici Ciolacu, nici Burduja este că sistemul energetic național pierde oameni calificați, ceea ce duce la o deprofesionalizare a unui domeniu esențial pentru statul român.

Marcel Ciolacu anul trecut, la acea vreme doar președinte al PSD, spunea că nu va permite ca termocentrala Ișalnița să fie oprită definitiv. Vedem că în realitate se întâmplă fix invers.

Concluzia pe care o tragem este una amară pentru statul român: Sebastian Burduja continuă politica anti-românească pe care a început-o Virgil Popescu prin care se dorește închiderea minelor și a termocentralelor și trecerea sistemului energetic din mâinile statului în portofoliul unor privați prin aceste căi oneroase numite SPV-uri.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]