Acatrinei Dorel și Pușcașu Lucian – interpelare către Guvernul României – Care este data la care veți trimite o echipă de specialiști patrioți să negocieze pentru România aderarea la Schengen cu punerea pe agendă a adevăratei probleme care face ca românii să fie considerați cetățeni de rang doi ai Uniunii Europene?

Către:  Primul Ministru al Guvernului României, Nicolae Ciucă

De la:  Deputat Dorel-Gheorghe Acatrinei,

  Deputat Lucian Florin Pușcașu,

Obiectul interpelării:Care este data la care veți trimite o echipă de specialiști patrioți să negocieze pentru România aderarea la Schengen cu punerea pe agendă a adevăratei probleme care face ca românii să fie considerați cetățeni de rang doi ai Uniunii Europene?

Stimate Domnule Prim-Ministru,

          Recent fostul ambasador al SUA in Romania, dl. Adrian Zuckerman a declarat:

“Olanda ar trebui să fie rușinată în fiecare zi in care spune NU intrării României în Schengen. Fac asta ca sa extragă un avantaj economic, să-si protejeze porturile.

Nu este corect acest lucru.”

    Tot recent, ministrul afacerilor externe al României, dl. Bogdan Aurescu a declarat:

“Nu cred că în momentul acesta vorbim despre o tragere de timp în sensul blocării României. Cred că în acest moment Olanda nu a luat încă o decizie şi cred că există, în continuare spaţiul pentru demersuri politice, diplomatice, tehnice, despre ale căror rezultat o să putem discuta ceva mai târziu. (…)”.

          De asemenea, recent, dumneavoastră “ați certat” clasa politică pentru că își exprimă părerea în mod public cu privire la intrarea României in Schengen.

Acum o lună, eurodeputații au votat, pentru a patra oară, ca Bulgaria și România să fie pe deplin admise în spațiul Schengen.  Nu este primul vot de acest fel, de exemplu, tema a mai fost discutata și aprobată prin rezoluția din 2018, prin rezoluția din 2020 referitoare la situația spațiului Schengen în contextul pandemiei și prin raportul din 2021 privind funcționarea spațiului de călătorie fără frontiere.

Votul este prezentat ca o mare victorie dar, in realitate, trebuia sa fim acceptați, de drept, în 2007, în momentul aderării țării noastre la UE. Dacă suntem în anul 2022 și constatăm că votul din 2018 nu a fost pus în practică, înseamnă că este o manipulare menită să distragă atenția de la facturile românilor.

În prezent, toate statele membre ale UE, cu excepția Bulgariei, Croației, Ciprului, Irlandei și României, fac parte din spațiul Schengen. În total, spațiul Schengen include 26 de țări: 22 din Uniunea Europeană și patru din afara acesteia (Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein).

          Principalele beneficii ale aderării la spaţiul Schengen sunt eliminarea controalelor la frontiere şi reducerea considerabilă a timpilor de aşteptare, atât pentru cei care călătoresc individual, cît şi pentru transportatori. O situație specială este transportul maritim unde, fiind volumele foarte mari, sunt și foarte mulți bani la mijloc. Timpii de așteptare mici în Portul Constanța ar face ca România să fie aleasă prioritar în deciziile privind schimburile comerciale cu Uniunea Europeană, iar porturile olandeze ar putea să nu mai fie prima opțiune pentru aceste trasee comerciale.

Domnule Prim-ministru, fiți bărbat politic și spuneți public motivul real pentru care Olanda se opune aderării României la Spațiul Schengen și trimiteți la Bruxelles o echipă de specialiști patrioți care să negocieze pentru România inclusiv facilitățile acordate Olandei de Uniunea Europeană.

Față de această situație vă rugăm să răspundeți la următoarea interpelare:

      Când veți spune adevărul cu privire la opoziția Olandei privind aderarea la Schengen? Care este data la care veți trimite o echipă de specialiști patrioți să negocieze pentru România aderarea la Schengen, cu punerea pe agendă a adevăratei probleme care face ca România să nu beneficieze de aceste facilități?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]