Acatrinei Dorel și Pușcașu Lucian – interpelare către Guvernul României – Care este data la care veți trimite o echipă de specialiști patrioți să negocieze pentru România aderarea la Schengen cu punerea pe agendă a adevăratei probleme care face ca românii să fie considerați cetățeni de rang doi ai Uniunii Europene?

Către:  Primul Ministru al Guvernului României, Nicolae Ciucă

De la:  Deputat Dorel-Gheorghe Acatrinei,

  Deputat Lucian Florin Pușcașu,

Obiectul interpelării:Care este data la care veți trimite o echipă de specialiști patrioți să negocieze pentru România aderarea la Schengen cu punerea pe agendă a adevăratei probleme care face ca românii să fie considerați cetățeni de rang doi ai Uniunii Europene?

Stimate Domnule Prim-Ministru,

          Recent fostul ambasador al SUA in Romania, dl. Adrian Zuckerman a declarat:

“Olanda ar trebui să fie rușinată în fiecare zi in care spune NU intrării României în Schengen. Fac asta ca sa extragă un avantaj economic, să-si protejeze porturile.

Nu este corect acest lucru.”

    Tot recent, ministrul afacerilor externe al României, dl. Bogdan Aurescu a declarat:

“Nu cred că în momentul acesta vorbim despre o tragere de timp în sensul blocării României. Cred că în acest moment Olanda nu a luat încă o decizie şi cred că există, în continuare spaţiul pentru demersuri politice, diplomatice, tehnice, despre ale căror rezultat o să putem discuta ceva mai târziu. (…)”.

          De asemenea, recent, dumneavoastră “ați certat” clasa politică pentru că își exprimă părerea în mod public cu privire la intrarea României in Schengen.

Acum o lună, eurodeputații au votat, pentru a patra oară, ca Bulgaria și România să fie pe deplin admise în spațiul Schengen.  Nu este primul vot de acest fel, de exemplu, tema a mai fost discutata și aprobată prin rezoluția din 2018, prin rezoluția din 2020 referitoare la situația spațiului Schengen în contextul pandemiei și prin raportul din 2021 privind funcționarea spațiului de călătorie fără frontiere.

Votul este prezentat ca o mare victorie dar, in realitate, trebuia sa fim acceptați, de drept, în 2007, în momentul aderării țării noastre la UE. Dacă suntem în anul 2022 și constatăm că votul din 2018 nu a fost pus în practică, înseamnă că este o manipulare menită să distragă atenția de la facturile românilor.

În prezent, toate statele membre ale UE, cu excepția Bulgariei, Croației, Ciprului, Irlandei și României, fac parte din spațiul Schengen. În total, spațiul Schengen include 26 de țări: 22 din Uniunea Europeană și patru din afara acesteia (Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein).

          Principalele beneficii ale aderării la spaţiul Schengen sunt eliminarea controalelor la frontiere şi reducerea considerabilă a timpilor de aşteptare, atât pentru cei care călătoresc individual, cît şi pentru transportatori. O situație specială este transportul maritim unde, fiind volumele foarte mari, sunt și foarte mulți bani la mijloc. Timpii de așteptare mici în Portul Constanța ar face ca România să fie aleasă prioritar în deciziile privind schimburile comerciale cu Uniunea Europeană, iar porturile olandeze ar putea să nu mai fie prima opțiune pentru aceste trasee comerciale.

Domnule Prim-ministru, fiți bărbat politic și spuneți public motivul real pentru care Olanda se opune aderării României la Spațiul Schengen și trimiteți la Bruxelles o echipă de specialiști patrioți care să negocieze pentru România inclusiv facilitățile acordate Olandei de Uniunea Europeană.

Față de această situație vă rugăm să răspundeți la următoarea interpelare:

      Când veți spune adevărul cu privire la opoziția Olandei privind aderarea la Schengen? Care este data la care veți trimite o echipă de specialiști patrioți să negocieze pentru România aderarea la Schengen, cu punerea pe agendă a adevăratei probleme care face ca România să nu beneficieze de aceste facilități?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI           În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 alin din Constituția României, republicată, respectiv cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm propunerea legislativă „Lege pentru completarea […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL CAMEREI DEPUTAȚILOR           În conformitate cu prevederile art. 74 alin din Constituția României, republicată, vă înaintăm propunerea legislativă „Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor” spre dezbatere și adoptare. De asemenea, adresăm rugămintea de a […]
Telenovela falimentului Euroins a ajuns într-un moment final. Tribunalul București a declarat falimentul Euroins ca urmare a solicitării Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În acest moment, peste 2,7 milioane de români care au polițe de asigurare la Euroins sunt în situația în care trebuie să achiziționeze […]
Adresată:  Domnului Árpád ANTAL, primar al municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna. De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 07/06/2023 Obiectul întrebării: Restaurarea necropolei internaționale […]
Adresată: Domnului CSEKE Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ, membru al Comisiei pentru administrație publică Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 31/05/2023 Obiectul interpelării: Hotărârea de Guvern pentru accelerarea reabilitării Palatului Justiției din […]
Adresată:   Domnului Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României Domnului Florin Spătaru, Ministrul Economiei Domnului Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor Publice De către: Senator Adrian Costea Grupul Parlamentar AUR Şedinţa Senatului din: 7 iunie 2023 Obiectul întrebări: Invocarea lipsei fondurilor pentru salarizarea decentă a profesorilor Stimate domnule prim-ministru, Stimați domni […]