Unul dintre scopurile interne ale Alianței pentru Unirea Românilor este creșterea și profesionalizarea partidului în vederea preluării, după alegerile parlamentare din 2024 a puterii politice în România sau participarea ca actor politic central în cadrul unei coaliții de guvernare.

Comisiile Naționale de Specialitate ale AUR vor servi ca instrumente interne ale partidului pentru:

1. Atragerea, selectarea, instruirea și buna pregătire a cadrelor de partid pentru activități specifice opoziției și a guvernării, centrale și locale. Forjarea cadrelor de partid, crearea unui mediu concurențial în vederea pregătirii unei solide rezerve de cadre.

2. Monitorizarea departamentală profundă a activității Guvernului României și a guvernării în ansamblu;

3. Formularea de politici publice ce reies din statutul, programul politic și electoral al AUR și impunerea acestora pe agenda publică, inclusiv în procesul legislativ;

4. Documentarea derapajelor guvernamentale și critica profesionistă a activității Guvernului, ministerelor, agențiilor și altor instituții subordonate;

Conform atribuțiilor partajate, Comisiile Naționale de Specialitate AUR, activează sub conducerea politică a domnului copreședinte AUR Claudiu Târziu.

Coordonatorul Comisiilor Naționale de Specialitate este domnul Valeriu Munteanu.

Florin Șinca

Comisia pentru Afaceri Interne

Eugen Popescu

Afaceri Externe și Români de pretutindeni

Nina Stelea

Economie, Finanțe – Bănci, Transport și Infrastructură

Dan Constantinescu

Agricultură și Dezvoltare Rurală

Candoi-Savu Robert Adrian

Muncă și Protecție Socială

Silviu Costachie

Cultură, Cercetare și Educație