Acatrinei Dorel și Pușcașu Lucian – interpelare către Guvernul României – Care este data la care veți trimite o echipă de specialiști patrioți să negocieze pentru România aderarea la Schengen cu punerea pe agendă a adevăratei probleme care face ca românii să fie considerați cetățeni de rang doi ai Uniunii Europene?

Către:  Primul Ministru al Guvernului României, Nicolae Ciucă

De la:  Deputat Dorel-Gheorghe Acatrinei,

  Deputat Lucian Florin Pușcașu,

Obiectul interpelării:Care este data la care veți trimite o echipă de specialiști patrioți să negocieze pentru România aderarea la Schengen cu punerea pe agendă a adevăratei probleme care face ca românii să fie considerați cetățeni de rang doi ai Uniunii Europene?

Stimate Domnule Prim-Ministru,

          Recent fostul ambasador al SUA in Romania, dl. Adrian Zuckerman a declarat:

“Olanda ar trebui să fie rușinată în fiecare zi in care spune NU intrării României în Schengen. Fac asta ca sa extragă un avantaj economic, să-si protejeze porturile.

Nu este corect acest lucru.”

    Tot recent, ministrul afacerilor externe al României, dl. Bogdan Aurescu a declarat:

“Nu cred că în momentul acesta vorbim despre o tragere de timp în sensul blocării României. Cred că în acest moment Olanda nu a luat încă o decizie şi cred că există, în continuare spaţiul pentru demersuri politice, diplomatice, tehnice, despre ale căror rezultat o să putem discuta ceva mai târziu. (…)”.

          De asemenea, recent, dumneavoastră “ați certat” clasa politică pentru că își exprimă părerea în mod public cu privire la intrarea României in Schengen.

Acum o lună, eurodeputații au votat, pentru a patra oară, ca Bulgaria și România să fie pe deplin admise în spațiul Schengen.  Nu este primul vot de acest fel, de exemplu, tema a mai fost discutata și aprobată prin rezoluția din 2018, prin rezoluția din 2020 referitoare la situația spațiului Schengen în contextul pandemiei și prin raportul din 2021 privind funcționarea spațiului de călătorie fără frontiere.

Votul este prezentat ca o mare victorie dar, in realitate, trebuia sa fim acceptați, de drept, în 2007, în momentul aderării țării noastre la UE. Dacă suntem în anul 2022 și constatăm că votul din 2018 nu a fost pus în practică, înseamnă că este o manipulare menită să distragă atenția de la facturile românilor.

În prezent, toate statele membre ale UE, cu excepția Bulgariei, Croației, Ciprului, Irlandei și României, fac parte din spațiul Schengen. În total, spațiul Schengen include 26 de țări: 22 din Uniunea Europeană și patru din afara acesteia (Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein).

          Principalele beneficii ale aderării la spaţiul Schengen sunt eliminarea controalelor la frontiere şi reducerea considerabilă a timpilor de aşteptare, atât pentru cei care călătoresc individual, cît şi pentru transportatori. O situație specială este transportul maritim unde, fiind volumele foarte mari, sunt și foarte mulți bani la mijloc. Timpii de așteptare mici în Portul Constanța ar face ca România să fie aleasă prioritar în deciziile privind schimburile comerciale cu Uniunea Europeană, iar porturile olandeze ar putea să nu mai fie prima opțiune pentru aceste trasee comerciale.

Domnule Prim-ministru, fiți bărbat politic și spuneți public motivul real pentru care Olanda se opune aderării României la Spațiul Schengen și trimiteți la Bruxelles o echipă de specialiști patrioți care să negocieze pentru România inclusiv facilitățile acordate Olandei de Uniunea Europeană.

Față de această situație vă rugăm să răspundeți la următoarea interpelare:

      Când veți spune adevărul cu privire la opoziția Olandei privind aderarea la Schengen? Care este data la care veți trimite o echipă de specialiști patrioți să negocieze pentru România aderarea la Schengen, cu punerea pe agendă a adevăratei probleme care face ca România să nu beneficieze de aceste facilități?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată:  Domnului Ion-Marcel CIOLACU, prim-ministru al României De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 21/05/2024 Obiectul întrebării: Chișinăul, în complicitate tacită cu Patriarhia […]
    Adresată:  Doamnei  Maria Monica GUBERNAT, președinte al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 28.05.2025 Obiectul întrebării: […]
  Adresată:  Domnului Ion-Marcel CIOLACU, prim-ministru al României Domnului Adrian-Ioan VEȘTEA, ministru al Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației Domnului Iustin-Marinel CIONCA-ARGHIR, președinte al Consiliului               județean Arad Domnului Ilie BOLOJAN, președinte al Consiliului județean Bihor Domnului Sándor TAMÁS, președinte al Consiliului județean Covasna Domnului Csaba BORBOLY, președinte […]
Nicolae Ciucă a încălcat legea! Biroul Electoral Central din Municipiul Timișoara a admis plângerea formulată de AUR în care sesizam faptul că Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară în care își face reclamă. Cu scopul fals de a-și promova cartea pe […]
  Adresată:  Doamnei Ancuța Gianina OPRE – Președintele Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea […]
  Adresată:  Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/05/2024 Obiectul întrebării: Acțiunile ofensatoare de „comemorare” a Trianonului […]